Vista

Even een terugblik op onze lunch ter gelegenheid van onze vierenveertigste huwelijksverjaardag. Die hebben we in stijl gevierd op 11 september – alweer meer dan twee weken geleden – met een lunch bij Vista in Willemstad. In Nederland wordt er wat losser omgegaan met het hele corona gedoe én we hadden al een paar keer voortreffelijk gegeten bij Vista.

Handen ontsmetten, tafels ver uit elkaar, maar geen mondkapjes. Ook het personeel droeg geen mondkapje. En we moesten ons niet registreren … wat trouwens ook overbodig zou geweest zijn want we hadden bij de reservatie onze naam en telefoonnummer al doorgegeven.

Een heel ontspannen lunch dus, op het mooie terras aan het water met uitzicht over het Hollands Diep en de jachthaven van Willemstad.

Vista hanteert een iets andere formule dan de klassieke restaurants. Alle gerechten zijn tussengerecht porties, wat ik persoonlijk heel fijn vind omdat je dan meerdere gerechtjes kan proeven. Nu ben ik helaas nog niet op mijn normale ‘eet’, dus ik heb het gehouden bij drie gerechten van de kaart en daar had ik ruim voldoende mee. Manlief koos voor het dagelijks wisselend 4-gangen lunchmenu. Voor hem – heel grote eter – had het wat meer mogen zijn.

En wat hebben we dan zoal gegeten?

We begonnen uiteraard met een aperitief en een paar amuses.

Ik had als eerste gerecht Noordzeekrab en langoustine gevolgd door Noordzeetong en een dessert van meloen.

krabsalade | basilicum | langoustine | avocado | Granny Smith
Noordzeetong filet, gepocheerd | tuinbonen | zeekraal | cantharellen | truffelsaus
mango panna cotta | meloen soorten | basilicum ijs | campari

Aan de overkant was er Zeebaars (tartaar) met langoustine, gevolgd door Kabeljauw met geschaafde truffel.
Hoofdgerecht was Kalf met cantharellen en dessert was gemarineerde Ananas met een quenelle vanilleijs.

zeebaars, tartaar | langoustine | truffeljus
kabeljauw | beukenzwammen | erwtenpuree | truffel
kalfshaas | Hoekse rooie | cantharellen | prei | tijm jus
ananas, gemarineerd | macaron | Madagascar vanilleijs

Ook de aangepaste wijnen hebben ons goed gesmaakt.

Afsluiten deden we met lekkere koffie en veel mignardises.

We gaan nog eens terug naar Vista want ook binnen is het heel aangenaam en gezellig zitten. En redelijk betaalbaar, ondanks de Michelinster.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

22 gedachten over “Vista”

 1. Ze zien er heerlijk uit. Ik heb even gegoogled, Zo vlak naast het water moet het (in warmere tijden) zalig vertoeven zijn.
  Mijn man is ook vrij grote eter, Vaak vindt hij die overlekkere kleinere schotels onvoldoende, terwijl ik het vooral op de smaak heb gemunt. Ik ben geen fan van grote schotels.
  Een adresje om te onthouden. We waren nochtans deze zomer nog in de stad. Maar het gaat niet lopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Vista noteren bij “interessante adresjes”: check! Wij zijn allebei fan van die kleine gerechtjes en verslaafd aan “lekker”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zou mij niet op mijn gemak gevoeld hebben bij die lossere regels… In de buurt komen van mensen zonder mondmasker, ik kan het me bijna niet meer voorstellen. De paar keer dat wij zijn gaan eten de voorbije maanden, voelde ik me als klant bijna schuldig omdat het personeel wel, en wij niet zo’n kapje moesten dragen. Maar da’s dan ook weer ervan uitgaan dat een mondmasker echt helpt, natuurlijk… (en dat hoop ik wel echt).
  Maar het eten ziet er superlekker uit, en blij dat je hebt kunnen genieten van je bday!!! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Weet je, ik denk dat wij dat lossere zo gewoon zijn omdat wij ook altijd (of meestal toch) boodschappen doen in Nederland, fietsen in Nederland, enz. En echt, ik voelde mij daar goed en ontspannen bij. Nu is het er trouwens net zo streng als hier hoor. En uit eten is er ook even niet meer bij.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: