Gezinsweekend

Eindelijk hebben we het cadeau, dat we voor onze 65ste verjaardag vorig jaar van onze kinderen hadden gekregen, kunnen ‘opsouperen’.

Een weekend aan zee met zoon, schoondochter en, uiteraard, Kleine Man.

In België heb je geen garantie op mooi weer en dat zullen we geweten hebben. Toen we vrijdagmiddag in Oostende voor de stoplichten stonden, daverden we bijna uit onze auto. (*) Man, wat een wind! Spectaculair om te zien maar wel gevaarlijk. Een strandwandeling behoorde dan ook niet tot de mogelijkheden. We geraakten niet eens de dijk over en de politie maande ons aan om terug te keren en binnen te blijven.

Daar had zoonlief geen oren naar en hij waagde zich toch even buiten. Alwaar hij bijna meegesleurd werd door Odette.

Zoonlief ‘hangend’ tegen de wind in

Vrijdagavond dus in het complex maar iets gegeten. Geen hoogvlieger, maar ook niet slecht. We hebben wel lang moeten wachten maar Kleine Man heeft zich voorbeeldig gedragen.

Zaterdag waaide de wind nog even hard. De kusttram reed niet meer vanwege de massa zand die op de sporen lag.

Wat zouden we eens kunnen doen? We hadden zoveel plannetjes gemaakt maar met zo’n weer konden die niet doorgaan. In Vayamundo waar we logeerden was er wel een speeltuin, maar ouders mogen niet mee binnen en om zo’n kleintje daar alleen te laten spelen … veel te gevaarlijk! Het ballenbad was helaas niet open.

Dan maar visjes kijken in Sea Life in Blankenberge. Kleine Man vond het heel leuk. Ik schrik er ook altijd weer van wat zo’n kleintje van nog geen drie jaar al kent. ‘Kijk oma, zeepaardjes’ of ‘pin(g)uïns’ en een ‘dikke schildpad’.

Kwallen in Sea Life

Na ons bezoek aan Sea Life scheen zowaar de zon en zijn we op het strand gaan spelen tot de wind weer aantrok.

Jongens onder mekaar – synchroon springen met papa en opa is moeilijk als je korte beentjes hebt

’s Avonds lekker gegeten bij Brasserie José waar Kleine Man toch weer meer dan anderhalf uur braaf in zijn stoel heeft gezeten zonder te zeuren. Een voorbeeldig kind!

Zaterdagnacht weer zo’n storm. Ons appartement lag op een hoek waar de wind met oorverdovend lawaai langs raasde. We hebben allemaal onrustig geslapen.

Zondag na het ontbijt opgeruimd en uitgecheckt en ‘wat gaan we eens doen’ want het was nog altijd geen weer om buiten te komen. De weerapp bekeken en in Knokke zag het er beter uit. Met een beetje geluk mochten de emmer, de pondjes en de schuppen toch nog uit de auto komen.

Zo gezegd, zo gedaan. Tegen dat we in Knokke waren kwam de zon erdoor en het waaide er lang zo erg niet als in Oostende. We hebben fijn op het strand gespeeld en een eind gewandeld om naar de kite surfers te kijken.

Na nog een lekkere pannenkoek was het tijd om naar huis te rijden. Kleine Man in tranen want hij had nog niet genoeg gespeeld. En hij was doodop!

Ondanks het weer was het een fijn weekend. Het samenzijn was toch hetgeen waarvoor we het deden. We gaan dat nog eens overdoen, met hopelijk mooier weer.

Kite surfers

(*) Gelukkig hadden we een autostaanplaats geboekt in de ondergrondse garage. Ik zou niet graag de schade betalen aan de auto’s die op de dijk geparkeerd stonden!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

53 gedachten over “Gezinsweekend”

 1. Jullie hebben uiteindelijk toch een natuurfenomeen kunnen trotseren en hebben er het beste van gemaakt en blij voor jou dat je er van kunt genieten na de zware diagnose. Daar word ik ook een beetje blij van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jullie kozen er hét WE uit😉. Spectaculair wel.
  Wij waren nog niet in Vayamundo, wel in Houffalize. Fijn voor gezinnen en de kinderen.
  Een gezinsWE is altijd gezellig, weer of geen weer. En dat kleine man nog in het zand kon spelen met de grote mannen, super!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij waren ook al in Houffalize (pensioenweekend, remember). Het is echt niet mijn ding. Veel te massaal. En voor Wannes was er niks. Veel te afgelegen ook. Voor ons geen Vayamundo meer.

   Like

   1. Ja ik begrijp je wel. Maar de kinderen hebben er wel een grote loop, wat in een ander hotel moeilijk kan. Voor mezelf zou ik het nooit kiezen, geef mij dan maar een knus mooi hotel.

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo’n kleintje kan je daar echt niet alleen loslaten hoor. En de appartementen zijn zo basic en troosteloos. We hadden nochtans een superior in de nieuwe vleugel. Neen, volgende keer doen we een huisje in Centerparcs of Landal.

     Like

      1. Ik wil heel graag eens naar Golden Lakes / Landal Lacs de l’Eau d’Heure. Hele mooie woningen volgens de foto’s van een vriendin.

       Like

  1. De timing had inderdaad beter gekund, maar we hebben er het beste van gemaakt. Eigenlijk wel straf. Het is bijna heel de zomer mooi weer geweest en dan kiezen we er net zo’n weekend uit!

   Geliked door 1 persoon

 3. Hahaha, storm op zee, storm op zee, nu ook eens meegemaakt! Ik zou de dijk niet eens op durven 🙂 Maar fijn dat jullie er toch het beste van gemaakt hebben, én genoten hebben van elkaar 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. In Oostende kon en mocht je de dijk niet op. Je werd helemaal gezandstraald. Gelukkig was de wind in de namiddag wat gaan liggen zodat we toch nog buiten konden want Wannes wou en zou op het strand spelen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het zou wat zielig zijn hè voor zo’n kleine pruts, naar de zee te gaan en niet op het strand kunnen spelen 🙂
    Heb vanmorgen gelezen over de schade aan auto’s die buiten stonden, al een chance dat die van jullie in een garage stond!

    Geliked door 1 persoon

 4. Stoer hoor om toch te gaan ondanks de storm . Het is goed te zien op de foto van je zoon hoe hard het waaide pff .Gelukkig was het een fijn weekend . gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 5. Aan zee was de storm gigantisch he. Schone zus heeft er een appartement en stuurde beelden door. Maar je hebt genoten, met degene die je het liefst rondom je hebt. Proficiat met je 65ste verjaardag!

  Geliked door 1 persoon

 6. Eén van mijn favoriete herfstbezigheden: stormen trotseren aan zee. Maar het moet wel op een veilige manier kunnen. Op een strand vér van vliegende dakpannen en boomtakken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zag al dat je aan zee was in het weekend 🙂 . Wauw de storm Odette van dichtbij meegemaakt. Gelukkig had je een binnenplaats voor de wagen, wat een geluk, had je geld kunnen kosten. Fijn dat jullie genoten hebben en dat zoonlief niet is gaan vliegen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Wij zijn verleden week nog een weekend aan zee geweest, het was toen nog prachtig weer.
  Maar met zo’n storm moet het zeker ook wel spectaculair zijn….van achter glas dan.
  Moedig van jullie om met de kleine man toch nog op strand te gaan…water en zand is het liefst waar de kindjes mee spelen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat heerlijk, Myriam, om zo kort na je operatie al te kunnen genieten van zo’n weekend met al je dierbaren. Fijn ook dat jullie je er toe al kunnen zetten. Ga zo voort. 💖💖

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat een timing om net het Odette weekend te boeken😉 In het achterland van Nederland wel veel regen gehad en ook wel wind maar dat was bij lange na geen storm.

  Geliked door 1 persoon

 11. Fijn Om jullie ervaringen te lezen

  Wij hadden begin september een nachtje Oostende geboekt om eens “uit te waaien” aan zee.

  We hadden ook niet kunnen denken dat we in storm Odette terecht gingen komen 🤯

  Maar we we zijn dus zaterdag middag aangekomen (met de trein)
  En hebben dus “het ergste” gemist hoewel er nog wind genoeg was hoor

  Blij voor jullie dat het goed meegevallen is en ik wens jullie nog vele leuke weekendjes toe 😊

  Like

 12. Och ja, jullie hadden die storm samen met Zeeland, die is hier niet echt voorbij gekomen, wat harde wind, maar dat was het dan ook. De foto’s, super gaaf, hahahaha zo in de wind kunnen hangen is bijzonder, ooit kunnen doen ook, maar het weer zien ook.. gaaf!

  En die spring foto met kleine man, ook zo gaaf, ik lach er gewoon van de vrolijkheid 😀

  En al die kitesurfers, pffffffffffffff niemand gebotst? 😉

  X

  Like

   1. Ja,, k vind het zo mooi, had het er nog over met Liefste, dat ik binnenkort een keer naar de vuurtoren van Workum wil, liefst op een winderige dag, omdat ze daar dan ook gaan kitesurfen vaak… precies daarom 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: