Het huis en de Tuinen van Claude Monet

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kan doen‘, dat is een uitdrukking die ik heel hoog in het vaandel draag. Zeker nu!

En toch was het er nooit van gekomen om de Tuinen van Monet te bezoeken. Ze stonden nochtans al lang op mijn verlanglijstje.

De tuinen zijn kleiner dan ik had gedacht, maar zeker een bezoek waard. Er waren uiteraard ook wel gedeeltes afgesloten omdat het niet mogelijk was om daar ‘éénrichtingsverkeer’ toe te passen.

Een explosie van kleuren stond ons te wachten toen we het online aangekochte ticket op stipt het gereserveerde uur lieten scannen. Geen mooi getrimde borders hier, maar eerder prairie-achtig, veelal op kleur gesorteerd.

Le Jardin d’Eau is een mooie waterpartij met waterlelies en omzoomd door kleurige bloemen.

Le Jardin d’Eau

Le CLos Normand, de oprijlaan naar de woning die een boomgaard herbergt, een kruidentuin en lange rijen geurige lavendel en vlinderstruiken met honderden zoemende bijen en fladderende vlinders.

Le CLos Normand

In de grote woning uiteraard veel schilderijen, maar ook mooie meubelen en gebruiksvoorwerpen. Monet was duidelijk geen arme man …

Ik hou het bij wat foto’s.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Het huis en de Tuinen van Claude Monet”

 1. Wauw, wauw, wauw! Prachtig, ja echt, gezien ik ooit al eens geprobeerd heb zijn vijver op doek te krijgen, hahahaha het is mij niet gelukt overigens, daarna ook nooit weer geprobeerd, maar ja.. het blijft hangen!

  Fijn dat je er dan eindelijk bent geweest!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben er zelf 2 keer geweest en het blijft telkens even mooi. Een waar plezier voor de tuin- en bloemenliefhebber. Je foto’s geven zin om nog eens te gaan.

  Geliked door 1 persoon

   1. Tegen mij werd gezegd dat er nooit teveel foto’s kunnen zijn 🙂 Dus: nog een blogpost, zou ik zeggen! Hoe meer kleur, hoe meer vreugd 🙂

    Like

 3. Ik ben ooit in de buurt geweest, maar ging er toen niet heen. Wel een plek voor op het lijstje. Echt mooi.
  Vorig jaar was ik Parijs in l’Orangerie waar veel van Monet hangt. Helemaal fan!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het ziet er prachtig en heerlijk bloemrijk uit. Denk dat ze ze heel goed bijhouden. Geweest in 1989, misschien niet hetzelfde seizoen, kan mij die kleurenweelde niet herinneren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Staat hier ook nog op het to do-lijstje. Naast nog een reeks andere items, dus het is elke keer wel weer “iene-miene-mutte”.

  Prachtig!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: