44 jaar

Vandaag vierenveertig jaar geleden zijn manlief en ik getrouwd. Dat zijn maar liefst 1.388.530.800 seconden (ja, Satur9, je bent geklopt 😉).
We waren allebei 22. We zijn nooit officieel verloofd geweest, al is hij wel een jaar voor we trouwden netjes aan mijn ouders gaan zeggen dat we gingen trouwen en heb ik toen ook de traditionele verlovingsring gekregen. We woonden nog allebei thuis toen we trouwden, heel normaal in de jaren ’70.

Manlief (mét haar!) en ik, 11 september 1976

Was onze trouwdag een fijne dag? Als ik erop terugkijk vind ik dat het vooral een veel te drukke dag was. Hij was ook niet helemaal door onszelf geregisseerd. Het begon al met de kerkelijke plechtigheid. Mijn vader zong in het kerkkoor en dat koor moest en zou zingen tijdens de mis. Wij hadden het liever iets moderner gehad, maar voor de lieve vrede …
Mijn ouders hadden een winkel en daarom moest er tussen de uitgebreide lunch met ouders, broers en zussen, meters en peters, de fotosessie en het diner met dansfeest voor verdere familie en vrienden nog een receptie ingepast worden voor klanten en leveranciers.
Eigenlijk was het een dag van rush rush rush. Gelukkig heb je daar weinig last van als je jong bent.
Ik zou het nu zó anders doen, maar aangezien mijn ouders het feest betaalden hadden zij uiteraard ook wat in de pap te brokken.

Na die vermoeiende dag hebben we nog een paar uurtjes onze ogen dichtgedaan – met ons twee in mijn eenpersoonsbed – en zijn we de dag nadien onmiddellijk op huwelijksreis vertrokken naar Mallorca.

Onze trouwringen hebben we niet heel lang gedragen. Manlief mocht de zijne niet dragen op het werk vanwege de veiligheid en de mijne werd al na een paar jaar te klein.

We hadden altijd gezegd: als we op pensioen gaan, dan kopen we nieuwe trouwringen. We zijn ondertussen vier jaar op pensioen maar het idee van nieuwe trouwringen verdween ergens onderin een kast.

Met mijn ziek zijn werd het idee terug bovengehaald en hebben we direct de koe bij de horens gevat en nieuwe ringen uitgekozen als symbool van een nieuw begin. We hebben ze vandaag aan elkaars vinger geschoven tijdens een uitgebreide lunch bij Vista in Willemstad. Een bijzonder moment.

Onze nieuwe ringen

Een nieuw begin.
In goede en in kwade dagen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

66 gedachten over “44 jaar”

 1. Ik heb nooit geen waarde gehecht aan ringen en symbolen.
  Ik wilde geen kerkelijke dienst, en geen wit kleed , en geen groot feest.
  Ik ging naar het stadhuis in een gewone mooie bruine jas, en had niemand buiten de kleine kring naaste familieleden uitgenodigd.
  In Lier stonden wij dus gewoon voor de grote poort van de kerk te wachten, met een handvol mensen. Wij waren te voet gekomen want woonden in het centrum van Lier.
  De pastoor opende de grote poort en zag verwonderd rond waar de auto’s waren en de genodigden.
  Ik heb die kleine toegeving gedaan voor mijn ouders die trouwens niet naar de kerk gingen. Maar ik was liever na de burgerlijke dienst met man vertrokken.
  wij hadden een heerlijk maal met alleen de heel dichte familie in het Hof van Aragon in het historisch gedeelte van Lier waar ik woonde. De dag erna vertrok ik en mijn man met de trein voor drie dagen naar Parijs.
  Ik ben ondertussen al naar veel trouwfeesten geweest in de familie langs man zijn kant.
  En ik vind het echt iets vreselijks.
  Maar die trouwringen vind ik wel heel vertederend

  Geliked door 1 persoon

 2. Ahhh, wat een prachtig teken van liefde om elkaar na 40 jaar opnieuw een ring aan de vinger te mogen schuiven. For better and for worse, zo was t toch? Jullie doen dat goed, petje af!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat vind ik dit mooi, en ontroerend. Zeker nu, op zo’n kantelpunt in jullie leven. Een moment waarop je de dingen gans anders gaat bekijken. Maar wel nog altijd samen, door hetzelfde paar ogen.
  En ow yes, je overtreft Meneertje Mertens en mij ruimschoots in aantal seconden 😀
  Ik wens jullie nog veel samenhorige jaren toe 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een mooi en positief verhaal. Gefeliciteerd met deze mijlpaal en nog heel veel gezonde jaren samen toegewenst

  Geliked door 1 persoon

 5. Van harte gefeliciteerd.

  Net twee weken na ons! Wij trouwden 28 augustus. God, wat was het heet! En tot aan de huwelijksreis een verhaal dat ik bijna helemaal zelf had kunnen schrijven. Die reis zat er voor ons niet in omdat we nog vóór ons huwelijk al beginnen bouwen waren en er dus geen centen waren voor even met z’n tweetjes. En trouwringen hebben wij al eerder opnieuw laten maken van hersmolten juweeltjes, nadat de originele ook op een originele manier verdwenen. Manlief verloor die van hem op de veerpont toen hij met zijn ring ergens achter bleef hangen (inderdaad onveilig, zo’n ding!) en die van mij werd bij een inbraak gestolen. Ik had hem tijdelijk afgedaan omdat ik een zwerend wondje had aan die vinger. Moesten ze net dàn de boel komen doorzoeken natuurlijk …

  Geliked door 1 persoon

  1. Jullie ook nog van harte gefeliciteerd! Ja, heet was het die zomer toen wij ons appartement in orde moesten brengen. En op onze trouwdag regende het de hele dag pijpenstelen.

   Like

 6. Oh wauw, hoe mooi! Ja, dit was en is een hele mooie gelegenheid, van harte gefeliciteerd, en in goede en kwade dagen, zo is het maar net, dit was een hele goede dag! Prachtig. Geniet ervan!

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik dacht gisteren dat jullie 40 jaar gehuwd waren. Wow, 44 is nog een mooier getal.
  Zo’n mooie foto van jullie huwelijk!
  Romantische zielen, altijd mooi om te zien, te lezen,… Blijf vooral genieten!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Van harte gefeliciteerd en mooi dat jullie opnieuw ringen uitgezocht hebben. In deze periode word je nog eens extra met je neus op de feiten gedrukt dat alles opeens kan veranderen. Het is goed om er op deze manier bij stil te kunnen staan.

  Geliked door 1 persoon

 9. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag .Wat een mooi idee om opnieuw ringen te kopen en ze zijn prachtig .Vandaag zijn wij 51 jaar getrouwd en ook wij hebben onze ringen maar kort gedragen om dezelfde reden als jullie .Ik heb ze samen gebonden met een lintje en in een mooi doosje gedaan . Ik wens jullie nog veel fijne jaren samen
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 10. Oh, dat is mooi. Wij dragen onze ringen ook al lang niet meer. Ik kreeg na een paar maanden huiduitslag (bleek te verhelpen door mijn ring uit te doen elke keer ik mijn handen waste, maar dat was niet erg handig). Daarbovenop bleken we ze allebei iets te groot te hebben gekocht (in de zomer gepast). En ik kan de mijne sowieso ook niet dragen als ik werk. Voorlopig is de behoefte er niet echt, maar wie weet zoeken we ooit een andere manier om onze verbondenheid te symboliseren. Proficiat met de 44 jaar! En nog vele mooie jaren samen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Zo verschrikkelijk mooi dit ❤ Dikke proficiat!
  Ik wil eigenlijk om de tien jaar een nieuw trouwfeest, niet per se telkens met nieuwe ringen, maar liefst wel met mijn trouwkleed, dan wordt dat nog eens gedragen ook! Maar bon, dat kost dan wel weer wat. We zullen zien als het zover is want euhm we zitten nog geeneens aan twee jaar, 44 daar raken we zo snel nog niet aan! 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel.
   Je moet dat gewoon doen. Hoeft niet eens duur te zijn. Toen mijn nichtje trouwde had ze als cadeau gevraagd om iets mee te brengen voor het buffet. Dat was zeer geslaagd (maar veel te veel).

   Geliked door 1 persoon

   1. O ja true, want voor cadeautjes doe je dat feest ook niet meer, dus als iedereen dan een kom eten meebrengt, dan is dat nog eens gezellig ook! Topidee 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: