Mijn leesgewoonten

Bij Satur9 zag ik deze leuke tag, ik neem hem graag over. Wil je dat ook doen? Ga je gang!

Wanneer en hoe lang lees je?

Ik probeer dagelijks te lezen, maar dat lukt me niet altijd. De laatste tijd (en dan spreek ik over vele maanden) ben ik vaak te rusteloos om te lezen en kan ik mij niet concentreren op wat ik lees. Tien keer dezelfde paragraaf lezen en dan nog niet weten waar het over gaat …
Op dit moment gaat het weer even wat beter en ben ik weer volop in leesmodus.

Waar lees je?

Ik lees vooral buiten, in de tuin. Als we naar zee gaan, in binnen- of buitenland, heb ik ook altijd mijn e-reader bij. Ik vind het zalig om op het strand te zitten lezen.

Zandpaviljoen Pier 7 in Vlissingen, 20/9/2020

Koop je vaak boeken?

Voor mezelf heb ik al jaren geen papieren boeken meer gekocht, wel heel veel e-books. Ik koop wel papieren voorleesboeken voor mijn kleinzoon. Hij heeft hier zijn eigen schap in de boekenkast.

E-reader of papier?

E-reader, zonder twijfel. Gedaan met valiezen vol zware boeken meesleuren op vakantie. Elk een e-reader met een honderdtal boeken erop, zo komen we de vakantie wel door.
Maar ook thuis lees ik alleen nog boeken op mijn e-reader.

Favoriete kinderboek?

Geen idee.

Favoriete genre?

Literaire/psychologische thrillers, meestal van Nederandse auteurs.
Al kan ik een mooie roman ook wel smaken.

Van welke schrijver lees je elk boek?

Van geen enkele. Bij thrillerschrijvers is het vaak zo dat het veelschrijvers zijn en op den duur weet je wel zo’n beetje welke kant een boek uit gaat.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Smaken verschillen.

Welk genre zou je nooit lezen?

Fantasy, science fiction, detectives.

Fictie of non-fictie?

Beide. Hoewel ik veel meer fictie lees.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?

Mijn leven veranderd niet, maar ik heb wel geleerd en inzichten gekregen van bepaalde boeken. ‘Om wie je bent’ van Aaltje van Zweden is daar een mooi voorbeeld van.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Mijn leesgewoonten”

 1. Wel wat overeenkomsten hè 🙂 Deel helemaal je gevoel over de veelschrijvers bij de thrillerschrijvers en dus na een tijd ook wel kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

   1. Weet je wat het is?, De dagen dat ik geen energie heb, zijn er weinig dingen die ik wel kan doen, en als ik energie heb, dan wil ik niet zitten lezen in de zetel, maar gebruik ik die energie om nuttige dingen te doen, zoals mijn huishouden. Vrouwen hé!

    Geliked door 1 persoon

     1. Mja, akkoord, maar het moet toch eens opgeruimd worden. Of een bed ververst, eten op de plank. Maar ik kan ook even goed in de auto springen en ergens naartoe rijden hoor.

      Geliked door 1 persoon

 2. De opmerking van Granny007 kon ook van mij zijn gekomen. Ik had ‘boeken lezen’ uitgesteld tot mijn pensioen, omdat ik voor mijn werk genoeg ‘lectuur’ moest verorberen. Nu lukt het niet meer, want mijn concentratie is ver zoek.
  Wat ik vroeger met jou gemeen had is dat ‘fantasy’, ‘science fiction’ absoluut niet aan mij besteed was.

  Geliked door 1 persoon

 3. ii lees al van kindsaf heel veel. Ik woonde in centrum Lier en om de hoek was de stadsbibliotheek. Ik sleepte boeken aan. Het was ook een mooi bib in een historisch pand met houten vloeren enopkamertjes. Ik hou ook veel van de geur van boeken.
  Ik heb altijd twee of drie boeken in huis en om de 4 dagen naar de bib.. Mooie boeken die er boven uit steken zoals Stoner van John Wiliiams zijn moeilijk te evenaren. Ik heb ook Nicci French gelezen, maar na een tijd was ik het beu. Het huis in de bocht is ook een heel mooi debuut van Jessy Burton. Maar ik een veellezer en alleslezer.
  Van kookboeken, naslagwerken . Ik heb tijdens Corona heel veel boeken van Catherine Cookson gelezen en dat beviel heel goed. Maeve Binchy is rustig en warm..

  onlangs 2 boeken gelezen van Dinah Jefferys. De vrouw van de theeplantage , en de saffierweduwe. Mooi.
  Nu heb ik nog een boek van suzanne Vermeer liggen. Souvenir waarover ik nog niets kan zeggen en mijn twijfels heb ok het iets voor mij is.Marcia Willet las ik ook graag en oh zo velen.
  Ereader is aan mij niet besteedt. Ik moet een boek hebben waar ik een bladwijzer kan insteken en de bladzijden kan omslaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. De e-readers zijn er hier gekomen uit praktische overwegingen. Wij sleepten altijd een halve valies boeken mee op reis. Dat werd wat kostelijk toen je bagage apart moest gaan betalen.
   Suzanne Vermeer kan meevallen en kan tegenvallen. Hangt er vanaf welke schrijver er achter het pseudoniem zit want het is een schrijverscollectief.
   Nicci French hou ik niet van. Ik lees het liefst Nederlandse thrillerauteurs (Marion Pauw, Saskia Noort, Esther Verhoef, René Appel, enz.).
   En zo heeft ieder zijn voorkeur hé.

   Like

 4. Die Nederlandse heb ik ook heel gelezen en er waren er goede bij. Maar af en toe heb ik nood aan een gezellig boek( geen chicklit) met toch wat spanning in.. Lees je dan thuis ook altijd met een e-reader?

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb ook een tijd niet gelezen wegens last van mijn ogen. Maar nu ik de e-boeken heb ontdekt ben ik terug begonnen. Ik lees graag waar gebeurde verhalen,, over sterke vrouwen en vreemde culturen. Saskia Noordt lees ik ook graag.
  Lisa, de vrouw van de theeplanter staat ook op mijn lijstje. Zoek die nu als e-boek. Ik heb een kennis die mij veel boeken door stuurt, meestal thrillers.
  Ik lees mijn boeken op de I-pad.

  Geliked door 1 persoon

 6. Laatste boek wat ik probeerde te lezen was Magdalena van Maarten van t Hart, parner vond het geweldig, maar ik ben tot de helft gekomen, zoveel herhalingen.
  Ik heb geen speciaal genre wat ik graag lees.
  Van 2 schrijvers heb ik heel veel boeken Hans Martin, (schrijver uit de 50-er jaren alles van denk ik) en James A Michener veel boeken van en ik herlees ook graag
  Favoriete kinderboek: Jeroen en de zilveren sleutel

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik herken hier veel van mijzelf in.
  In de coronaquarantaine en vakantie verslond ik zo’n vijftien boeken, maar nu ik weer werk lukt het niet meer. Teveel onrust in mijn hoofd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Leuke tag inderdaad, zelf lees ik nog altijd papieren boeken, heb nu 2 readers mogen lenen, allebei wel ouder, misschien daarom, maar echt, k*** dingen, hahaha Ik vind het helemaal niets, doe mij maar een echt boek!

  En daarbij, ik snap ook nog altijd niet, waarom mensen boeken mee nemen op vakantie… Op vakantie ben je toch onderweg, aan het genieten van je omgeving, dat je niet met je neus in een boek gaat zitten? Het is in elk geval bij ons niet een normale gang van zaken om boeken mee te nemen. Lezen doe je thuis juist… maar goed, dat is hoe ik ben opgegroeid en ik verwonder mij daar al jaren en jaren over 😉 Dus dit is niet persoonlijk hoor dit schrijf ik altijd als iemand vertelt dat ze boeken mee nemen op vakantie, voorheen dus 😉 Wie weet ga ik het ooit nog wel begrijpen. 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Als wij een maand in Spanje zitten, dan is, dat een beetje zoals thuis zijn. Overdag zijn wij weg maar ’s avonds zijn wij vaak thuis en lezen wij. Wij zitten ook wel eens op het strand te lezen als we een luie dag hebben. Dus ja, er gaan vaak heel wat boeken door.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: