Mini vakantie

Hij is alweer voorbij, onze eerste fietsvakantie na de lockdown. Maar het smaakt naar meer, dus ik ben alweer volop aan het plannen.

Het was aangenaam in Nederland. We hebben heerlijk gefietst, eerst in Twente en daarna aan het Markermeer. Zo fijn als je de tijd aan jezelf hebt en met niets of niemand hoeft rekening te houden.

In de hotels was er niet heel veel te merken van corona. Ontsmettingsgels, plexi schermen aan de receptie, minder tafels in de bar en het restaurant en looprichtingen, maar daar hield het wel op. Nergens droeg het personeel mondmaskers, wel handschoenen in het restaurant.
Er waren wel wat algemene regels die we moesten volgen:
* handen ontsmetten alvorens ergens binnen te gaan
* reserveren voor zowel ontbijt als diner (in het eerste hotel hadden we – niet naar gewoonte – een arrangement met ontbijt en diner) om niet te veel gasten tegelijk binnen te hebben, en wachten tot je een tafel toegewezen kreeg
* reserveren voor het zwembad waarna je een tijdslot van 45 minuten kreeg
* ontbijt was zoals gebruikelijk bij Van der Valk in buffetvorm maar je mocht niets zelf nemen (buiten verpakte producten en koffie)
Voor het overige was het allemaal heel ontspannen.

Wat ik wel heel vreemd vond was dat mensen uit verschillende ‘bubbels’ niet samen aan tafel mochten zitten. Twee koppels die de hele dag samen doorgebracht hadden moesten aan aparte tafels eten. De mensen waren daar – terecht – niet blij mee. Uiteindelijk zagen we dat de mannen samen gingen zitten en de vrouwen een tafel verderop samen. Tja, op die manier schiet de maatregel wel zijn doel voorbij.

Tot zover het hotelgebeuren.

Wij hebben vier dagen gefietst. Het was dan ook super fietsweer. Niet te warm (behalve de laatste dag), niet te koud, weinig wind. We hebben mooie ritten gemaakt in Overijssel, meestal onder de eikenbomen die onmogelijk te ontwijken waren en dat is er aan te zien en te voelen … Al ben ik nog redelijk gespaard. Manlief daarentegen staat helemaal vol jeukende boebels. Alcoholgel helpt wel, beter dan Fenistil.

Hengelo, Oldenzaal, Ootmarsum, Enschede, …

Neen, dan waren de ritten aan het Markermeer veel aangenamer. Geen eik meer gezien! En ik hou van rijden langs het water met een briesje rond mijn hoofd. Ik hou ook van de weidse uitzichten, het polderlandschap, de kneuterige dorpjes. En ook van het feit dat het overal zo rustig was. In Volendam kan je normaal gezien over de koppen lopen. Nu was het een vredig plaatsje met net genoeg mensen om gezellig te zijn. Idem voor de andere stadjes die we bezocht hebben. Ook op de veerboot van Volendam naar Marken (mondkapjes verplicht), zat er amper een man/vrouw of vijftien.

Volendam, Marken, Edam, Monnickendam, Purmerend, …

De paniekrit op zoek naar mijn telefoon die ik onderweg verloren was, was niet zo’n fijne rit. Vooral ook omdat mijn batterij op den duur leeg was. Pfff, wat trapt zo’n e-bike zwaar! Maar ik heb wel mijn telefoon teruggevonden ergens aan de rand van de weg. Helemaal intact en al mijn bezittingen (ID, rijbewijs, bank- en kredietkaarten) er nog in. Opluchting alom!

De vakantie was kort maar krachtig en we hebben genoten. Op naar de volgende!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

33 gedachten over “Mini vakantie”

  1. Wij zijn al vele jaren fan van VdV. Wij boeken er ook meestal een park-sleep-fly arrangement als we op reis gaan … goedkoper dan parkeren op Zaventem of Schiphol.

   Like

  1. Die in Beveren schijnt goed te zijn. In Brasschaat is het tegenwoordig wat minder. Wj hebben daar ons trouwfeest gedaan 44 jaar geleden en dat was toen heel goed van eten en service.

   Geliked door 1 persoon

    1. Wij zijn er vorig jaar naar een pensioenfeest geweest en dat was heel lekker, maar het restaurant zou zelfs nog beter zijn. We zouden het eens moeten proberen, al vind ik het nog altijd wat raar om een hotel binnen te stappen alleen om te eten.

     Like

 1. Heel herkenbaar. En fijn om te ontdekken dat we veel voorkeuren delen. Bij ons was er wel nog buffet in VDV Breukelen. Heel erg uitgebreid. Wij waren er met zoon en schoondochter, ze beloofden ons per koppel een aparte tafel op anderhalve meter. Toppunt van gezelligheid ๐Ÿ˜ฆ. Maar toen we er kwamen stonden de tafels toch bij elkaar, oef. En inderdaad, geen mondkapjes bij de bediening.
  De omgeving is prachtig!

  Like

  1. Bij ons was het ook buffet – heel uitgebreid zoals we dat kennen – maar in Hengelo mocht je niets zelf nemen. Charcuterie en zo zat in afgesloten bakjes en er stond een medewerker bij die alles wat je wou op je bord legde. Bij de broodjes idem. Vers fruitsap en smoothies zat in 25ml flesjes, gesneden fruit in (mooie!) glazen potjes met deksel, yoghurt idem. Eieren/pannenkoeken werden ร  la minute bereid.
   In Volendam mocht je wel alles zelf nemen maar daar was ook het fruit, het fruitsap en de yoghurt verpakt zoals in Hengelo.
   Toch fijn dat jullie samen konden zitten.

   Like

 2. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben (op de rupsen na). Wij deden een beetje hetzelfde, maar dan op de scooter ๐Ÿ˜‰. Mooie fotoโ€™s!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die rupsen. Het leek daar nog erger dan hier! Op de duur lette ik al niet meer op de weg tijdens het fietsen. Op de scooter lijkt me inderdaad ook wel leuk. Misschien de Vespa van mijn schoonbroer eens lenen om te proberen.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik kan daarin komen. Ik had in mijn jeugd een brommer en heb daar ook altijd graag mee gereden. Nu is het fietsen, ik elektrisch weliswaar, omdat ik de beweging nodig heb. Jullie stappen veel, ik niet. Dus moet ik het op een andere manier doen en tijdens zo’n korte vakanties vind ik dat zelfs geen straf (dat had ik 5 jaar geleden nooit durven dromen!).

     Like

     1. Haha, begrijp ik helemaal! Goed voor de conditie en de lijn is scooteren niet… dat hebben we gevoeld na 3 dagen.๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heerlijke korte vakantie. Ik geniet gewoon mee!
  In Nederland zijn de regels anders. Hier doet men niet aan bubbels, enkel aan afstand houden… en zoveel mensen per… dat kan nogal eens verwarring geven in de horeca, dat horen wij hier vaak in de grensstreek.
  Je kan alvast genieten van de voorpret van de volgende vakantie!

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is dan weer het voordeel van corona: stilte in plaatsjes als Volendam! ๐Ÿ˜‰
  Gelukkig heb je de telefoon weer teruggevonden. Het zou een flinke domper op jullie fijne vakantie geweest zijn als je die en de rest van de belangrijke spullen voorgoed kwijt geweest was. Of als de bankpassen door iemand gebruikt zouden worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Super dat jullie zo genoten hebben, ja het is heerlijk hier, was heerlijk hier vorige week, qua fietsweer en alles. Schitterende foto’s bracht je mee terug ๐Ÿ˜€

  Ennuh, van die mensen aan tafel, dat is raar ja… ik weet, dat is een regel, maar de Nederlanders zelf zijn nu nochalant aan het worden ook, want we mogen niet dit of dat.. maar per 1 juli kun je wel weer naar de sekswerkers bijv…. wat is de logica daarin, met een mondkapje op en handschoenen aan, hahahahaha kortom ik ben er bang voor na 1 juli, of bang… we zijn erg benieuwd met velen hier in ons eigen landje wat er gaat gebeuren dan ๐Ÿ˜‰ Met de nieuwe versoepelingen.

  Wel ben ik erg blij met het feit dat mijn moeder en dochter en kleinzoon na 1 juli samen in 1 auto mogen want er staat al een trip gepland voor hen… dat ze met zijn drietjes naar Drachten toe komen voor een bak koffie, en meer natuurlijk ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: