30-week Song Challenge – 29

Vandaag het volgende deel van mijn 30-week song challenge, afgekeken bij Satur9’s World.
Music Maestro Please.

A song you remember from your childhood

Ik kan mij niet herinneren dat er bij ons thuis veel naar muziek geluisterd werd. Mijn eerste ‘eigen’ muziek waren de LP’s van Vive la France die mijn zus en ik in onze jeugd van ons zakgeld kochten. Franse chansons dus: Sylvie Vartan, Jacques Dutronc, Mireille Mathieu, Julien Clerc, …
Ik kies vandaag voor Tous les garçons et les filles van Françoise Hardy uit 1962, mijn kindertijd.

Tous les garçons et les filles de mon âge
Se promènent dans la rue deux par deux
Tous les garçons et les filles de mon âge
Savent bien ce que c’est qu’être heureux
Et les yeux dans les yeux et la main dans la main
Ils s’en vont amoureux sans peur du lendemain
Oui mais moi, je vais seule par les rues, l’âme en peine
Oui mais moi, je vais seule, car personne ne m’aime

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

19 gedachten over “30-week Song Challenge – 29”

 1. Hoe kwam je aan die voorkeur voor Franse liedjes Myriam? Ik hou er ook heel erg van, maar op jonge leeftijd kende ik dat niet zo.

  Like

 2. Ik vond Francoise Hardy altijd een mooie vrouw en met mooie chansons. En Jacques Dutronc ook. Ook Marie Laforêt had pareltjes. Viens Viens bv en Boris et moi etc. Er waren heel veel goede franse zangers en zangeressen. En ik vind het een mooie taal

  Geliked door 1 persoon

 3. Francoise Hardy…..zalig, dikwijls gedraaid in die tijd, samen met Richard Anthony ! Ik had ook al die plaatjes
  En ik kocht dan het blaadje “Salut les copain.”
  Mijn ouders hielden van operettes en hoor ik oog nog graag. Mijn vader zijne favoriet was Jean Walter.

  Geliked door 1 persoon

 4. Operettes heb ik nooit graag gehoord. Ik hoor graag klassiek zoals Bach, Pachelbell , respighi, Vivaldi , Albinoni, en het heel mooie adagio for strings van Barber. Err zijn ook heel mooie aria’s van opera.
  Ik luister meer klassiek dan pop. maar tijdens dag staat de radio op als ik in de keuken werk en dan is het gewoon radio 1 of 2 of radio Brussel.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: