Fietsen en zo

Wat hebben we weer een paar dagen heerlijk gefietst in Nederland. Vorige week zondag waren we thuis vroeg vertrokken zodat we al om 10u in Almere waren. Koffie gedronken in het hotel en vertrokken voor een rondje Gooimeer. Een afwisselende fietstocht langs de oever van het meer, door mooie stadjes zoals Blaricum, Huizen en de vestingstad Naarden. En ook stukken door heel mooi bosgebied. Ritje van 49 km.

Rondje Gooimeer

Maandag stond er een rondje Loosdrechtse Plassen op het programma. Een stukje ervan (Loenen aan de Vecht) hadden we vorig jaar al eens gefietst maar het is er zo mooi dat we het geen probleem vonden om hier nog eens langs te fietsen. Zolang er water in de buurt is zijn wij gelukkig. En gebrek aan water is er daar niet. 73 km gefietst! Mijn langste rit ooit, zegt Strava.

Rondje Loosdrechtse Plassen

De geplande rit op dinsdag hebben we moeten schrappen want het weer liet ons helaas in de steek. Fietsen in de regen, daar heeft een salonfietser zoals ik geen zin in. Dus zochten we een plek waar het wat droger was, en dan bieden buienradar en webcams uitkomst.

Op naar Scheveningen! Het was er droog maar daar was dan ook alles mee gezegd. Volgens mij moet Scheveningen zowat het lelijkste strand van Nederland hebben. Eigenlijk hebben we weinig strand gezien want het zicht op strand en zee wordt volledig weggenomen door de strandtenten die bijna óp elkaar staan. Twintig jaar geleden was het hier al erg, nu is het Heel Erg. Nee, doe mij de Zeeuwse kust maar. Ook hier en daar een strandtent maar je ziet er wel nog overal de zee. Gelukkig is er een beetje kunst te bewonderen op de boulevard. Dat maakt het daar tenminste nog wat aantrekkelijk.

Scheveningen

Vrijdag hebben we de Beeldenroute in Lissewege nog eens gedaan. Duidelijk een corona editie. Veel minder kunstwerken en weinig dat me aansprak.

Beeldententoonstelling Lissewege

Maar we hadden de fietsen mee en hebben een fietstocht gemaakt in de omgeving, door de polders naar de zee. In Heist compleet lege strandbubbels gezien. Geen kat, echt geen kat!
Ter hoogte van Glacier de la Poste in Knokke klapte mijn achterband. Bij een e-bike niet zo eenvoudig zelf te herstellen en zeker niet als je geen gerief bij hebt. Gelukkig was er honderd meter verder een fietsenverhuur waar ze de klus vakkundig geklaard hebben. Terwijl genoten wij van een ijsje. Leuke dag gehad!

Fietstocht van Lissewege door de polder naar zee (46 km)

Gisteren was het dan eindelijk de afscheidsdienst van onze nonkel die in april is overleden aan Covid-19. Een afscheid zoals hij het zich gewenst had, met mooie teksten en mooie muziek tijdens de dienst. En een bourgondische koffietafel achteraf waarop bijna de voltallige familie aanwezig was. Fijn om de neven en de nichten nog eens terug te zien, alleen jammer dat het vrijwel altijd voor een onaangename gelegenheid is.
Such is life, zeker?

En natuurlijk was onze dag niet compleet zonder … een fietstocht, jawel. Een toerke van 24 km had mijn metgezel gezegd. Het waren er uiteindelijk veertig. Afstanden schatten is niet zijn sterkste kant. En dat met zo’n warm weer!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Fietsen en zo”

 1. Mooie tochten hebben jullie gedaan. Hier staat het fietsen op een laag pitje, maar ik hoop daar binnenkort verandering in te brengen. Ik kocht alvast een nieuwe fietshelm (nu ik die gewoon ben, durf ik niet zo goed meer fietsen zonder)

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie plaatjes van jullie vakantie in NL, zo ook de selfie! Jullie hebben duidelijk genoten.
  Die fietstocht van Lissewege naar Knokke lijkt me ook mooi. Lissewege is sowieso prachtig hè.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een fijne week hebben jullie gehad! Mooie foto’s!
  Jammer dat de beeldenroute wat tegenviel. Wij zijn een paar jaar geleden geweest en hebben daar toen erg van genoten. Ook van het stadje Lissewege zelf.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een prachtige fietstocht!
  De beeldenroute van Lissewege hebben we dit jaar nog niet gedaan. De werken lijken me ook niet origineel, ik zie op je foto’s enkele beelden die er op vorige edities ook al bij waren…

  Geliked door 1 persoon

 5. Schitterende tochten zijn dit geweest en van Almere, hahaha echt, super, dat je zo dicht bij was, want dat Hotel is niet zo ver van mijn huis af namelijk. 😉 Mijn dochter heeft er zelfs gewerkt een aantal jaren terug nog.

  Scheveningen ik ben blij dat ik niet de enige ben! Ik vind het geen strand, kan er niks aan doen, maar ik zie dat toch anders… lelijk inderdaad… maar goed, zijn wij het daar over eens! (wel wil ik mee geven dat gister op het nieuws hier, rond Den Haag, Rotterdam en Goes, heel veel uitbraken zijn op het moment… 127 0f 157 liefst in de afgelopen maand, van de week al 18 op 1 dag alleen in Goes).

  De Vecht, is ook heel erg mooi inderdaad, toevallig allemaal plekjes en plaatsen waar ik veel ben geweest en ben opgegroeid eigenlijk in toeren en fietsen. Ja ook Huizen en Blaricum maar dat is al lang geleden. Naarden daar ging ik vroeger naar de disco omdat Almere nog geen disco had 😀

  Mooi, van jouw nonkel… en ja, zo gaat het dan meestal, gelukkig is onze familie klein.. en zien wij elkaar met regelmaat, ik heb dan ook maar 1 volle nicht. Verder niets.

  X

  Like

 6. Mooie foto’s. De Loosdrechtse plassen deden wij ook al, heerlijk! Wij houden ook van water.
  Die kunstwerken op de dijk van Scheveningen zijn heel mooi en grappig, zo wil ik er graag eentje in mijn hof 🙂 , maar op de pier was het toen precies één groot kermisfestijn. Je moet er niet gaan voor de rust.

  De E-bike vind ik de mooiste uitvinding van de laatste 20 jaar, het biedt zoveel meer mogelijkheden, oud en jong geniet ervan. Wij zijn geen echte wandelaars, maar fietsen kunnen we nog ‘eindeloos’ (hum) en je ziet zoveel meer. Lissewege ga ik ook eens bekijken, ook al lijkt de kunst me er op het eerste zicht niet echt mijn ding.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lissewege was vrij teleurstellend dit jaar maar de fietstocht nadien maakte veel goed. Ja, de e-bike, ik zou hem ook niet meer willen missen.

   Geliked door 1 persoon

 7. Jullie hebben prachtige tochten gedaan. En de foto’s zijn schitterend! Dat kunnen ze jullie al niet meer afpakken. Momenteel is het in Zeeuws Vlaanderen ook behoorlijk druk. Gelukkig is het ’s morgens vroeg licht, dan kunnen de “inboorlingen” tenminste nog eens buiten komen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij zijn nu in de Ardennen. Vakantie in eigen land… ik weet niet of het zo’n goed idee is. Je kon hier gisteren over de koppen lopen.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: