Et c’est reparti

Ja hoor, we zijn terug vertrokken. Het nieuwe normaal is begonnen.

Donderdag hebben we gefietst – even toch voor de regen ons verraste – en hebben we onze eerste lunch gedaan op Belgische bodem. Eerder in de week waren we al burgerlijk ongehoorzaam geweest en hadden we een paar keer geterrast over de grens.

Vrijdag heb ik mijn BFF in mijn bubbel toegelaten. Weer eens als vroeger gekoffiekletst. Eerst in de tuin tot het begon te druppelen, daarna binnen in huis. Alles op gepaste afstand. Het was fijn om dit weer terug te kunnen oppakken.

Zaterdag deden we nog eens een echte uitstap: een dag naar Brugge. Daar had ik al zo lang zin in. Het was fantastisch weer en toen we de stationsparking binnenreden viel het op dat er zeer weinig wagens geparkeerd stonden. Goed zo!

In het Minnewater Kasteel dronken we onze eerste (dure) koffie. Self service aan 3.50 euro per tas! Het terras is mooi, maar de rest van het kasteel is om bij te huilen, helemaal verloederd. Net zoals de uitbaters. Oeps.

Via het Minnewaterpark wandelden we de stad in. Niet de toeristische route, want een Brugse medeblogger had ’s morgens een instagram bericht gepost van zijn favoriete eetadres. Nu eten wij graag waar de locals eten en een reservering was snel gemaakt. Hiervoor moesten we wel helemaal naar de andere kant van de stad. Zo hebben wij eens een ander stukje Brugge leren kennen. Mooi en vrij van toeristen. Maar warm onderweg, zo warm! En op het terras van het restaurant was het eigenlijk nog veel erger. Gelukkig hadden we een tafeltje onder de luifel, maar ik was blij dat ik er terug weg kon.

Brugge die Scone

Na de maaltijd wandelden we terug naar het centrum. Ook daar was het niet overdruk. Gezellig wat volk, maar geen moeite om op het Simon Stevinplein een plekje te vinden op een terras. Het was heel fijn om eens een min of meer normale dag te beleven. Ik heb zelfs weinig of geen mondmaskers in het straatbeeld gezien.

Zondag zijn we gaan aperitieven bij onze kinderen. Heerlijk om in hun nieuw aangelegde tuin te vertoeven. Opa en Kleine Man hebben zich kostelijk geamuseerd op de trampoline en in de zandbak.

Gisteren hebben we ’s morgens al vroeg de fietsen op de auto gezet. Het was de bedoeling om te gaan fietsen in Zeeland want, JA!!!, we mogen weer over de grens. Helaas besliste onze auto daar anders over. Iets met de elektriciteit. In plaats van naar Zeeland reden we naar de garage alwaar we de fietsen hebben afgeladen en een toertje in de omgeving hebben gemaakt. Ook mooi maar geen Zeeland. Dan maar lekker lunchen op het terras bij een van onze favoriete restaurants.

Roosendaal

Vanmiddag komt onze Kleine Man voor het eerst in vijftien (!) weken nog eens bij ons spelen. Dat wordt genieten! En vanavond blijven onze kinderen hier eten. Da’s ook vijftien weken geleden.

Morgen zouden we normaal gezien vertrekken voor een fietsvakantie in Drenthe, maar dat heb ik geannuleerd gezien het weer. Ik heb herboekt voor volgende week … we zien dan wel weer.

Het nieuwe normaal. Het valt best mee … behalve de mondmaskers dan.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

33 gedachten over “Et c’est reparti”

 1. Hier nog geen uitstappen gedaan. Wel eens naar het winkelcentrum achter een nieuw kleedje voor mijn moeder en een nieuwe bh. Zondag dan ontbijt met de kinderen. Namiddag bij schoonvader voor vaderdag. Maar s’ avonds zijn we wel lasagna gaan eten naar een plekje dat we niet kenden. We hebben daar gigantisch van genoten. Alleen de weegschaal was niet mals voir ons op maandagmorgen.
  Morgen gaan we naar auchan en naar mijn moeder en donderdag moet Wim onder het mes, dus momenteel geen uitstappen gepland, tot de arm beter is. Geniet van elke dag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ai nu is Corona geen spelbreker bij de boeking, maar het weer😦. Uitgesteld is gelukkig niet verloren.
  We leren het weer, met stille stapjes, om weer volop te genieten. En apprecieren nu dubbel de ‘normale’ vrijheid.
  Je foto’s zijn heel mooi. Ze stralen de niet evidente rust van Brugge uit.
  Geniet ervan!!! Van alles wat weer kan!!

  Geliked door 1 persoon

    1. We hebben vorig jaar een interessante fietstocht gedaan Hulst, Nieuw Namen, Paal en de Liniedijk. Toen hebben we een tijd daar op het heerlijke terras vertoefd, met zicht op zowel de Westerschelde als ’t Verdronken land van Saefthinge.

     Geliked door 1 persoon

 3. Wij maakten ook al 2 uitstapjes naar onze Noorderburen, waar (ik zei het al ergens eerder) het ons opviel dat bijna niemand zich aan wat veiligheidsregels houdt, geeft geen veilig gevoel.

  Geliked door 1 persoon

  1. In Roosendaal gisteren vond ik het strenger dan jij ons. Handen ontsmetten, naam + tel doorgeven, wachten tot je een tafel toegewezen kreeg, en overal flesjes handgel. Personeel droeg geen mondmasker maar dat draag ik zelf ook niet. Wat kunnen ze meer doen dan volgens jou?

   Like

 4. Zover zijn wij hier nog niet geweest, uitstapjes maken, ik denk ook niet dat wij dat echt doen, dat we het bij familie bezoek houden nog. Voorlopig! Daarmee, blijven wij safe en kunnen we elkaar in elk geval zien. Mijn ouders hebben als eerste die keuze gemaakt naar ons toe, volgende week zie ik mijn dochter en kleinzoon weer even, ook sinds half maart niet meer gezien, dus ook die 15 weken misschien al langer, want in de week ervoor zag ik ze ook even niet. Zo zul je altijd zien 😉

  heerlijk voor jullie, maar echt,stay safe!

  X

  Like

   1. Uh ja? Zeg ik iets anders dan? Klinkt als super allemaal.. geniet ervan… sorry als er iets is wat ik niet weet? Dat je je persoonlijk aangesproken voelt door iets?

    Like

 5. De prijzen van de Brugse horeca zijn inderdaad een levende schande. Zo’n dure self-service koffie, ik ben beschaamd in hun plaats.
  Maar jullie hebben volop genoten van de nieuwe vrijheid, tof !!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Fijn om er weer op uit te kunnen trekken. En het is overal nog best wel rustig en dat is ook fijn.
  Ik zal voor jullie duimen dat het volgende week mooi weer is .

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat waren toch al heel leuke dagen… ondanks dat je niet in Zeeland geraakte 😉
  Vorig jaar gingen wij ook fietsen in Drenthe. Mooi hoor!
  Ik wens jullie alvast een leuke vakantie daar!

  Geliked door 1 persoon

 8. Dat zal dan in ’t Schor geweest zijn. Als je na Paal nog even doorrijdt kom je in Perkpolder uit. Kunnen we een klappeke doe IRL. 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. Het nieuwe normaal vind ik toch even wennen… maar wel leuk dat we toch al iets meer vrijheid hebben… wij doen ons best om nog steeds drukke plaatsen te vermijden, maar ik denk dat we deze week wel een terrasje zullen doen… of misschien wel eens naar zee (Groede) 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. In Nederland wordt er veel soepeler mee omgegaan. Geen mondkapjes hier. En heel rustig nog. Weinig toeristen. Zalig!

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: