The Weekend

Het was nog eens mooi weer afgelopen weekend. Nu ja, het was droog en er was geen wind. Dat is al veel de laatste weken.

Dus hebben wij de wandelschoenen aangetrokken en hebben wij zaterdag 5.77 km gewandeld in het Mastenbos. Het is een mooi bos met veel afwisseling, lange dreven om door te wandelen of te fietsen, een stuk heidelandschap, grasland, en, in dit seizoen, immens veel paddenstoelen overal.
Hier vind je ook een nog zeer volledige Duitse 4.8 km lange loopgravenlinie uit 1917 met zo’n 70 bunkers.
Toen onze zoon zo’n jaar of twaalf, veertien, was, waren die bunkers een geweldige aantrekkingspool voor hem en zijn vrienden. Vlotje bouwen om het antitankkanaal over te steken en fikfakken in de bunkers. Alles wat niet mocht! Gelukkig kwamen we dit pas later te weten.

Foto’s (diashow)!

Nadien hebben we de plaatselijke horeca gesteund, met name het café van mijn schoonzus. Woensdag hebben ze het volledige terras laten overkappen en de terrasverwarmers stonden klaar om geplaatst te worden om de klanten ook in de winter comfortabel buiten te kunnen ontvangen. Kosten noch moeite werden gespaard. En toen kwam vrijdag het nieuws dat ze weer voor vier weken moesten sluiten. Mijn broer was er het hart van in. Niets aan te doen. Het is voor de hele horeca hetzelfde.

Zondag hebben we – uiteraard, zou ik zeggen – naar Vlaanderens Mooiste gekeken. Mathieu (Van der Poel) en Wout (Van Aert) hebben tot de laatste seconde voor suspens gezorgd. Wat een spannende eindspurt! En wat een ontlading achteraf bij Mathieu. Zo mooi om te zien. Ik hou het dan zelf ook niet droog.

Zondagavond hebben we nog eens de plaatselijke horeca gesteund en genoten van een lekkere maaltijd. Zeer coronaproof, zoals we dat eigenlijk overal ervaren hebben de laatste maanden. Het was de laatste maaltijd buitenshuis voor de volgende vier weken. 😢

Gisteren, maandag, scheen er zowaar een zonnetje. Tijd voor nog eens een wandeling want de rest van de week ziet er niet veelbelovend uit. We wandelden de ‘lange’ lus (5 km) van het Ertbrandbos deze keer. Dit bos herbergt het Fort van Ertbrand met zijn bunkers, onderdeel van de ‘historische fortengordels van Antwerpen als vleermuizenhabitat’. Helaas geen vleermuis te zien.

Och ja, ik smijt er nog eens een diashow achteraan van het Ertbrandbos.


Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “The Weekend”

 1. Fijn dat je al terug zo goed op de been bent, en dat mooie herfst je bekoort. En tja, het worden tijden zonder horeca. Net als jij zal ik het hard missen. Bij een wandeling een warm drankje en plasje kan soms nodig zijn……

  Geliked door 1 persoon

 2. En weer met zoveel mooie paddenstoelen!
  Ik was zondag in de Knokkert aan het wandelen, maar neen, geen noemenswaardige paddenstoelen te zien. Het zal wel aan de kleigrond liggen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij vinden het vooral fijn om na de boodschappen of na een wandeling ergens iets te drinken. Ik vond het zowel in België als in Nederland zeer goed en (voor mijn gevoel) veilig georganiseerd.

   Like

  1. Heel jammer voor de horeca. Deze tweede sluitingsperiode zal de doodsteek zijn voor veel zaken. Restaurants kunnen nog take-away doen, maar cafés kunnen helemaal niks. Nu ben ik niet bang voor het café van mijn schoonzus hoor. Het is een typisch fietscafé dat ideaal gelegen is op weg van en naar de heide. En ze heeft bij het café ook nog twee zalen voor feesten of uitvaarten. Dat gaat trouwens wel gewoon door.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat klopt, maar op den duur zie je dat zelf niet meer. Ik ben het tijdens de eerste lockdown – toen hebben we heel veel gefietst in eigen streek – pas echt gaan waarderen.

   Like

 3. Hey…. heb ik deze gemist? Wauw, wat prachtig en wat goed dat jij gewoon 5 km kunt wandelen! Dat is een goed teken, geloof mij, dat lukt mij nog niet eens, maar ik ben ook geen wandelaar. 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Met een hond, of mijn kleinzoon, zal het mij ook wel lukken, maar meestal een paar honderd meter vind ik al genoeg, hahaha 😉

    Like

 4. Myriam je foto’s zijn altijd zo mooi. Neem je ze met een spiegelreflexcamera of je smartphone? Ik ben er gezond jaloers op.

  Geliked door 1 persoon

  1. Met mijn smartphone. Mijn dure camera ligt ergens in een kast. Zo’n onhandig ding met veel te mogelijkheden waar ik niks van snap. En ik vind mijn macro opnames van de smartphone veel beter dan die van de camera. Zonde van ’t geld!

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: