Huisdieren

Toen wij naar hier verhuisd zijn, 26 jaar geleden, haalden wij twee poezen in huis. Dieren in huis, het heeft wel iets. En ook voor onze zoon was het goed. Hij kon er toch min of meer zijn gevoelens bij kwijt.
Maar je moet er ook van alles voor opgeven. Je moet er tenminste goed voor zorgen.

Aangezien wij nogal eens weg waren, was het wel gemakkelijk dat onze zoon nog thuis woonde, en mijn moeder drie huizen verderop. Zij zorgden voor de poezen als wij er niet waren.

Helaas hebben wij beide poezen na 16 en 17 jaar moeten laten inslapen. Onze zoon had inmiddels een vaste vriendin, die zou niet lang meer thuis blijven wonen. En mijn moeder werd er ook niet jonger op. Daarom besloten we om geen huisdieren meer te ‘nemen’.

We misten dat wel, de aanhankelijkheid van onze poezen. En ook de eigenzinnigheid. Altijd als we een rosse poes zien, kijken we naar elkaar en zeggen ‘onze Zino’ of ‘ons Mop’, al naargelang de tekening van de vacht.

Sinds enige tijd hebben we nieuwe buren. Met twee poezen! Eén lapjeskat en een klein formaat effen grijze. Geen Britse korthaar, want ze heeft een smal kopje. De grijze poes kijkt nog heel erg de kat uit de boom, maar de lapjeskat is hier al helemaal thuis. Ze loopt hier binnen en buiten alsof het haar eigen domein is. Kijk haar liggen op de mat half onder de salontafel!

En ook dit heeft wel iets. Het is zoals een kleinkind: wel de lusten, niet de lasten. 😉

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “Huisdieren”

  1. Maar dat is nu eigenlijk feitelijk niet waar… je kan evenveel van een kat houden en er zeker vriendschap van krijgen, maar een kat is en blijft een veel egocentrischer dier, een hond is veel aanhankelijker én afhankelijker. (En dat zeg ik niet omdat ik een hond heb, dat is gewoon het verschil tussen de 2 dieren).

   Geliked door 2 people

   1. Wij hadden (als kind) altijd katten thuis. Hebben we veel plezier én vriendschap aan gehad. Van honden kan ik niet meespreken… ‘Minder zorg’ was absoluut zo, want met onze kat moesten we nooit gaan wandelen :).

    Geliked door 1 persoon

 1. Ik heb ook altijd katten gehad, maar de laatste jaren niet omdat ik zo weinig thuis ben. Maar altijd wel aanloopkatten. In WO hebben we nu Poes, de kat van de buren. Als ik er eenmaal 24/7 woon komt er wel weer een eigen kat. Was bijna verkocht afgelopen weekend…. Maar nu nog even niet. Nog effe wachten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij vonden het vooral een probleem om telkens iemand te moeten zoeken om de dieren te verzorgen. Veel verzorging heeft een kat niet nodig, maar naast eten wel gezelschap. Wij zijn niet zo dik met onze buren dat we hen dit kunnen vragen. Geen verplichtingen!

   Geliked door 1 persoon

 2. Ook hier geen eigen katten meer maar wel af en toe een logeerkat en/of -hond, net zoals je zegt: de lusten voor even en niet de lasten voor altijd 🙂 (de kat op jouw foto is trouwens een tijgertje en geen lapjespoes 😉)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zie mijn katten zo graag dat ik er de lasten met plezier bijneem. Ook al zijn er dat nogal wat. Tegenwoordig vooral het kattenhaar en mijn ene kat van bijna 8 kilo die ‘s nachts de voederbakken door het huis sleept en overal water morst. Net lastige kinderen, maar ach… Ze zijn zo lief.
  Wat had jij twee prachtige katten.
  Leuk dat je nu weer kan genieten van die poes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Een vreselijk moment was toen we beseften dat het einde nabij was. Van onze oudste poes vielen een voor een de organen uit. Ze was al wel langer ziek (nieren) maar dit was vreselijk om te zien.

   Like

 4. Haha, dat zou voor ons ideaal zijn! We hadden een aantal jaar geleden een kat uit de buurt die effectief bij ons kwam, maar helaas is ze dood gereden :-(.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik kan me een huis zonder katten niet voorstellen en gelukkig is er altijd wel iemand die op ze wil passen als dat nodig is. Onze katten komen trouwens nooit buiten want hoe leuk ik ze ook vind, ik wil niet dat andere mensen er last van hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Niet buiten komen zou voor onze katten een ramp geweest zijn. Dat waren echte buitenkatten. Tja, last. Een hond die de hele dag blaft omdat ie alleen zit zou ik veel erger vinden dan een vreemde kat in mijn tuin.

   Like

 6. hahahaha, pas maar op, straks blijft ze, ik heb het wel mee gemaakt, van anderen dan, dat de poezen na verhuizing of zo, bij een buurtje gingen liggen en zitten, en vervolgens besloten om daar te blijven wonen… Men zegt dat een kat zijn eigen eigenaar uit kiest als ze de kans krijgen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. En hoe reageren je nieuwe buren op het feit dat hun kat liever bij jou is kennelijk??
  Ik denk niet dat dit hier bij ons, in de buurt zoals ze nu is, zou pakken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is niet dat ze heel de dag hier zit hoor. Ik denk dat de poes alleen komt als haar/zijn baasjes niet thuis zijn. Ze is ongelooflijk aanhankelijk en heeft kennelijk altijd gezelschap nodig. Bij de andere buren komt ze ook hoorde ik.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: