Mijn K-dagboek (6)

Thuis zijn… het beste wat me kon overkomen sinds de bloedhete ziekenhuiskamer.

En toch moet ik toegeven dat ik een beetje overmoedig ben geweest begin vorige week.

Tegen vrijdag was ik compleet gesloopt. Niet kunnen slapen ’s nachts maakte het er niet beter op. De thuisverpleegkundige had al een paar keer gevraagd of het niet te vermoeiend was om bezoek te ontvangen, lang rechtop te zitten, enz. En ik? Ik ging maar door. Potje soep koken, even swifferen,…

Tot vrijdag de weerbots kwam en ik nog nauwelijks op mijn benen kon staan. In de nacht van vrijdag op zaterdag weer niet geslapen, dus zaterdag was het nog een graadje erger. Een groot deel van de dag in bed gelegen, maar slapen? Ho maar!

’s Avonds zijn we te langen leste naar de huisartsenpost gereden om een sterker slaapmiddel te laten voorschrijven. Ik moet slapen, hoe dan ook, anders red ik dit niet. Het werd uiteindelijk een tablet dat rustgevend werkt want waarschijnlijk ben ik in mijn hoofd veel meer aan het malen dan ik zelf besef. In ieder geval, van zaterdag op zondag heb ik vijf volle uren geslapen.

Morgen mijn eerste post-operatieve controle. En hopelijk een gunstig verslag van de patholoog anatoom. Fingers crossed. 🤞🤞🤞

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Mijn K-dagboek (6)”

 1. Slapen is echt ontzettend belangrijk. En alles voor je laten doen ook, zélfs soep maken en swifferen.
  En het is zo hoor, ik denk dat het een soort afweermechanisme is, maar je probeert in je hoofd alles altijd te minimaliseren. Ik deed dat ook. Behoorlijk verraderlijk.
  Morgen brand ik weer een kaarsje!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is erg ja, als het zo hard nodig is! Gelukkig kreeg je even wat zwaarders en heb je 5 uurtjes kunnen slapen, ik wens jou toe, dat dit de komende nachten of dagen ook zal zijn. De warmte werkt vast en zeker tegen, heel eerlijk? Ik slaap, maar ook dankzij een tabletje, anders ook niet… Ik duim voor jou, bij jouw volgende afspraak!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is maar best dat je iets kreeg om te kunnen slapen, soms kan het gewoon niet anders. Ik weet het uit ervaring want ik heb ook een tijdje enorm slecht geslapen en dat breekt natuurlijk op, zeker in jouw geval. Ik duim voor een zo goed mogelijk resultaat bij de dokter… Het allerbeste Mirjam!

  Geliked door 1 persoon

 4. Vreselijk als je je nachtrust niet hebt! Mja en dat swifferen, ik veronderstel dat je ventje dat ook kan! Maar goed, we zijn allemaal gelijk zeker als er volk komt hebben we het graag extra netjes. ik hoop op goed nieuws bij de controle! Ik kruis alvast mijn vingers! Veel sterkte

  Geliked door 1 persoon

 5. Slaap je niet door de pijn? Of door de warmte? Wat het ook mag zijn, niet slapen is verschrikkelijk. Gelukkig bestaat er medicatie en kan je toch wat slaap krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het is de perfectionist in ons die zich doet wreken. Ook ik zou over alles de regie willen voeren, niks uit handen willen/kunnen geven en toch moeten we het soms laten gebeuren. Of we willen of niet. Tijdens mijn laatste zhuis-opname (april) deden ze een verrassende ontdekking bij me: hartje wilde maar niet bedaren, tot ik een half (!) diazepammetje kreeg en in slaap sukkelde. Hartslag normaal! Soms kunnen we nog veel leren over onszelf. Morgen kruis ik mijn vingers voor je! 💖💖

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet het wel. Kreeg in het ziekenhuis ook vaak te horen ‘het is nacht, je moet slapen’. Maar als het niet gaat, dan gaat het niet. Is een probleem waartegen ik al zo lang strijd.

   Geliked door 1 persoon

 7. Ik stuur een zakje slaapzand. Je weet zelf wat het beste werkt. Als ik te druk ben, me zorgen maak, mezelf wil bewijzen enz. dan kan ik ook niet slapen. Heb tegenwoordig ook een avondritueel ingesteld, waarbij steeds minder actief ben. Als dan nog eventjes iets doe dan verpest ik het voor mezelf.

  Geliked door 1 persoon

 8. Voor gezonde mensen is het al lastig slapen in die hitte, laat staan voor iemand die net zo’n ingreep heeft gehad! Probeer het toch maar rustiger aan te doen, dat stof zal wel vanzelf wegvliegen!

  Like

 9. Het is niet te verwonderen dat je gesloopt bent, Myriam, want je vindt geen rust, vooral dan ’s nachts niet. Kaart het morgen even aan, het is belangrijk voor je. Net als het gunstig verslag morgen zal zijn. In gedachten bij je!

  Geliked door 1 persoon

 10. Vreselijk dat niet kunnen slapen en juist nu je je rust zo hard nodig hebt .Fijn dat je wat sterkers kreeg en een paar uur geslapen hebt .Ook ik heb al zeker 30 jaar problemen ,de temazepam val ik wel van in slaap maar ben dan na anderhalf /twee uur weer wakker .Ik krijg niets anders helaas .Ik hoop dat je morgen goed nieuws krijgt ,sterkte .Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 11. Dat geen rust nemen en tussendoor eens dat doen en dan weer dat, is wel iets dat vooral vrouwen problemen mee hebben denk ik. Alsof de wereld stopt met draaien als wij inactief worden. In een genezingsproces daar bovenop nog niet kunnen slapen is natuurlijk niet goed. Ik hoop dat de dokter morgen goed nieuws heeft voor je herstel en een even goed middel om te slapen. Ik duim!

  Geliked door 1 persoon

 12. Ja… je hoofd … piekerhoofd..moet meer verwerken dan je wil.. en dan komt het slechte slapen.
  Ik duim voor een goede uitslag!!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Slapeloosheid is ook mij niet onbekend. Maar rust is heel belangrijk voor een goed herstel.
  Ik vrees dat het een gekende fout is, nl dat veel mensen te snel na een zware operatie terug in gang willen schieten.
  Fijn dat je het beseft.
  ik duim dubbeldik voor je morgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je al zoveel jaren benzodiazepines slikt, dan helpen natuurlijke middeltjes niet meer. Heb het ooit geprobeerd met hoge dosis melatonine.

   Like

 14. Dat is altijd een gevaar, he, dat een mens zichzelf voorbij loopt. Als je je dan omdraait, kom je jezelf tegen. Doe maar zoetjesaan, dat het lijntje niet breekt. (maar ik snap je wel, hoor!)

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn nachtkastje ligt vol met van alles en nog wat. Melatonine heb ik alleen de vrij verkrijgbare (laag gedoseerd) want mijn huisarts is in verlof. Kan dus geen voorschrift voorleggen voor hoog gedoseerde.

   Like

    1. Oei neen, als je al meer dan de helft van je leven iedere avond een slaaptablet neemt, dan zijn er straffere middelen nodig dan melatonine. Melatonine wordt ook niet aanbevolen aan mensen die aan insomnia lijden.

     Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: