En weer …

… heeft een dief alle pompoenen uit de moestuin van mijn zoon gepikt. De tweede keer al dit seizoen. De moestuin bevindt zich niet bij zijn huis, maar op een stuk tuingrond dat wij hebben ergens in the middle of nowhere.

Het is niet de eerste keer dat er groenten gepikt worden. Hij was er toen zo van aangedaan dat hij er het jaar nadien niets heeft gezet. Jammer, want bezig zijn in de moestuin is zijn ontspanning.

Dit voorjaar heeft hij een hek gezet rond zijn moestuin, maar dat is blijkbaar niet genoeg om de dief (of dieven) weg te houden. Die weten waarschijnlijk dat mijn zoon er gedurende de week niet komt.

Hij heeft er nu een wildcamera gehangen en hoopt zo de schuldige te kunnen ‘pakken’.

We zijn benieuwd …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

51 gedachten over “En weer …”

  1. Het is niet de eerste keer hé. Hij hoopte dat het zou gedaan zijn sinds hij er een afsluiting heeft gezet maar blijkbaar houdt dat ze niet tegen. En als die mens een paar pompoenen vraagt, dan krijgt hij die gewoon hé. Maar neen, liever stelen. Hij hoopt nu iets te zien op de camera, dan gaat hij ermee naar de politie (heeft al aangifte gedaan trouwens).

   Like

 1. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitdraaien. Vroeger toen m’n ouders hier pas woonden en ik nog een klein snotterke van 4 jaar was, hadden we hier enkel hagen ter hoogte van de heup die als scheidingsmuur functioneerden, als er al een haag stond. Zij hadden toen het probleem dat hun bloemkolen “gestolen” werden tot ze eens de toenmalige (nu al héél lang overleden) buurvrouw van in de 80, betrapten tijdens het afsnijden van een bloemkool. M’n pa riep en ze moet toen bijna van de schrik omver gevallen zijn, lopen dat die nog kon…

  We kunnen er nu wel mee lachen, maar het was wel het kantelmoment én begin waardoor mijn ouders als eersten (vroeger kan je zo vrij door de tuinen bij de buren heen lopen) een afsluiting geplaatst hebben, tot grote ergernis en jaloezie van omliggende geburen, want plots kon niet iedereen meer in de tuinen doen wat ze wilden én was iedereen gedwongen op zijn stuk grond te blijven…
  Nu meer dan 40 jaar later heeft iedere tuin een afsluiting (met 1 of meerdere honden) en is die helaas niet meer bedoelt om ieder opzijn eigen grond te houden, maar meer een symbool van asociaal gedrag om anderen duidelijk te maken : “ik heb geen zaken met jou”.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja maar, bij mijn zoon is het een terrein dat je vanaf de straat gewoon niet ziet. Het is een bos en helemaal achterin heeft hij wat bomen weggedaan en daar groenten op gezet. Het moet iemand zijn die daar komt wandelen, want met een auto kan je er niet op. Er taat nochtans een groot bord ‘privaat terrein’.

   Geliked door 1 persoon

   1. Goh tegenwoordig heeft zo’n bord geen enkele waarde meer, gewoon ne groten hond bij zetten en ze piepen wel anders 😉

    Mijn grootvader had ook zo iets, jaren gedaan, hij had er er wel een geniale oplossing voor, die steeds werkt, maar het vergt energie. Rondom de planten, uitwerpselen gieten, beren enz… ze zullen er wel afblijven want zonder botten aan zitten ze letterlijk in de shit… 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Nou ja! Waarom in hemelsnaam! Blijf toch met je vingers van andermans spullen af, wat het ook is! Ik wens dat hij de schuldige weet te vangen op beeld…

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij hadden vroeger ook een afgelegen stuk grond waar we groenten op kweekte. Een bordje met ‘opgelet ,pas gespoten’ hielp toen ook al niet. Frustrerend he.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hij had er – nog voor de wildcamera er hing – een briefje gehangen: ‘u wordt gefilmd’. Blijkbaar hielp dat niet. Maar u wordt er dus echt gefilmd.

   Like

 4. Rottig. Ik begrijp helemaal dat de zin om te tuinieren je dan vergaat. Hopelijk heeft de wildcamera het mysterie zó opgelost.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Nu was er niets vernield maar enkele jaren geleden waren er planten kapot getrapt, waarschijnlijk om zo snel mogelijk zoveel mogelijk te kunnen meenemen. Toen was de helft van zijn tuin weg (courgetten, pompoenen, ajuin, wortels, aardappelen, …). Daar was hij echt niet goed van.

   Like

 5. Dat is gewoon laf. Het ontneemt de eigenaar het plezier van eigen groenten te kweken en het jaagt hem bovendien op bijkomende kosten. Hopelijk houdt dergelijk verfoeilijk gedrag gauw op.

  Geliked door 1 persoon

    1. Hij heeft het al twee keer aangegeven. Als er iemand herkenbaar op de camera staat, dan hangt die (aldus de politie). Het moet bijna iemand van uit de buurt daar zijn die het bos kent.

     Like

  1. Wie doet er nu zoiets hè. Zoon is er in ieder geval weer het hart van in. Hij stopt er zoveel van zijn (schaarse) vrije tijd in.

   Like

 6. Het allereerste jaar dat ik een moestuin had, was dat in een soort volkstuintjesgroepje in een openbaar park (dat echter weinig mensen wisten zijn en enkel te voet/per fiets toegankelijk was). Wat ik meest had geplant, waren pompoenen. Na een zomer vol courgetten en tomaten en bonen en patatten (want veel meer had ik niet gezet) was het uitkijken naar de oogst. En toen kwam ik op een dag in de tuin aan… en alle pompoenen waren afgetrokken. (Niet eens gesneden!) Ook bij mijn samentuinburen.
  Ik versta dat niet. Zoiets moet met voorbedachte rade gebeuren he, want die neem je niet efkes in je handtas of rugzak mee. (Er zat een héle grote bij waar je zeker een kruiwagen voor nodig had.)
  Ik was daar zo kapot van dat ik de krant heb gebeld! De dader is nooit gevonden en de jaren nadien heb ik mijn pompoenen steevast te vroeg geoogst om een eventuele dief voor te zijn…
  Erg he, dat mensen zoiets doen!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: