1000 vragen aan jezelf #1

Een #tag die ik zag bij Satur9’s World. Ik heb heel lang getwijfeld of ik hem wel zou doen. Ik moet het dan wel volhouden natuurlijk. Maar aangezien er totaal niks gebeurt in mijn kleine wereld en ik niets anders heb om over te schrijven, ben ik er maar aan begonnen.

1. Met wie kun je het beste opschieten?
Met mijn man, mijn maatje. Niet dat er nooit eens woorden vallen hoor.
Ik heb ook een heel goede vriendin – we kennen elkaar al meer dan vijftig jaar – met wie ik ook heel goed opschiet, hoewel we beiden totaal verschillend zijn. Echt op alle vlakken. Maar we hebben veel meegemaakt met elkaar en elkaars gezin en dat schept een levenslange band.

2. Waar besteed je te veel tijd aan?
Aan tokkelen op mijn laptop. Social media, forums, blogs, dingen opzoeken. Als je mij zoekt … daar waar mijn laptop is, daar ben ik ook.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?
Je moet al van heel goeden huize komen om mij aan het lachen te krijgen met een grap. Woordspelingen kunnen vaak grappig zijn, maar schaterlachen om een grap, dat kan alleen mijn zoon. En dan lach ik ook. Om hem.

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Vrijdag 24 juli 2020. Toen onderging ik voor het eerst in mijn leven een MRI-scan.

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Neen. Ik wil dat niet en hou het zo lang mogelijk tegen, maar ik ben helaas heel snel ontroerd en laat ook snel een traantje. Gelukkig draag ik een bril, zodat het minder opvalt.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?
Volle Griekse yoghurt met fruit. De laatste maanden aangelengd met melk en geblenderd zodat ik het kan drinken (drinken gaat gemakkelijker dan eten). Daarbij een grote tas thee.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?
Mijn man. Sinds corona kus ik niemand anders meer, zelfs niet op de wang.

8. Waarin lijk je op je moeder?
Ik denk niet dat ik veel van mijn moeder heb. Het angstige dat ik als kind en jongvolwassene had, is denk ik het enige dat ik van haar heb.

9. Wat doe je als je ’s ochtends wakker wordt?
Me nog eens omdraaien meestal.

10. Ben je een goede voorlezer?
Ik weet het niet. Ik lees niet zo vaak voor. Kleine Man is de enige voor wie ik af en toe eens voorlees en die is heel snel afgeleid. Het ligt misschien aan mij …

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?
Ik was vijf, laatste kleuterklas, en op school werden we al wekenlang bang gemaakt voor de zak van zwarte piet want kinderen die niet braaf waren, die moesten in de zak. Nu was ik best een braaf kind, maar ik was ook een zeer angstig kind. Ik was niet alleen bang voor de zak maar ook voor zwarte piet zelf. En dat die enge man ’s nachts door de schoorsteen in ons huis zou komen, daar werd ik helemaal panisch van! Het werd zo erg dat ik iedere nacht in volle paniek wakker werd van de nachtmerries. Toen hebben mijn ouders besloten dat het sprookje van sinterklaas voor mij ten einde liep en hebben ze mij verteld dat sinterklaas niet bestaat..

12. Wat wil je nog graag kopen?
Ik heb eigenlijk geen wensen.

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?
Ik zou graag wat geduldiger willen zijn en wat minder bazig. En ook wat vrolijker.

14. Wat is je favoriete tv-programma?
Niks te moeilijk of te elitair. Dat is niet aan mij besteed. TV is ontspanning. Topdokters, Down the Road, De Slimste Mens, De Mug, Thuis, Ik Vertrek.

15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?
Toen mijn zoon een jaar of tien was denk ik. Hij was er niet zot van en dat kwam ons goed uit want wij zijn dat ook niet.

16. Hoe oud hoop je te worden?
Op voorwaarde dat ik opnieuw gezond word en gezond blijf, wil ik wel oud worden. Negentig of zo, meer hoeft niet. En eens ik op de sukkel raak, hoeft het voor mij helemaal niet meer.

17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?
Aan zoveel vakanties. Op het moment dat ik dit schrijf komen er elke dag op Facebook herinneringsfoto’s voorbij van onze oktobermaanden in Spanje. Ik verlang er zo naar om daar te zijn. Meer moet dat op dit moment niet zijn.

18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?
Dat weet ik eigenlijk niet meer. Ik denk dat ik telkens heel erg beledigd was als ik gedumpt werd. Maar dat duurde nooit lang want ik had altijd snel een nieuw vriendje (heel onschuldig trouwens).

19. Had je liever anders willen heten?
Neen. Ik vind dat ik een mooie naam heb.

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?
Breek me de bek niet open. Vroeger twijfelde ik aan alles als het over mezelf ging. Gelukkig zijn de twijfels weggetrokken naarmate ik ouder werd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

34 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #1”

 1. Altijd leuk om een blog met vragen én antwoorden te lezen. Zo leer je die ‘onbekende’ beter kennen en dat blijft boeiend.
  En euhhhh, starten zonder volhouden mag altijd als de zin er niet meer is, we zijn vrij in onze blogjes toch?
  Ik herken mezelf in redelijk wat antwoorden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Starten zonder volhouden … dat mocht vroeger van thuis niet. Als je aan iets begon, dan moest je het ook afmaken. Hoe dat er toch in blijft zitten hé!

   Like

 2. Myriam, wat ben ik blij dat je er toch aan begonnen bent. je schrijft entertainend, je doet me al eens luidop lachen, ik herken dingen, ik leer jou kennen. Echt, mij doe je hier een heel groot plezier mee!

  Geliked door 1 persoon

 3. Heb de tag vaker voorbij zien komen. Leuk dat jij hem gestart bent. Je antwoord op je laatste vraag verbaasd me want jij komt altijd heel erg zeker over.

  Geliked door 1 persoon

 4. punt 13 en 14 lijf op mijn lijf geschreven. Vroeger was ik vrolijk maar nu met zorgen voor de kinderen en kleinkinderen en voor man is dat een heel stuk minder.
  ik kijk ook niet naar Taranrinofilms en donkere series van scandinivie. Thuis slimste mens vrolijke quizzen . en alles wat rust geeft ontroering en vrolijkheid

  Geliked door 1 persoon

 5. Wow. Nooit gedacht dat jij hieraan zou beginnen. Waar heb je de (originele?) lijst vandaan gehaald? Blijkbaar circuleren er nogal wat blogs die hem opnemen, maar ik zou graag de oerversie eens terugvinden (misschien pak ik hem dan ook op!).
  Het ‘er gebeurt niets in mijn kleine wereld’-gevoel ken ik ook ondertussen, heb ik je eergisteren nog verteld. Hopelijk wordt dat covid-spook vlug weggejaagd, zodat we eens voorzichtig op reis kunnen trekken.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dank voor de link. Zoals ik doe bij het lezen van een boek, heb ik ‘vals gespeeld’ en enkele vragenlijsten bekeken. Brrrr, er zit toch heel veel onnozels tussen. Zou ik op z’n Pannenkoeks kunnen oplossen, maar het zou té onnozel worden op den duur…

    Geliked door 1 persoon

 6. Heel leuk om te lezen en je beter te leren kennen. Mijn man is ook mijn beste maat. We verstaan elkaar zonder woorden.
  Ben je bazig Myriam? Oei… Ik heb niet graag dat men de baas over mij speelt… Maar zelf de baas spelen kan ik dan ook wel weer als het moet. Dus misschien lijken we op dat punt ook wel op elkaar.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat is een lekker aantal vragen. Ik heb geen blog en ben dat ook niet van plan.
  Als ik zo af en toe een vraag die ik erg leuk vind mag beantwoorden zou ik dat graag blijven doen.
  Van deze reeks alvast 2, Ik lijk op mijn moeder met het karakter van mijn vader, mijn zus precies andersom.
  En ik ben heel blij met mijn naam, heb hem al 70 jaar en genoemd naar de filmster Lauren Bacall en mijn vader die Louwrens heette. Mijn naam hoor je nu vaker.
  Waar ik minder blij mee ben is de eerste naam Antje en die staat vaak op belangrijke stuken Antje L.
  Daarom heb ik mijn dochter als eerste naam de roepnaam gegeven en als tweede Anne

  Geliked door 1 persoon

 8. Leuke tag! En al zo lang die ene vriendin hebben, dat is echt wel bijzonder. Mijn langste vriendschap is momenteel zo’n 22 jaar, dus we zijn wel goed op weg 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Zo leren wij jou in elk geval beter kennen, maar het is lastiger om op te antwoorden, hahaha Sint… ja uhhh ik ben van 6 dec. en 5 dec. vieren we het hier in Nederland. Ik mocht altijd bij Sint op schoot komen, en toen ik 9 was, besloot mijn moeder dat het over moest zijn, dus vertelde ze mij dat…. ik geloofde haar niet, en echt! Ik zat in de 3de klas, lootjes te trekken voor mijn klasgenoten, begon aan surprises maken en gedichten schrijven, nou ja, iets… en nog steeds bestond de Sint, hahahaha

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: