Gouden momentjes

In navolging van Lifeinwordspart2, doe ik mee aan het dankbaarheidslijstje, omdat ik soms te weinig stilsta bij de kleine momenten die net het gouden randje geven aan mijn dagen. Want die zijn er, ondanks ziekte en corona.

*paddenstoelen gaan zoeken in de plaatselijke bossen op een onverwacht zonnige ochtend
*en daarna koffie drinken op een verwarmd terras (vóór de nieuwe maatregelen 😢)
*een toffe jas scoren aan een spotprijs
*onverwacht bezoek krijgen van een verre vriendin (coronaproof)
*de knuffels en babbels van mijn kleinzoon
*de zon die ’s morgens binnen schijnt in de keuken (soms)
*het feit dat ik weer beter slaap
*weer smaak hebben van mijn eten

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Gouden momentjes”

 1. Ik ben vooral heel blij dat jij weer smaak van je eten hebt, want dat moet echt vreselijk zijn….en dat mis ik het meest, gewoon ergens koffie drinken……blijven noteren he. Want het werkt!

  Geliked door 1 persoon

   1. Idd, het weekend naar de champagne wordt 99 procent zeker ook afgelast. Hangt van Macron af vanavond. Als het niet doorgaat gaan we zondagnacht overnachten in Vous le vous, bij Hasselt, dan heeft Wim toch iets met zijn verjaardag. Het zou wel goed uit komen als het in de champagne verzet zou worden, want onze vrienden konden ook al niet mee omdat hun mama palliatief is.

    Geliked door 1 persoon

    1. Zit er dik in dat de Champagne niet kan doorgaan. In Vous le vous hebben we lang geleden eens gegeten. Groentjes uit eigen tuin herinner ik me. Kookt Giovanni daar nog altijd?

     Like

        1. In 2003. Hij had toen nog geen eigen restaurant maar wist van niks iets te maken. In Het Smaaksalon (van zijn vrouw) zijn we ook al geweest. Ook leuk!

         Like

 2. Inderdaad, bij die kleine dingetjes staan we pas stil als ze er (even) niet zijn. Maar ze kunnen zóveel betekenen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed dat je ons herinnert aan die gouden momentjes, Myriam. Want ja, ze zijn er, alleen willen we ze niet altijd zien. Zo’n kledingstuk bijv. voor een koopje: je kunt er als een kind zo blij mee zijn. Ik heb dat vandaag met mijn sale Emma Bridgewater dienblad. Blij, blij, blij! 😀😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Het hoeft niet altijd groots te zijn. In deze tijden kunnen we dat ook niet verwachten, maar de kleine dingen kunnen je inderdaad ook vreugde geven.

   Like

 4. Smaak hebben van eten, het klinkt zo evident, tot je ermee wordt geconfronteerd…… Fijn dat deze er terug is, toch een dagelijks extraatje.
  De momenten met gouden randjes moeten we koesteren. Goed dat je erop wijst!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik wil heel bewust niks te maken hebben met de blog die je deelt… maar ik deel jouw gedachten, we mogen de “kleine” dingen niet vergeten, ze zijn mss klein, maar vol betekenis. De kleinkinderen, mooie momenten met je man, voor jou de stappen vooruit in je herstel… oh zo belangrijk! 💙

  Like

 6. Dankbaar zijn, zo belangrijk, ik doe dat elke dag, ooit schreef ik zeker 3 dingen per dag op om dankbaar voor te zijn, nu doe ik het in mijn hoofd, voor ik ga slapen. Ooit door Oprah Winfrey al in mijn hoofd geplant in de jaren ’90. Het is lastig voor velen om te zien wat je wel hebt, en wel al hebt gedaan bijv. mensen zijn geneigd om te blijven denken wat ze nog willen en wat zou moeten.

  Ik ben elke ochtend dankbaar dat ik weer een nieuwe dag met nieuwe kansen en mogelijkheden voor mij heb bijv. Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb wel eens dagen gehad, kort na mijn operatie, dat ik spijt had dat ik wakker was geworden en ik weer een nieuwe dag door moest.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: