Vakantie

Zoonlief en zijn gezin zijn zondag op vakantie vertrokken.

Manlief kreeg nog wat instructies: ‘pap, wil jij een paar keer in mijnen hof (= groentetuin) gaan kijken en uitdoen wat er rijp is … een van de courgetten is al serieus groot en er zijn al wat boontjes klaar om geoogst te worden‘.

Dus togen vader en moeder vanavond recht vanuit Nederland naar ‘den hof’.

De buit … wat boontjes:

Eerste batch boontjes – 1.200 gr

Vader en moeder weten vanavond nog wat doen!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

26 gedachten over “Vakantie”

  1. Ja, een mooie oogst maar ik ben er niet echt blij mee want het wordt mooi weer over een paar dagen en dan blijven de boontjes maar komen. Ik heb zelf nooit een groentetuin gewild omdat ik vroeger thuis gezien heb hoeveel werk daarin kruipt. Ik zie mijn moeder nog zitten met emmers vol boontjes die gekuist, geblancheerd en ingevroren moesten worden. Niks voor mij!

   Like

   1. Zo is het Myriam. Ik heb ook niet anders gezien dan een moeder die hele zomers bezig was met de inmaak van eigen oogst. Ooit heb ik een moestuin aangelegd maar al snel vond ik tussen het onkruid mijn bonen niet meer. Het is mijn ding niet.

    Geliked door 1 persoon

 1. Lekker. Ik zet nooit boontjes want die zijn niet zo duur in de winkel. Peultjes daarentegen. Je kunt misschien een buur verwittigen of ze laten hangen dan heeft hij doperwten bij thuiskomst.

  Geliked door 1 persoon

  1. We rijden er zondag naartoe. Ik neem wat boontjes mee. En de courgette ook, want dat vind ik niet lekker. Kleinzoon daarentegen houdt er wel van. Kunnen ze het daar klaarmaken voor hem.

   Geliked door 1 persoon

 2. , lekkere krokante verse boontjes, kan o zo lekker zijn. Courgette, geen fan van, maar ik gebruik het in soep en en in spaghettisaus. Smakelijk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Boontjes vind ik ook wel lekker maar dat is veel te veel voor ons en ik ben niet van plan om ze in te gaan vriezen. Zondag rijden we naar hen (Ardennen). Ik neem de overschot bonen en de courgette mee.

   Geliked door 1 persoon

 3. Lekker verse boontjes! Maar zelf ben ik geen groente-tuin-madame, ik werk niet graag in de hof (mea culpa) en alles is dan ongeveer op hetzelfde moment rijp, dan kan je in volle zomer aan het werk…. Ben ik nu lui?!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik denk dat ik daarvoor gewoon te graag op reis ben…. En dat wordt moeilijker met een groentetuin, misschien later, als ik ouder en minder mobiel ben? Niet iets om naar uit te kijken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij hebben vroeger ook verschillende keren een groentetuin aangelegd en na een paar zomers weer opgegeven. Zoals hier bij de meesten viel ook bij ons het meeste werk in de vakantieperiode. Uiteindelijk vonden we een gulden middenweg door – op het moment dat we er zin in hadden en bijvoorbeeld het weer toch tegen zat voor een uitje – bij de tuinder om verse groenten te gaan en ze dan in te maken. Geen zin? Niet halen. Maar dan staan ze niet te verpieteren ook niet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Niet? Oh oke… ik merk dat wel, van eigen bodem of buitenlands bijv. zelfs vanuit de supermarkt of de groentenboer.

    Like

  1. Merci.
   Allemaal lekker, maar veel werk hé. Enfin, ik was al blij dat alles er nog stond want vorig jaar hebben ze de helft van zijn groentetuin leeg gepikt.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: