Break 2

We hadden nog geen zin om naar huis te gaan en ik had – met voorbedachten rade – wat extra onderbroeken ingepakt. We fietsen aan het Markermeer.

Monnickendam

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “Break 2”

  1. Ja zeker, al zal het voor mij al wat warm worden vandaag. En er staat geen wind, hoogst uitzonderlijk voor deze regio.

   Like

 1. Wat een super gezellige plekjes heeft Nederland toch. Zo’n beelden, daar moeten we echt voor naar onze Noorderburen.
  Wij waren er vorig jaar ook.
  Heb je de Zaanse schans, holysloot en Marken ook gedaan?
  Groot gelijk om nog even te blijven!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, zalig kneuterig allemaal. We hebben dat jaren geleden allemaal al eens gedaan. Straks doen we een rondje Volendam, Marken (met de boot), Monnickendam, Broek in Waterland, Purmerend, Edam.

   Like

   1. Deden we ook al. In juli 2919 schreef ik er een logje over. Ik vind Edam leuker dan Volendam omdat het er rustiger was, minder toeristisch. Marken met de boot deden we ook. Geniet ervan! Wij gaan er in augustus nog eens terug.

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat zal de wasmachine thuis doen. Vakantietje is al voorbij. Het wordt veel te heet de volgende dagen (was vandaag eigenlijk al te heet om te fietsen, ik krijg dan last aan mijn hart).

   Like

   1. In ieder geval fijn te lezen dat je zo hebt genoten. Ik hou ook zo van de korte uitjes in Nederland. We willen er ook nog zoveel doen. Er is zoveel te zien langs die heerlijke fietspaden. Hou je nu maar rustig met het warme weer.

    Geliked door 1 persoon

 2. Jammer dat het te heet werd. Die stadjes rond het IJsselmeer zijn een bezoekje wel waard. Wat ik heerlijk vind is de oversteek per veerboot van bijvoorbeeld Enkhuizen naar Stavoren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel erg leuk was het daar. Was graag nog een dag extra gebleven maar het was mij eigenlijk dinsdag al te warm om te fietsen. Maar we gaan nog terug.

   Like

   1. Ja… ben net terug van boodschappen. Nu al zweten. 😥 en plezier als jullie weer gaan fietsen. Maar. Staysafe. Vanaf 1 juli gaat hier heel veel los. Er wordt gerekend op gezond verstand van de Nederlanders. Lieverd… hou het in de gaten voor jullie zelf. 😘

    Like

    1. Ik heb me overal heel veilig gevoeld. Het was nergens druk, zelfs niet in Volendam en dat wil wat zeggen! In de hotels werden de social distancing regels erg goed opgevolgd en ook daar was het niet echt druk. Wij vonden het allemaal super relaxed.

     Geliked door 1 persoon

     1. Nu nog wel, de persconferentie van gisteravond, ik weet niet of jullie dat kunnen opzoeken? Per 1 juli gaan de evenementen weer los, en zo ook, in winkels etc. wordt het max aantal personen opgeheven, dus iedereen mag weer tegelijk een winkel, hotel etc. in, ook bars, cafees terrassen, mits de anderhalve meter maar er wordt van ons burgers gevraagd om ons gezond verstand te gebruiken. Ik weet ook niet of je weet dat er grote groepen zijn die dus demonstreren tegen dit alles al.. de anderhalve meter moet er van hen uit etc… er zijn er al twee afgelast door het hooggerechtshof om te mogen demonstreren voor wat dan ook. Ik ben er wat bang voor vanaf 1 juli wat er gaat gebeuren hier. Ik vertel je dit, omdat ik wil dat je op de hoogte bent van alles, en jullie veilig kunnen reizen. Andersom weet ik ook niet wat in België nu normaal is en wat niet meer bijv. Hou het dus alsjeblieft in de gaten. ❤

      Geliked door 1 persoon

      1. Bij ons in België hetzelfde hoor. Ik laat de angst het niet overnemen in ieder geval. Angst is een slechte raadgever.

       Like

     2. 1,5 meter afstand blijft de basisregel, binnen en buiten.
      Binnen geldt vanaf 1 juli een maximum van 100 gasten, tenzij vooraf wordt gereserveerd en een checkgesprek plaatsvindt.
      Voor buitenactiviteiten geldt een maximum van 250 gasten en is een zitplaats, reservering of checkgesprek niet nodig. Dat geldt niet voor horecaterrassen.
      Buiten gelden geen maximale aantallen als er voldoende zitplaatsen zijn met reservering en checkgesprek vooraf. Dat geldt voor bijvoorbeeld wedstrijden in voetbalstadions of festivals.
      Kermissen, braderieën en andere evenementen kunnen per 1 juli weer. Wel is het aan het lokale bestuur om te bepalen of organisatoren het evenement op anderhalve meter kunnen inrichten
      Vanaf 1 juli hoeft op een terras geen anderhalve meter afstand meer te worden gehanteerd, wanneer er kuchschermen tussen de tafels worden geplaatst.
      Discotheken en nachtclubs blijven deze zomer dicht. Op 1 september komt een nieuw weegmoment.
      Scholen en het openbaar vervoer
      Voor kinderen onder de achttien jaar gaat de anderhalvemeterregel niet meer op. Dat betekent dat de middelbare scholen weer volledig open kunnen. Ook mbo’s, hogescholen en universiteiten mogen weer live onderwijs geven, al moet daarbij wel anderhalve meter afstand gehouden worden.

      Geliked door 1 persoon

      1. Gelukkig zijn markten, braderieën en grote evenementen niet aan ons besteed. Volgens mij gelden er vanaf 1 juli in België dezelfde regels.

       Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: