Kleine Man

Ik was zeer benieuwd (en ook wel een beetje angstig) naar de reactie van onze Kleine Man over mijn ander uiterlijk en mijn andere stem.

Maandagavond zijn ze even langs geweest. Ik hoorde hem al van toen ze nog aan de voordeur stonden: ‘potjes voor oma, potjes voor oma‘. (shakes)

En toen stond hij met zijn potjes in de deuropening van de living. Hij kwam niet af, bleef wat dralen en verstopte zich achter de rug van zijn mama.

Ik denk dat het vooral mijn stem was die hij raar vond. En die is ook raar!
De ritssluiting op mijn arm, die ga ik toch nog even verborgen houden als hij hier is.

Toen is hij met opa buiten gaan spelen en toen hij terugkwam heb ik hem uitgelegd dat oma pijn had aan de mond en dat ze daarom niet zo goed kan praten. En hij leek het helemaal te begrijpen. ‘Tot morgen oma‘ zei hij, toen ze vertrokken, want dinsdag is opa-oma-dag (voorlopig opa-dag).

Het zwembadje is gevuld, er is een extra zak zand in de zandbak gekapt, … mijn jongens kunnen voort. En ik? Ik ga het allemaal gadeslaan van achter het raam van de living of de slaapkamer. En er heel hard van genieten.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Kleine Man”

 1. De eerlijkheid en spontaniteit van je kleinzoon zal wonderen doen, heel goed idee om die oppasdagen te laten doorgaan, en te genieten. De tijd moet nu zijn werk doen voor jou.
  Ik ben nu pas bijgelezen want we waren even weg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik dacht het, dat je weer even weg was. Dat zouden wij ook geweest zijn moest het monster geen roet in het eten gegooid hebben.

   Like

   1. Tijdens het fietsen denk ik vaak aan jou. Hoe jullie dezelfde interesses en plannen hebben. Het helpt je niet vooruit, maar de mogelijkheden komen zeker terug. De tijd is nu je bondgenoot.

    Geliked door 1 persoon

    1. De mogelijkheden gaan zeker terugkomen. Het zal niet meer voor deze zomer zijn, maar daar kan ik mij heel goed in schikken. Ik ga het nog heel druk krijgen binnen een paar weken! 3x per week kiné en 3x per week logopedie. Al voorgeschreven voor tenminste 3 maaden.

     Geliked door 1 persoon

 2. Blij te lezen dat die nare operatie achter de rug is en dat je thuis kan genieten van de kleine dingen die dan toch groot blijken te zijn.
  Hopelijk valt de pijn enigszins mee.
  Goede moed Myriam!

  Geliked door 1 persoon

  1. Echt pijn pijn heb ik niet gehad. Ze zullen me daar wel iets voor gegeven hebben. Nu is het juist nog zo’n knaagpijn in mijn mond daar waar ze aan het bot hebben gewerkt. Maar ik heb gisteren maar één dafalgan genomen, dus alles zeer OK.

   Geliked door 1 persoon

 3. Kinderen zijn op die leeftijd flexibel. Nu heb je vanuit het raam homecinema. Prettige dag vandaag Myriam en hopelijk snel wat koeler.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kleinzoon kijkt naar de essentie….jij bent er nog. De rest is meer alsof oma een andere hoed op zet of een gek T-shirt aan heeft. Hij zal nog wel moeten wennen dat jij sommige dingen nu nog niet kunt. Maar met wat uitleg en afleiding komt het weer goed in zijn kinderhoofd. Fijn dat je weer in je eigen huis tussen je eigen spullen bent.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh, ik zit zo met jou mee te genieten als ik dat badje alleen al zie! Heerlijk Myriam, dat je straks die afleiding hebt! Dat weet ik ook nog van mijn stiefvader toen hij eenmaal op bed lag achter het raam, mij dochter, gewoon zijn kleindochter, dat was DE afleiding, ik fietste dan ook elke dag bijna naar hem toe met dochter achterop na school…. jij snapt nu wel waarom 😉

  Geniet hiervan! Het zuivert, het heelt!

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh Myriam, als je net als ik de verschillende blogberichten doorleest, lijk je als een speer te gaan qua revalidatie. Maar voor wie daar in zit, lijkt het natuurlijk niet zo en moet het echt f*cked up zijn. Maar voor wat het waard is: goed bezig!

  Geliked door 1 persoon

 7. Blij dat je de juiste ingesteldheid hebt, Myriam. Nie neute, een positieve kijk behouden en elke dag nemen zoals hij komt, met kleine stapjes vooruit. Niet elke dag zal in hoera-stemming verlopen, maar elke dag is er een op weg naar volledige genezing. Go for it, meis.

  Geliked door 1 persoon

 8. Dat komt helemaal goed, kleine man en jij. Hij went wel, als hij het gevoel krijgt dat de dingen duidelijk uitgelegd worden. Want vaak is het angst voor het onbekende, en die kan je wegnemen door open te zijn en uit te leggen. Hij is en blijft jouw grootste motivator!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hij zag daarstraks een stukje van waar ze die flap uit mijn arm genomen hebben. Hij keek heel verschrikt! Ik heb hem gezegd dat het kapot was en dat de dokter het gemaakt had, en dat het geen pijn meer deed. Dat volstond, al zag ik hem af en toe toch nog eens kijken.
   ‘Hier oma, een koekje met chocolade. Dat is om te genezen’, zei hij. Ik antwoord dat mijn mond pijn doet en ik geen tanden heb en dat ik nu niet zo’n koekje kan eten. Tranen met tuiten! Ik vraag ‘waarom huil je nu? Oma krijgt wel weer terug tanden en dan gaat oma wel 10 koekjes eten’.
   Om te bewijzen dat het nog niet helemaal om zeep was hebben we samen elk een ijsje gelepeld.

   Geliked door 1 persoon

  1. Gisteren zat hij alweer terug op mijn schoot. En hij wist aan zijn mama en papa haarfijn te vertellen waar oma allemaal pijn had. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: