Normaliter …

… zaten we nu op het vliegtuig van Brussel naar Amsterdam voor onze aansluitende vlucht naar Windhoek voor wat onze ultieme droomreis moest worden.

Dat deze reis niet zou doorgaan, dat wisten we al in mei, toen KLM onze vluchten annuleerde omwille van Covid-19. Dat daarna ook het K-monster nog zou toeslaan, dat had niemand ooit kunnen voorspellen.

Geen (verre) reis dus dit jaar, niet alleen omdat het niet kan (Covid + ziekte) maar ik heb er ook absoluut geen behoefte aan op dit moment. Eerst maar eens revalideren en dan zien we wel verder. Maar aan lange-termijn planning gaan we niet meer doen. Dat is iets wat ik wel heel zeker weet. Door Covid was deze reis verplaatst naar augustus 2021 maar ik heb ze – toen ik nog in het ziekenhuis lag – geannuleerd. Heel deze reis heeft me al veel te veel kopzorgen bezorgd.

Wat onze mooiste reiservaring ooit moest worden (we hadden echt op geen euro gekeken voor deze droomreis), veranderde stilaan in een echte nachtmerrie. En daar heb ik nu echt nul behoefte aan.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Normaliter …”

 1. Quand finalement, il se dévoile… l’avenir n’est jamais comme on l’avait imaginé. Je toekomst begint nu, Myriam, en elke volgende dag neemt die een andere vorm aan. Leef en aanvaard elke dag en kijk niet om 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kan erin komen Myriam. Zelfs zit ik al helemaal op mijn tandvlees in deze toestand. Laat staan hoe het voor jou dan voor jou niet moet zijn. Veel sterke meisje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ctrl-Alt-Del na jouw herstel en er volgen vast nog leukere reizen dan.
  Hopelijk verloopt het herstel vlot.
  Hoe gaat het nog met het eten? Lukt dan al een beetje?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, eten lukt best goed met mijn ene kies onderaan. Blenderen/pureren is al verleden tijd. Ik doe er wel lang over, maar ik heb tijd.

   Like

 4. Je bent nu op reis Myriam, maar anders dan gedacht. Over een tijdje heb je weer meer in de hand en meer energie en dan kijk je of je nog ergens naar toe wil. Je hebt nog steeds de beste reis- en levensgenoot naast je.

  Geliked door 1 persoon

 5. Alles op z’n tijd. Nu is je wereld niet veel groter dan je huis en je tuin. Je herstel vréét energie, soms besef je niet eens hoeveel. Soms besef je pas achteraf wat een energie daarin kroop en hoe je lichaam alle beschikbare energie daarvoor gebruikte.
  Dag per dag. Stap per stap.
  Maar ooit opent je wereld zich weer verder. En dan kan je weer wat meer dromen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Als je weet hoeveel energie een mens soms al steekt in het bekomen van een onnozele verkoudheid, dan is het niet moeilijk te beseffen dat er voor jou momenteel weinig overblijft voor andere dingen. Eén stap per keer is een goed tempo, zolang het maar in de juiste richting is. De zin om te reizen komt wel weer terug als je er aan toe bent. Hou je taai!

  Geliked door 1 persoon

 7. Windhoek, ik moest even googelen om erachter te komen waar dat ligt… ik heb het gevonden… snap het ook.

  Alles staat er al… life is what happens, je weet het echt nooit van tevoren. Ik vertel altijd… over 1 minuut is al toekomst, en je weet nooit wat er in die ene minuut kan gebeuren wat jouw leven voor altijd kan veranderen. Ten goede, ten kwade. Natuurlijk wens ik altijd ten goede. maar ja…

  In the end, the love you take = equal to the love you make. – Paul McCartney.

  X

  Geliked door 1 persoon

 8. Gelijk heb je .Eerst revalideren en geen plannen op de lange termijn .Leven per dag is het beste nu .
  Lieve groet Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik begrijp je volkomen Myriam. Herstel nu eerst goed, je lichaam heeft nu veel energie nodig. Geniet van je tuin en je kleine overwinningen en later zie je wel. Dromen mogen maar hoeven soms niet meer… Duim duim duim

  Geliked door 1 persoon

  1. We worden er niet jonger op natuurlijk. Weet niet of ik over een paar jaar nog zo’n avontuurlijke reis aandurf want we zouden dit wel individueel doen.

   Like

 10. Oh wat verdrietig zeg. Kom hier nog niet zo lang, dus wist niets van deze reis. Mijn oudste was vorig jaar op stage in Zuid-AFrika en ze is zo enthousiast over het land. Hopelijk gaat het er toch nog van komen, maar dan inderdaad liefst wel zonder gestress.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: