Brok in de keel

Vanmiddag waren we onze Kleine Man mee van school gaan halen. Dat gaan we vanaf nu iedere dinsdag doen en de school is ons onbekend, vandaar.

Hij wou niet met mama mee op de fiets naar huis, wel met oma & opa in de auto. Tijdens het rijden vraagt hij: ‘ben je al genezen oma?’

Ik stond (zat) perplex. Waar zo’n kindje mee bezig is in zijn hoofdje! Hij is zo lief, heeft zo’n klein hartje.

Ik kreeg er een brok van in de keel.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “Brok in de keel”

   1. Dat kleine hoofdje heeft geruststelling nodig. En jouw grote hoofd ook. De tijd zal veel helen en zoals je je best doet met van alles. Erg knap. Nu bestel ik nog een beetje geluk en wat slaapzand voor je. Toitoi.

    Geliked door 1 persoon

 1. Wat mooi. We kunnen er niet van uit, die kleine prutsen zien en horen en voelen veel. Ze kunnen ook wel veel aan, als ze liefde, warmte, geruststelling en verklaringen krijgen. Geniet er maar van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Helaas weet ik vanuit andere omstandigheden ooit, dat het al veel jonger in een koppie kan rond gaan, nog voor ze kunnen praten zelfs… iets doen, en zitten wachten tot papa thuis komt bijv. en papa komt niet binnen… nooit meer binnen…

  Ik snap de brok in je keel maar al te goed! Eliza was 5, toen haar opa stierf aan longkanker, we dachten dat we haar samen met juf van peuterzaal goed hadden voor bereid, tot het zover was, maanden erna, nadat opa al weg was… ik een keertje zei… ‘mama is ziek’, ze begon te stampen en te huilen en riep, ik wil jou niet kwijt! Ik wil niet dat je… nou ja, vul maar in. Mijn ziek zijn, was toen een zware verkoudheid met angina…

  Dus ja… er gaat heel wat om in die kleine hoofdjes.

  X

  Like

 3. Onderschat zo’n peuter niet! Je denkt dat je hen om de tuin kan leiden, maar ze zijn je meestal een stap vóór! Schattig van Kleine Man.

  Like

  1. Zo is dat. Ik deed in het begin mijn best om al mijn sneden te verbergen, mar hij ging thuis wel haarfijn uit de doeken doen waar oma overal pijn had. Alles had hij gezien!

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: