Mijn K-dagboek (2)

mijn K-dagboek (2)

Woensdag 29/7. Manlief brengt me naar Middelheim. Hij mag niet mee naar de afdeling maar doet het toch. De hoofdverpleegkundige vindt het ‘voor zo’n ernstig geval’ geen probleem.

Ze legt nogmaals van naaldje tot draadje het verloop van de volgende weken uit: bezoek pas vanaf dag 8. 2 nachten intensive care, 3 nachten medium care, rest van de tijd eenpersoonskamer en 1u bezoek per dag na dag 7. Het is niet anders.

Donderdag 30/7. Om 6u30 word ik gewekt. Nu ja, ik heb niet geslapen, dus van wekken was er eigenlijk geen sprake. Ik ga douchen en om 8u rijden ze me de OK in. Het legertje artsen, assistenten en verpleegkundigen wenst me welterusten. Ik ben eigenlijk niet nerveus.

Donderdag 30/7. Het is bijna donker als ik wakker word op intensieve. Later hoor ik dat de ingreep zomaar even 10 uren heeft geduurd.

Het eerste wat ik zie is de ritssluiting op mijn linker arm, van pols tot elleboog, waar de chirurg spierweefsel en een bloedvat (een zgn. flap) heeft weggenomen om de mondbodem te reconstrueren.

5 augustus

Voor de rest voel ik niks maar iedereen die komt kijken vindt dat het er goed uitziet. Het zal wel. Ik zak terug weg en zie roze olifantjes, gele dolfijnen, blauwe bloemen op het plafond en kruipende insecten op de grond. Ik zie ook mijn man, op een bed naast mij. Dat voelt goed. Als ik mijn ogen open is er geen bed en geen man. Toch de mijne niet.

— vervolg hier

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

14 gedachten over “Mijn K-dagboek (2)”

 1. Niet te vatten. Wel fijn om van je te horen.
  Ik denk veel aan je maar daar heb je niks aan.
  Nu een week onderweg op deze moeilijke reis. Alle goeds gewenst, wat dat dan ook voor je mag zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat je iets laat weten, Myriam, dit vraagt veel energie van je. Ook ik heb al heel vaak aan je gedacht.
  De zware ingreep zit erop, de eerste stap is gezet, veel moed!

  Geliked door 1 persoon

 3. Je klinkt zoals altijd . Blij dat ik iets van je hoor. Vanaf vandaag of morgen dus bezoek van je man. Dat zal wel heftig zijn.
  Elke dag een beetje beter Myriam .
  Ik leef erg met je mee.
  Lisa

  Geliked door 1 persoon

 4. Klinkt onwezenlijk. En heavy. Ik wens je dagen die snel voorbij gaan, met draaglijke pijn. Elke dag is er een dichter bij het herstel. De zwaarste heb je ondertussen hopelijk al achter de rug. Voor de volgende krijg je binnenkort snel niet alleen virtuele steun, dat zal deugd doen. Volhouden Myriam.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gelukkig lezen we hier dat het al bij al goed met je gaat, en dat de operatie goed verlopen is.

  Hopelijk heb je geen pijn.

  Nog veel sterkte gewenst

  Saskia

  Geliked door 1 persoon

 6. Heel moedig van je om direct een begin te maken met wat je voelt en wat er gebeurt! Je lezers zullen dat heel erg waarderen, zo blijven we toch een beetje op de hoogte. En hopelijk leidt het jou een beetje af van alle narigheid. Want potjandorie, daar helemaal alleen liggen zonder fysiek contact met je dierbaren, tis allemaal niet niks. Gelukkig zijn de 7 dagen bijna om. Hou je haaks, Myriam!

  Like

 7. How Myriam. Dit was even heeeel hard schrikken. Blij voor je dat de operatie goed verlopen is. Vanaf nu elke dag een beetje beter. Ik duim heel hard. Hou de up moods erin he! Veel sterkte meisje en ook voor je naaste familie. Zal voor Maurice zeker ook niet gemakkelijk zijn maar het gaat helemaal goed komen!!! Dikke knuff

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik wist niet (meer?) dat dit dagboek zou verschijnen. Raar gevoel, hé, net voor ze je in narcose brengen? Geen angst, eerder een gelatenheid dat die mensen in witte jas weten wat ze doen en het allemaal in orde komt.
  Blij dat die eerste resultaten goed blijken!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ondergaan, ondergaan, je niet verzetten. Gelukkig ben ik sinds gisteren terug ‘in command’ en weer baas over mijn eigen lichaam.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: