31 gedachten over “Friday Photo”

 1. Mjah… zit wat in, ware het niet dat de wintertijd de natuurlijke tijd is.. de zomertijd is bedacht… dus ik ben van de wintertijd en vooral stoppen met die klokken terug of vooruit zetten.

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Altijd wintertijd? Dan is het in de zomer om 4u30 licht. Vroeger, toen de mensen geen kunstlicht hadden, dan was dat misschien praktisch maar dat hoeft nu echt niet meer.
   Net zoals ‘onze biologische klok’ waar dan mee geschermd wordt. Er is niet zoiets als één biologische klok. Dat is voor iedereen anders.
   Neen, voor mij mag het blijven zoals het nu is.

   Geliked door 1 persoon

     1. Oh ik ben een middenin persoon, die heb je ook… maar ik wordt wakker met het licht, en ik doezel in tijdens schemering…. dus ik leef naar het licht, in de winter als ik vroeg op moet een crime dus… in de zomer met de vogels op, hahaha altijd al zo geweest, mijn familie was daar niet zo blij mee, want het betekende dat ik in de zomer dus ook lang wakker was omdat het licht zolang bleef… ze moesten echt alles verduisteren. anders sliep ik echt niet.

      Geliked door 1 persoon

  1. Voor mij hoeft dat winteruur echt niet. Geniet van je extra uur slaap. Ik wou dat ik dat ook kon. Mijn nachten duren weer zó lang…

   Like

    1. Ik heb het wel meer met periodes. Normaal gezien gaat het over een tijd wel weer beter.
     Ja, dat vroeg donker is niet leuk maar heeft ook wel iets gezelligs. Haard aan, rolluiken dicht.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ik zet nog één keer mijn klok goed en laat ze er dan aub met hun tengels vanaf blijven of ik schiet met mijn waterpistool. Akkoord dat voor sommige mensen dat zomeruur leuk is, maar een biologische klok bestaat wel degelijk écht en veel mensen hebben fameus last van al dat geklooi. Bovendien is bewezen dat het omschakelen meer verlies dan winst oplevert. Waarom moeten we nu toch per sé altijd van de natuur wég lopen? Kunnen we niet eens één keer normaal doen?

  Like

 3. Inderdaad, ik sta te popelen om 2020 zo snel mogelijk in de vuilnisbak te gooien. Het mooste aan 2020 was de reis naar Zuid-Afrika, voor de rest veel kommer en kwel en zorgen maken. Het is niet altijd gemakkelijk om positief te blijven in deze periode..

  Geliked door 1 persoon

   1. Inderdaad Myriam! We hebben ook nog altijd contact met een heel deel van de groep. We waren dan ook de laatsten van de blauwe vogel die die reis nog volledig konden maken.

    Geliked door 1 persoon

  1. Ja, als je er vroeg uit moet is dit wel weer even fijn. Mijn man heeft vele jaren in shiften gewerkt. Tijdens de nachtdienst zag hij een week geen daglicht. Kwam ’s morgens thuis in het donker, ging slapen en toen hij opstond was het opnieuw donker.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: