Spanje

Nu we niet naar Namibië reizen in september had ik graag de maand oktober opnieuw in Zuid-Spanje doorgebracht. Ik had zelfs al een appartement uitgezocht (nog niet geboekt). Maar helaas, toen ik van de week de Spaanse post-corona maatregelen hoorde was mijn goesting rap over. En dat deze ‘nueva normalidad’ zal duren tot de crisis voorbij is én tot er een vaccin gevonden is maakte mijn stemming er niet beter op.

En wat is dan die regel waar ik het moeilijk mee heb? Dat je o-v-e-r-a-l een mondmasker moet dragen. Niet alleen op het openbaar vervoer dus, maar ook op straat, op openbare plaatsen en eigenlijk altijd en overal behalve op het strand als je ver genoeg uit elkaar kan zitten.

Maar wij gaan niet naar Spanje om aan het strand te zitten. Dat gebeurt wel eens een enkele keer, maar meestal zijn wij onderweg. Nieuwe plekken ontdekken, veel wandelen, mijn man gaat er fietsen, …

Ik heb mijn mondmasker nu drie keer kort aan gehad: bij de huisarts, bij de nagelstyliste en bij de kapper. Oh nee, ook gisteren nog in een bus van De Lijn in Brugge. Gelukkig maar voor twee haltes want bij een temperatuur van 28 graden en een bus zonder airco… geen pretje! Ik begrijp dat het moet maar ik haat het. Ik heb sowieso al weinig lucht en met dat ding op wordt het alleen maar erger, mijn bril dampt aan en het is vreselijk warm. Ik voel me zo gevangen in een mondmasker en ik ga het echt niet dragen als het niet nodig is. Ik moet er niet aan denken om er een hele dag mee te moeten rondlopen.

Jammer maar helaas. Dit gaan wij niet zien de komende tijd. 😢

Andalucía – oktober 2019

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “Spanje”

  1. In België moet het op het openbaar vervoer en bij contactberoepen en dat begrijp ik volledig. Maar in de open lucht? Kom nu. Is volgens onze virologen ook totaal overbodig.

   Like

 1. Ik wist niet dat de regels daar zo streng waren. Maar inderdaad, ik zou het ook niet zien zitten in die omstandigheden. Ik moet gelukkig altijd maar voor korte tijd een mondmasker aandoen en dat is meer dan genoeg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn neefje woont in Barcelona en hij vindt het wel meevallen. Omdat hij het inmiddels gewend is natuurlijk. En de zomer is nog niet echt begonnen. Ik vraag me af of hij het nog ok gaat vinden als het daar 40 graden wordt.
   Voor heel korte tijd vind ik ook al meer dan genoeg.

   Like

  1. Het is jammer omdat het de enige plek in Europa is waar het nog heel aangenaam en standvastig weer is in oktober. En omdat het een prima plek is voor mijn man om te fietsen.

   Like

        1. Dat klopt. Mijn man rijdt ook in weer en wind. Ik ben een salonfietser: mooi weer, niet te warm, niet te koud, niet te veel wind. Ik heb vorige week dus niet gefietst. 😉

         Geliked door 1 persoon

 2. Wij boeken voorlopig ook niets. Als we naar Canada mogen zijn we weg, maar ik vrees dat het niet zal lukken voor er een vaccin is. Misschien doen we een roadtrip naar de Champagne en de Bourgogne, Rond Troye en Beaune. Maar ik weet niet of Wim tegen dan terug met de wagen zal kunnen rijden. En als we met de trein gaan, zouden het twee aan elkaar gekoppelde citytrips worden. Enfin, we zien wel! We kijken er wel naar uit om woensdag te gaan shoppen in Frankrijk. We zijn zo gewoon om minstens 1 keer in de maand naar Auchan te gaan .Misschien kunnen jullie ook dichter bij huis tripjes boeken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tripjes dichter bij huis, daar zijn we al mee bezig. Gisteren naar Brugge, morgen gaan we fietsen in Zeeland. We zijn ook nog van plan om naar Giverny te gaan voor de Tuinen van Monet, en dan door naar de kust in Normandië maar ik leg dat voorlopig niet vast.
   Kan jij niet rijden Christa? Of rijd je niet graag in het buitenland?
   Geniet in ieder geval van jullie dagje Auchan. Dat wordt ook nog een dagtripje voor ons, gecombineerd met Lille.

   Like

   1. Wel sinds ik twee jaar met mijn evenwicht heb gesukkeld heb ik heel weinig gereden. Ik mocht eigenlijk ook niet met de auto rijden in het oog van de strijd. Maar nu begin ik terug een beetje met de keer mijn grenzen te verleggen, ik voel me terug zelfverzekerder en heb geen evenwichtsklachten meer. En ik zal wel meer moeten rijden , want Wim zal een paar weken out zijn. IK weet alleen niet als ik tegen dan al helemaal klaar zal zijn om door Frankrijk te rijden. Vroeger reed ik zonder gps naar de beurs in Villepinte tegen Parijs. IOf naar Duitsland, ik zat daar allemaal niets meer in. Maar nu ben ik zo gewoon dat Wim overal naartoe rijdt ……….. Het is dus weer aan passen en ik ben zijn auto ook niet zo gewoon. Ik rijd nog het liefst met kleine peugeot.

    Like

    1. Dat snap ik. Beter langzaam terug opbouwen in een vertrouwde omgeving. Wel fijn dat je evenwichtsklachten weg zijn.
     Ik vind het wel zalig rijden nu. Gisteren was er nauwelijks verkeer op de baan. Dat zal ook wel veranderen nu de grenzen weer open gaan.

     Like

 3. Stel je even voor: van 8u tot 19u30, met een mondmasker, zo’n wit astronautenpak (dat is langs binnen gecoat, he, dat laat geen zweet door), zware rubberlaarzen en nitrylen handschoenen. Op een 7de (hoogste, dus onder een plat dak) verdieping, bij een temperatuur rond de 25° buiten in het windje, in een kot zonder verluchting stalen pakken van > 60 vaten licht radioactief afval. Waarvan de helft nog een alcoholhoudend mengsel bevat ook. Gelàchen, met ons 2 (man van Niras erbij)!!! Van zattigheid van de dampen en om onze eigen miserie. En de rest was naar het personeelsfeest …

  Geliked door 2 people

 4. Was niet mijn uitgangspunt, Myriam. Wat op je hart ligt, moet je kunnen neerzetten. Al helemaal op je eigen blog. Maar sinds die dag heb ik dus geen last meer van mondmaskertjes. Ik ben toen die drempel overgestapt. Ik had nog een geluk: ik droeg toen nog geen bril.

  Geliked door 1 persoon

 5. Grote ontgoocheling. Maar een mondmasker langer dan een uur dragen doet me hyperventileren.
  Ik heb te doen met de mensen die er de ganse dag mee moeten rondlopen. Een face shield vind ik beter. Spanje gaat niet lopen, het virus hopelijk wel

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo’n face shield lijkt me inderdaad ook veel aangenamer, voor zover zoiets aangenaam kan zijn. Ocharme de mensen die de hele dag zo’n masker moeten dragen inderdaad. Spanje loopt niet weg, maar het is altijd een fijne manier om de zomer met een maand te verlengen. Maar goed, we overleven het wel. 😉

   Like

 6. Op straat moeten we het niet dragen, enkel als we een winkel binnengaan en op het openbaar vervoer. De bedoeling is ook dat je het in de wagen draagt, maar dat zie ik alsmaar minder mensen doen. Dus op zich valt het wel mee hoor…

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat jammer… maar constant met een mondmasker op is echt geen doen. Wij moeten op school ook verplicht het mondmasker aanhouden (ook buiten!). Het is echt niet te doen… zeker niet als je gaat praten en een bril draagt en alles beslaat… Enkel voor eten of drinken mogen we het even afzetten. Sorry, maar bij mij lukt dat dus NIET. Mijn hoofd wordt zo rood als een boei en ik krijg het er Spaans (wat toepasselijk hier) benauwd van.
  Ik hoop dat je een goed alternatief kan vinden voor jullie vakantie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik beklaag je. Ik was gisteren al oververhit van dat ritje in de bus. Is zo’n plexi scherm een alternatief voor jou? Ook niet ideaal maar lijkt me minder beklemmend.
   Vakantie is een luxe probleem.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat mag ook, als je veel moet praten, maar ik moet geen les meer geven, enkel constant toezicht houden en controleren op afstand houden, enz… m.a.w. politiewerk. Gelukkig maar een paar uren per week. Het zit er ver op. Straks is het vakantie.

    Geliked door 1 persoon

 8. Sowieso, dat je nog het risico wilt nemen dit jaar om over de grenzen te gaan… zelf kan ik mij daar weinig bij voorstellen, en ja ik lees wel, stabiel weer, fietsen en zo, maar evengoed… risico? Wat is je liever, de gezondheid of dat weer en het fietsen… dat kan ook in eigen land, met ook minder stabiel weer, minder leuk, ik snap het allemaal. Maar hier, vinden we dat je kiest voor gezondheid en veiligheid.

  Wij blijven dus in eigen land, want ook hier stonden trips naar België gepland eventueel, nog geen data, maar er wonen vrienden daar, en wij gaan gewoon even niet.

  X

  Geliked door 1 persoon

     1. Precies. Ieder zijn keuze, wij kiezen ervoor om op safe te gaan dit jaar. Mijn ouders ook trouwens heb ik gisteren begrepen, zij blijven dit jaar ook even thuis, en dat is… sinds 1982 niet meer gebeurd :O

      Like

 9. Dan blijf ik ook liever thuis… of een ander alternatief… want echt vakantie kan je het niet noemen als je constant een mondmasker moet dragen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: