Something about food #tag

Deze tag zag ik bij Teddlicious en bij gebrek aan inspiratie heb ik hem ingevuld. Mij op het lijf geschreven, want ik hou van lekker eten en drinken.

Als je iedere dag nog maar één soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 
Hier zet ik al mijn joker in. Ik eet heel graag pasta, maar om nu iedere dag pasta te moeten eten??? Afwisseling vind ik net heel belangrijk.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 
Een wijntje. Of twee. ’s Middags wit (in uitzonderlijke gevallen een gris-blanc rosé) en ’s avonds rood. Maar dan begin ik met een aperitief, meestal een Pineau de Charentes (of een lokaal drankje zoals op onderstaande foto). En eindigen doe ik ’s middags met koffie, ’s avonds met thee.

Lecce, Puglia, September 2016

Wat was vroeger je lievelingseten?
Frietjes vermoed ik. Eet ik trouwens nog graag.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Ik heb net mijn ontbijt op: Griekse yoghurt en een klets volle melk geblenderd met een banaan. Ik drink nu mijn thee verder op (Ceylon Melange van Simon Lévelt).

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 
We hebben wel een paar favorietjes. Vista bijvoorbeeld, of Mijn Keuken, maar dat is niet voor alle weken. Voor doordeweeks kies ik liefst een restaurant/bistro/brasserie met een goed aanbod aan verse vis, of een goeie Italiaan zoals Il Divino di Milano of Ruggeri.

Il Divino di Milano, Gooreind-Wuustwezel

Wat lust je écht niet? 
Veel. Heel veel.
Oesters, kaviaar, paling, lever, niertjes, zwezeriken, kalfstong, rode biet, linzen, rapen, pastinaak, … En mosterdsoep!
En dan heb ik nog een hele waslijst met ‘wat lust ik niet graag‘, maar dat zou ons te ver leiden.

Om welk gerecht sta jij bekend? 
Pfff, ik sta om geen enkel gerecht bekend. Ik ben geen chef hè.
Onze kinderen vinden mijn chocolademousse en lasagne al ragù heel lekker (recepten uit een tijdschrift) en voor mijn schoonfamilie moet ik altijd coq au vin maken maar ik denk dat het meer uit nostalgie is omdat ik het recept van wijlen mijn schoonmama gebruik.

Chips of chocolade? 
Chips, zonder twijfel. Ten eerste ben ik geen zoetbek en ik ben niet echt gek op chocolade. Chips daarentegen …

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 
Ik ga niet naar de bioscoop en toen ik dat nog wel deed – vele jaren geleden – at ik niks want ik vind dat gekraak van chips en popcorn bijzonder storend.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 
Champignons en olijven onder andere. We kregen dat thuis niet. Ik heb het pas leren eten bij mijn schoonouders.

Vis of vlees? 
Vis. We eten wel vlees maar niet zo vaak. Al zeg ik geen ‘neen’ tegen een rib-eye, saignant gebakken en getrancheerd. Mmmm, lekker!

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 
Ik hoef op mijn leeftijd niet zo nodig nog dingen te leren eten of drinken.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Ik ben op dit moment een beetje beperkt, maar ik zou heel graag nog eens in een verse pistolet willen bijten.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 
Alleen nog maar voorgerechten! Op restaurant doe ik dat ook vaak omdat ik een voorgerecht en een hoofdgerecht meestal te veel vind en ik toch wel graag twee (of meer) verschillende gerechten wil eten.
In Spanje eten wij vrijwel altijd tapas. Dat vind ik ideaal: kleine porties om te delen.

Tapas

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 
Niks van zoete snoep. Ik ga voor een grote zak ribbelchips zout.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Something about food #tag”

 1. Sommige dingen herken ik duidelijk, andere zijn bij mij net omgekeerd. Maar vooral liever een paar voorgerechtjes dan een voor- en een hoofdgerecht: dat is hier ook de regel geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik verschil hier toch wat met jou. ik ben een zoetekoek. En ik ga dolgraag (in normale tijden) naar de bioscoop, maar zonder geknabbel, ik erger me dood aan knabbelende mensen of ritselend papier rondom me. Een film geniet je in stilte, zonder afleiding.

  Wat jij niet lust, lust ik ook niet.

  Gaan eten doen wij super graag, daarom heb ik het moeilijk met de huidige onzekerheid..

  Dat recept van de chocomousse zou ik wel willen, die van mij is vaak ‘te slap’, terwijl ze eigenlijk moet opstijven?!
  En van lasagne ben ik ook vurige fan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Eten wat kan dat heerlijk zijn ! Je foto’s weken al honger bij mij op hahaha. Ik werd vroeger ziek van Vis, toen men zag dat het geen aanstellerij was hoefde ik het niet meer te eten. Ergens toen ik twintig was, proefde ik langzaam bij Ger en de allergie wat i vermoedde wat i had voor Vis was weg en nu kan ik echt genieten van een lekker stuk Vis 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik volg je helemaal over die afwisseling. Ik eet ook graag pasta, maar niet alle dagen. Het spreekwoord luidt nu eenmaal: verandering van spijs doet eten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind zo’n verse pistolet ook goddelijk. Ik duim voor jou dat je er spoedig eentje kan eten!
  Je doet me trek krijgen met dit lekkere logje.

  Like

 6. Mosterdsoep? Dat moet ik toch eens opzoeken 🙂 (vooral omdat ik zag dat ik om één of andere reden twee potten mosterd in de voorraadkast staan heb, en nog een setje kleine potjes kreeg van mijn dochter ook. Een mens moet iets).
  Het verbaast me dat je geen oesters lust. (ik ook niet)

  Like

  1. Mosterdsoep is typisch Nederlands. We kregen het eens tijdens een uitstap met onze vriendengroep. Gevolgd door een broodje kroket. Gelukkig heb ik er geen probleem mee om eens een maaltijd over te slaan

   Geliked door 1 persoon

 7. Leuk altijd foodtags, dan vind ik het jammer geen blog te hebben.
  Het liefst eet ik Surinaams en orgaanvlees vind ik heel lekker. Vus niet zo maar schaaldieren en paling wel.
  Pinaut de Charente is inderdaad een heel lekker apiritiefje.

  Geliked door 1 persoon

 8. Herkenbaar… vooral graag pasta eten en hetgeen je niet lust… eikes… lever, rode bieten…
  De eerste foto doet me echt watertanden… jammie.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: