Goestingeskes

… een verse pistolet met kaas

… frietjes met mayo

… ribbekes van de barbecue

… een malse kalfskotelet

… een Jazz appel uit het vuistje

… een driehoekje (of twee) Toblerone

Ik kan al veel meer eten dan twee weken geleden.
Blenderen, pureren en mierzoete shakes zijn verleden tijd, maar voor deze goestingeskes ga ik toch nog wat geduld moeten hebben.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “Goestingeskes”

  1. Het gaat vlot hoor. Vanavond probeer ik een garnalenkroket met brood. Als ik het brood in partjes snijd, dan gaat dat wel lukken. Ben ondertussen de wortel- en spinaziepuree wel een beetje beu gegeten.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ja hoor, ik ben al wat fitter.
   Toblerone …. ik ga toch nog maar even wachten tot ik opnieuw gevoel heb in mijn mond. Als ik nu iets in mijn mond stop, ik voel gewoon niet waar dat zit.

   Geliked door 1 persoon

  1. Neen, aan mijn tong op zich is er niks veranderd. Die zit nu gewoon heel hoog in mijn mond (gelukkig plakt ze al niet meer tegen mijn verhemelte) door die nieuwe mondbodem. Die zit gewoon in de weg. Je moet het je voorstellen als een dikke bobbel die onder je tong zit. Een normale mondbodem is een dun vlies. Mijn nieuwe is gemaakt van dit flap uit mijn arm en is dus veel en veel dikker en stugger. Hij zal nog wel slinken, maar dat gaat nog een tijd duren en anders wordt hij operatief verkleind, maar dat kan in het beste geval pas over zes maanden.

   Like

   1. Ah ik begrijp het nu qua constructie. Het moet heel anders voelen, buitenmateriaal, dat aan de binnenkant gebruikt wordt. Ik hoop dat de speekselklieren nog wel werken. En ik hoop ook dat het zich goed aanpast of dat de corrigerende operatie je mondgevoel verbetering brengt. Toitoi

    Geliked door 1 persoon

    1. Het voelt inderdaad heel anders, hoewel het al veel minder stug en taai voelt dan in het begin. Maar het wordt sowieso toch erg wennen.
     Speekselklieren werken inderdaad gelukkig nog.

     Geliked door 1 persoon

 1. Je bent enorm positief, daar heb ik veel respect voor, het zal niet makkelijk zijn. Dat stukje toblerone gaat zooooo goed smaken als het terug kan!!! Geniet straks van de garnaalkroketten, heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben content want het gaat eigenlijk goed vooruit. Als ik zie wat ik nu al kan (en niet alleen op gebied van eten) tegenover 3 weken geleden… Hopelijk van de week een ritje op de fiets.

   Like

 2. Jarenlang werkte ik in een ziekenhuis op de chirurgische afdeling. Soms lagen daar mensen die na een ongeluk hun kaak gebroken hadden. Die mochten in het begin alleen maar bouillon en dunne yoghurt of vla naar binnen zien te krijgen. Later gemixte voeding. Ik vond het altijd zo zonde voor ze: al die fletse kost!
  Gelukkig ga jij snel vooruit en heb je dit inmiddels achter je gelaten. Geniet van de garnalenkroket vandaag!

  Geliked door 1 persoon

 3. Zachte voeding, het is iets wat enorm snel tegensteekt hè.
  Ik heb tijdens en na de bestraling (mijn rug moest bestraald worden waardoor mijn slokdarm het nogal zwaar te verduren kreeg, ik voel de gevolgen daarvan nog steeds) heel veel puddingskes & Co. gegeten, en ik kan nog altijd niet zonder lichte tegenzin aan puddingskes denken.
  Toblerone lijkt me inderdaad nogal een uitdaging, maar een gewoon stukske chocola laten smelten in je mond, dat moet toch wel lukken?
  Hopelijk is het gelukt met de garnaalkroket en heeft het gesmaakt!

  Geliked door 1 persoon

 4. Een beetje room opkloppen en gesmokten toblerone toevoegen en je hebt een superlekkere toblerone chocomousse. Die pistolekes daarentegen daar heb ik nog geen oplossing voor. Ik hoop dat die goestjes snel kunnen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: