Oei!

Oei!
Slecht weer! (*)
Wat nu?

Na alle zon en warmte van de afgelopen quarantaine-weken, vallen er nu al enkele dagen flinke buien. De dagelijkse routine douchen – ontbijten – in short en topje naar de tuin met een boek en de tablet/telefoon klopte niet meer. De knop moest worden omgedraaid.
(*) We zijn blij met de regen hoor. Het zou fijn zijn mochten de regentonnen terug gevuld geraken.

Dan maar binnenshuis iets gaan doen. Niet poetsen, daar had ik geen zin en omdat we weken buiten geleefd hebben is het ook niet vuil.

En aangezien ‘A woman’s place is in the kitchen‘, heb ik mij daar dan maar wat beziggehouden. Niet tegen mijn goesting overigens.

Ik had veel basilicum (zelf gekweekt!), daarmee heb ik één potje pesto gemaakt. Want voor meerdere potjes pesto heb je Héél Véél basilicum nodig.

Ik heb kerstomaatjes gekonfijt. Toegegeven, buiten het wassen en snijden van de tomaatjes is daar geen werk aan want dan neemt de oven het over voor een paar uren. Maar wel lekkere gezonde snoepjes!

En Madam Confituur heeft mij weer inspiratie gegeven voor enkele potjes overheerlijke confituur. Ik pik haar ideeën maar geef er toch mijn eigen twist aan.
Meloen met munt is een van onze favorietjes, en aangezien de munt ook overal in de tuin te vinden is (op de onmogelijkste plaatsen), en de galia’s goedkoop én rijp waren heb ik daar enkele potjes van gemaakt. Met een scheutje porto als ‘twist’.
Perzik met oranjebloesem, niet eerder geprobeerd maar de perziken in de fruitschaal waren meer dan eetrijp en bij het opruimen een paar maanden geleden vond ik nog een flesje oranjebloesem aroma van ooit eens zelf marsepein te maken. Kwam goed van pas nu! Ik heb er ook nog het sap van een bloedappelsien bij gedaan.

Perzik/oranjebloesem/bloedappelsien

Peer met vanille is ook zo eentje die ik al eens gemaakt had en die in de smaak viel, al was het nog een hele toer om rijpe peren te vinden. Een beetje kaneel geeft zo’n confituur toch weer een extra touch .

En op de eerste regenachtige dag zat ik al om 9 uur bij de kapper. Niet mijn eigen kapper want daar kon ik pas over twee weken terecht. Maar vorige week kreeg ik het zo op mijn ‘seskes‘ dat ik een paar kappers in de buurt heb gebeld tot ik er een vond die al eerder een plek vrij had. Na twaalf weken was het echt nodig.
Hoe raar is dat … zo weinig haar op je hoofd! Het is echt weer wennen. Toch blij dat ik weer fatsoenlijk onder de mensen kan komen.

En verder heb ik twee zomerdeals geboekt in Nederland voor later deze maand en alvast wat fietsroutes uitgezocht. Nu maar hopen op mooi weer voor deze salonfietser …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

54 gedachten over “Oei!”

 1. Dat is nu makkelijk met een haakwerkje, kan zowel buiten als binnen, op een terras onderweg en zelfs in de auto, als de weg niet al te hobbelig is, hahahaha Ik geniet van de regen, en haak rustig door en verder 😉

  Wat jij aan het maken bent, klinkt ook goed, neem ik mij ook weleens voor, maar de bende ervan en eigenlijk te kleine keuken, weer houdt mij.. ik mis werkoppervlakte.

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Met mijn e-reader kan ik binnenshuis ook verder hoor, maar als je al weken niks anders doet dan lezen, dan wil een mens wel eens iets anders. Het weer leende zich er perfect voor en ik ben graag in de keuken bezig.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat weet ik ook wel, maar voor mij, neuh.. ik ga gewoon door waar ik mee bezig was. Nu mag ik straks wel ergens boodschappen doen, ik wacht wel even tot het misschien even iets droger is 😉

    Geliked door 1 persoon

     1. ik zat er net ook op, tussen de buien door, maar ja, dan sta je in de winkel, lekker leeg en zo… ligt de app van de bank eruit, kan ik niks… grrrrrrrrrrr hahaha nou goed… straks nog maar een keer, wensend dat het even droog is zodra ik weer kan…

      Geliked door 1 persoon

 2. Wow, jij hebt jezelf nuttig beziggehouden zeg.
  Wat mij betreft mag het ook regenen hoor, maar dat ze die wind eens afschaffen!!
  Jouw confituren… die klinken intrigerend lekker. Het water komt me in de mond! Kerstomaatjes konfijten… dat ga ik eens opzoeken 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Denk nu niet dat hier met 20 potten confituur zit hé. Ik heb 3 potjes (van 350 gr) meloen, 3 potjes peer en 2 potjes perzik. Wij houden van afwisseling, zie je.
   Tomaten konfijten is poepsimpel. En lekker!

   Geliked door 1 persoon

   1. Kijk, dat vind ik schitterend zo. Ik hoef ook niet jarenlang dezelfde confituur. Zo hou je er wat afwisseling in en kan je nieuwe dingen proberen 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb vroeger thuis mijn moeder te dikwijls horn zuchten. Mijn vader had een moestuin en die plantte/zaaide altijd precies voor heel het dorp. Ik zie ze nog dagen aan een stuk appelmoes maken of bonen invriezen. Neen, dank u wel hoor!

     Geliked door 1 persoon

     1. Hier ook heel herkenbaar.
      Mijn grootvader had een moestuin (“de lochtink”) en op het moment dat mijn ma en Herman vaak op verlof gingen, dan was alles er natuurlijk om te oogsten en te verwerken en in te vriezen… de frustratie was vaak groot 🙂

      Like

 3. Het is vooral leuk om iets te hebben om naar uit te kijken! En dat haar o ja we voelen ons beter als het terug goed zit!

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn haar … ik ben het niet meer gewoon dat het zo kort is. Was dan ook nog eens een andere kapper, dus nu is het ultrakort. Heb er meer werk mee dan met mijn corona coupe. 😞

   Like

   1. Mijn haar is bijgetopt. Zoadat het toch terug een beetje een kapsel is. Mijn plan is om eens naar een topkapper te gaan in Brugge en eens een volledige make over te doen. Mijn kapster heeft daar geen ideeën genoeg voor.

    Geliked door 1 persoon

    1. Daar heb ik geen behoefte aan. Wassen, knippen, handdrogen. Meer moet dat voor mij niet zijn. Ik ben mijn ultrakort trouwens alweer gewoon.

     Like

   1. Ha ja, we zijn helaas nog altijd gebonden aan onze huisdieren en we kunnen niet om de haverklap iemand te logeren vragen om voor de diertjes te zorgen. Dat is het enige wat ons tegenhoudt. Een poes kan je nu nog enkele dagen alleen laten, een hond daarentegen. En het arme beest heeft veel te veel stress om met ons mee te gaan. Ze is totaal geen voorbeeldhond die voorbeeldig onder de tafel ligt , terwijl wij op een terrasje zitten.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, da’s een keuze die je moet maken he. Na de dood van onze twee poezen hebben wij besloten geen huisdier meer te nemen. Mijn zoon en/of mijn moeder zorgden altijd voor hen als wij weg waren. Ik vind het wel gemakkelijk zo. En wij hebben nu een aanhankelijke ‘buurpoes’ die iedere dag eens goeiedag komt zeggen en een flodder komt vragen. Meer moet dat niet zijn. 😉

     Geliked door 1 persoon

 4. Je bent een fijnproever. Klinkt goed wat je gemaakt hebt. Hoe konfijt jij tomaten? Dat van een hotelletje en eens elders fietsen zijn wij ook van plan maar bij een andere keten.

  Like

  1. Tomaatjes halveren (kroontje eruit), olijfolie mengen met een lepel suiker en ik doe er veel kruiden bij (tak rozemarijn, paar takjes tijm, paar tenen knoflook, beetje oregano). Alles bij elkaar en goed husselen in een plastic zak (of goed door elkaar roeren). Verdelen in een ovenschaal en 2 uurtjes op 90 graden laten garen. Tussendoor eens omroeren.
   Wij zijn echte Vd Valk fans!

   Like

   1. Bedankt voor je recept. Van der Valk is goed maar net wat aan de prijs voor ons en familie van ons runt hotels van de Fletcherketen en de Best Westernketen en die gaan wij nu sponsoren waarschijnlijk.

    Geliked door 1 persoon

    1. Was nog pezo vergeten!
     Fletcher hebben wij niet zo’n beste ervaringen mee. Best Western dan weer wel (in Frankrijk).

     Like

      1. Ja zeker, en onze ervaring is ook alweer vele jaren geleden. VdV was vroeger ook niet zo’n fijne keten hoor. Maar sinds ze flink gerenoveerd hebben overal vinden wij het er heel fijn vertoeven.

       Geliked door 1 persoon

 5. Een creatieve huisvrouw! Huisvrouw klinkt dan weer pegoratief en zo bedoel ik het niet. Jouw confituren klinken me zalig in de oren en al die kruiden in je tuin. Met die kruiden zou ik al niet weten wat te doen, een beetje googelen helpt wel zeker. Die ‘seskes’ had ik ook. Haar ingekort 😀. Nog een paar dagen en einde van de week terug short en topje!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik voel me ook weer heerlijk in mijn vel, sorry haar😉.
  Waarvoor een paar nattere dagen goed zijn hé. Tomaten confijten ga ik ook eens opzoeken, nog nooit gedaan.
  En nu genieten van al het lekkere.
  Ik wil gerust duimen voor wat meer buien, hier valt het toch wat tegen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tja, als van dit soort dingen houdt is een binnen verlijf tegen de nattigheid natuurlijk een win/win situatie. én je bent leuk bezig én je hebt smakelijk broodbeleg op afroep beschikbaar, meloen houd ik niet van maar die peer met vanille klinkt goed goed.

  Geliked door 1 persoon

 8. Leuk dat jullie alweer uitstapjes geboekt hebben. Even een andere omgeving ontdekken is na wekenlange ‘opsluiting’ wel fijn.
  Ik ga zo in de tuin werken. Eindelijk is de zeeklei niet keihard meer…

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben zelf alleen een paar kleine frambozenstruiken en een appelboom. De frambozen beginnen stilaan maar die zijn al opgesnoept voor ze in de keuken geraken. Voor de appels moeten we nog een tijd geduld hebben.

   Geliked door 1 persoon

 9. Het is dat we hier amper confituur eten, maar die van jou zou ik wel lusten.
  Geniet alvast van de voorpret van je zomerdeals! Weer iets om naar uit te kijken.

  Geliked door 1 persoon

 10. Fijn zomerdealtje. Voorzichtig weer op stap, wie wil het niet? Je hebt jezelf aardig nuttig gemaakt in de keuken. Zitten lekkere recept ideeën bij.
  Mijn haar is lang gebleven alleen gefatsoeneerd. Ben ik toch ook best blij mee.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb er ook een tijdje aan gedacht om mijn haar wat langer te laten, maar het werd zo’n dikke bos dat ik er geen weg meer mee kon.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja dan is de beslissing snel genomen. Helaas heb ik daar geen last (meer) van. Het is duidelijk minder dik maar oke nog dik genoeg om er een fatsoenlijk kapsel van te kunnen maken.

    Geliked door 1 persoon

 11. Naarstig bezig geweest zeg! Mijn plaats is alleszins niet in de keuken, ik heb gelukkig een man die daar veel interesse voor heeft.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik zat ook net te denken aan weer eens confituur maken. Misschien breng ik straks wel een paar meloenen mee. Munt staat hier in een terracotta pot. Om voor jou bekende redenen, blijkbaar. In onze vorige tuin kreeg ik er bijna achtervolgingswaanzin door. Overal waar ik ging zag ik munt staan!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. En weet je wat nog het ergste is? Mijn man wil niet dat ik de munt weghaal van tussen de bloemen/struiken. Dat moet hier echt stiekem gebeuren.

   Geliked door 1 persoon

 13. Je voelt je een heel ander mens hé, met haar waar terug model in zit. En vandaag mijn nagels terug gedaan. Ik kan weer de straat op. 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: