Spoed

Ik heb gisteren mijn avond in een box op de spoed doorgebracht. Hoe dat zo kwam?

Ik had al een paar dagen last van pijn in mijn rechterbeen bij het stappen. Ik dacht dat het een spier was die wat moeilijk deed omdat ik terug ‘in gang’ geschoten was. Tot ik gisteravond mijn schoenen uitdeed en zag dat mijn rechtervoet en been dik gezwollen was en warm aanvoelde. Dr. Google leerde mij dat het wel eens een trombose zou kunnen zijn. Juist ja, wat mijn vader ook zo dikwijls had.

De huisarts vond dat ik maar direct naar spoed moest gaan want er moest een echo van worden genomen. Ondertussen was het al 22 uur en het zou mij verwonderen dat er op dit uur nog iemand op medische beeldvorming aanwezig was.

De dokter kwam en keek, en voelde ; de verpleegster nam bloed af. Veel buisjes bloed, waarvan ik pas om middernacht de resultaten had.
De resultaten wijzen op een klonter(tje) in een ader.

Na een prik met een bloedverdunner mocht ik naar huis maar ik moest vandaag terug komen voor een echo en een doppler test.

Zo gezegd, zo gedaan.

Resultaat: acute diep veneuze trombose. Een klonter dus, en hij zit in mijn knieholte.
Gevolg: steunkousen (tot in de lies) en pillen. Om te beginnen al minstens voor drie maanden in het geval dit een gevolg is van mijn operatie. Dat zal moeten blijken uit de controles. In het slechtste geval heb ik die steunkousen voor de rest van mijn leven aan mijn been (letterlijk en figuurlijk).
Bah, bah, bah.

Ik heb nu onderhand mijn portie wel gehad en genoeg ziekenhuizen van binnen gezien. Ik hoop echt dat dit het laatste was.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “Spoed”

 1. Oh Myriam, dat had je nu echt niet nodig! Zo vervelend, die steunkousen. En ja , wie gaat het zeggen he, dat het wel of niet het gevolg is van de operatie. heel veel sterkte ermee. Terwijl ik hier steen en been lig te janken, dat ik helemaal op ben. Ik hoop dat je die kousen niet eeuwig moet dragen!

  Geliked door 1 persoon

   1. ja kan ik inkomen Myriam! Als het allemaal een beetje terug normaal is , probeer dan maar om er eens een paar dagjes op uit te trekken en laat je maar eens een beetje luxueus verwennen! Na al die kommer en kwel zal dat je goed doen!

    Like

 2. Pfffffffff, meis.. vrouw! ik ben er stil van, en het enige wat ik wil zeggen, sterkte.. heel veel sterkte, en even een dikke knuffel! je weet wel, beetje heen en weer wiegend, heel voorzichtig…

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. He bah Myriam ik kan me voorstellen dat je enorm baalt hiervan je hebt al zoveel meegemaakt .Sterkte ermee
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben geen dokter, maar denk dat de kans vrij groot is dat het nog een gevolg is van de operatie? Ik hoorde het al vaker. Dan zou je al wat vooruitzicht hebben.
  Ik kan me perfect voorstellen dat alles wat er nu bij komt de emmer flink doet overlopen.
  Ik duim!

  Geliked door 1 persoon

 5. Geen sterretje voor deze ellende. Maar het had heel anders kunnen gaan. Blij dat ze zo adequaat hebben gehandeld. Maar ik begrijp dat je er depri door wordt. Het is een hele kunst om dit allemaal te dragen en er wat van te maken. Ik hoop op een gunstig verloop voor jou wat de steunkousen betreft.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik hoop met je mee. Moet je ze ook s’nachts dragen? soms zou je een paar maanden willen overslaan .Een winterslaapje en gezond weer wakker worden.
  Niet het ergste denken. Want het verandert toch niets en al het gedub is dan verspilde tijd.
  Lisa

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik moet ze in principe dag en nacht dragen maar ik zei tegen de spoedarts dat ik al zo’n slaapproblemen heb en ik mocht ze dan ’s nachts uit laten als ze te veel hinderen. Ja, een winterslaap van een half jaar zou niet slecht zijn. En dan gewoon gezond weer wakker worden.

   Like

 7. Bah, bah, bah. Ik had zo gehoopt dat je hiervan gevrijwaard zou blijven. Het leek zo goed te gaan. Dit is een duidelijke complicatie na elke operatie, alleen wat laat. Heel vervelend ook, die steunkousen. Maar wat moet, dat moet. Sterkte, lieve dappere Myriam!💖💖

  Geliked door 1 persoon

 8. Daar wordt een mens echt moedeloos van. Denk je dat je het ergste wel gehad hebt, wordt er nog een schepje bij gedaan. Ik hoop dat de gevolgen beperkt blijven in tijd. Gelukkig had je dit niet tijdens die hittegolf! Courage!

  Geliked door 1 persoon

    1. Op een gegeven moment, toen het in mijn kamer zo’n 35 graden was (zo voelde het althans) heeft de verpleegster ze uitgetrokken en niet meer terug aan gedaan. Ik denk dat ze compassie met mij had. 😉

     Geliked door 1 persoon

 9. Pingback: Weg met de kous!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: