De wereld

Wat is dat toch met onze wereld? De corona pandemie die alsmaar verder uitbreidt en niet te stoppen lijkt. Ik heb er vannacht van gedroomd en werd in lichte paniek wakker.

Ik was ergens in een resort en het was daar super druk. En plots besefte ik dat ik daar niet veilig was. Iedereen liep door mekaar, geen mondmaskers, geen afstand. En ik dacht bij mezelf: wat doe ik hier? Ik wil hier weg!!! En ik ga thuis direct voor twee weken in quarantaine.

Gelukkig was het maar een droom.

Helaas is er ook de realiteit. Mensen beginnen een heel kort lontje te krijgen. Ik vroeg van de week in de supermarkt aan iemand om wat afstand te houden en die bekeek mij van ‘wadist?’. Ik had dan blijkbaar nog chance want in Antwerpen is er een vrouw die er een complexe bekkenbreuk aan overgehouden heeft. Zij had aan de kassa van de supermarkt een man aangesproken die onvoldoende afstand hield. Het begon met schelden, maar toen de vrouw naar buiten ging is de man haar gevolgd en heeft haar tegen de grond gesmakt.

En naast de corona zijn er dan nog de terreurdaden in Frankrijk. Eerst wordt een leraar in Parijs onthoofd omdat hij in een les over vrije meningsuiting de Mohammedcartoons had getoond. Een paar dagen later in Nice, in de Cathédrale Notre-Dame, weer een man die met een mes stond te zwaaien. Daarbij lieten drie onschuldige mensen het leven. Een paar uren later zou in Avignon een man geprobeerd hebben enkele politieagenten aan te vallen met een mes. En zondag was er dan die aanslag op een priester in Lyon.

Waar moet het naartoe met deze wereld?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “De wereld”

 1. De maatschappij lijkt te verharden. Ik zie het ook vaak rondom en heb vragen bij de toekomst. Mensen verzetten zich, voelen zich bedreigd, bedreigen zelf uit boosheid en onmacht.
  Ik vind het soms echt beangstigend.
  Het blijft een ongemakkelijk gevoel geven als iemand dichterbij komt. Het is van moeten, maar toch ben ik dan telkens wat beschaamd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Godsdienst ligt aan de basis van dat geweld. Is altijd zo geweest. Kijk maar naar de kruistochten. Ik heb tot nu toe nog geen hinder gehad van brutaal gedrag. Gelukkig maar.
  Die vrouw was ocharme 75 jaar. Ik hoop dat die man is opgepakt. als je die massa mensen in de winkelstraat ziet draait mijn maag om. En de koopzondag in Antwerpen vandaag gaat ook door. Waanzin

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, godsdienst is een smerig beestje. Het zaait verdeeldheid, dat weten we al langer.
   Die koopzondag in Antwerpen, ik snap het ook niet! Nu ja, een verstandig mens blijft thuis maar blijkbaar zijn er heel veel domme mensen.

   Like

 3. Aan de wereld kan ik weinig doen maar in de wereld die de mijne is doe ik kleine dingen waarvan ik denk dat ze positief zijn. Met de rest hou ik me niet bezig want het helpt toch niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een dokter beschreef vanmorgen de situatie in de ziekenhuizen als ‘de derde wereldoorlog’. Zo lijkt het ook, maar ook buiten die hospitalen. Er is nog steeds een groot aantal mensen die de situatie niet wil begrijpen, die hun gat veegt aan maatregelen en simpele regeltjes die het virus kunnen helpen indijken.
  Soms zou ik me wel voor drie maand willen ingraven in een holletje en een winterslaap doen…

  Geliked door 2 people

 5. Het klopt Myriam, de lontjes zijn nu wel héél kort… Dat heb ik ook al ondervonden.
  Ik vraag me af hoe mensen zullen zijn na deze crisis… Hopelijk toch iets liever voor elkaar. Dat hoop ik tenminste. Maar ja…

  Geliked door 1 persoon

 6. Was gisteren aan de vers toog in de supermarkt, ik had keurig me op afstand gehouden tot het mijn beurt was, want heel de toog vol met mensen te dicht bij elkaar. De verkoopster kon me niet horen, dus ik moest dichterbij en vroeg aan de vrouw naast me of ze even zich kon verplaatsen zodat ik wat ruimte kreeg. Die blik, terwijl ik het voor haar deed, want het was duidelijk dat ze door haar leeftijd een risicopatiënt is aangezien ik nog ga werken en ik mss besmet ben zonder symptomen. Toen ik voorbij het shoppingcenter reed na de boodschappen op weg naar huis, stapte daar een meute mensen af dat je je toch echt vragen ging stellen, eerst en vooral met zijn allen op een drukke tram en dan met zijn allen de winkels in. Om over de winkelstraten te zwijgen. Gezond verstand waar men zo op rekent, het bestaat niet, het is enkel me-myself and I….en die winterslaap count me in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zag de beelden van de Meir en de Nieuwstraat in Brussel gisteren op TV. Echt niet normaal! En vandaag is het koopzondag in Antwerpen. Benieuwd wat we straks weer op TV te zien gaan krijgen … Ja, me myself and I inderdaad.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ja, dat snap ik ook niet hoor.
     Wat zullen we er weer allemaal mooi uitzien na 6 weken met ons lockdownkapsel en lockdownnagels. Maar liever dat dan ziek worden!

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: