Tuin in mei

Dat ik van bloemen en planten hou zal inmiddels wel geweten zijn.

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar optimaal konden en kunnen genieten van alles wat er groeit en bloeit in onze tuin en op het terras.

Een explosie van kleur. Kijk maar mee …

De echineacea’s staan er nog aan te komen en nu we toch niet op vakantie kunnen, gaan we – vanaf volgende week denk ik zo – kunnen genieten van de overweldigende geur en pracht van de boerenjasmijn.

Zo kan vakantie er dus ook uitzien!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Tuin in mei”

 1. Ik geniet in deze coronatijden wel heel erg van onze tuin. Meer struiken dan bloemen hier, Maar ik heb manlief toch kunnen overtuigen om de buxus te verwijderen en bloemen te zaaien. Lazt ze nu maar uitkomen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben bijna allemaal vaste (bloeiende) planten. Wij hebben de meeste wel in potten staan, zo kunnen we schuiven met kleuren en hoogtes.

   Like

 2. Precies. eigenlijk best grappig, een prachtige tuin hebben die in deze tijd tot bloei komt, en dan gaan velen op vakantie en missen de pracht en praal van eigen tuin…. zonde toch? Dit jaar kunnen jullie ervan genieten in elk geval 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat is bijna bij iedereen zo, tenzij je de mogelijkheid hebt om in het najaar op vakantie te gaan, wat mijn ouders vaak doen. 😉 Voor seizoen, of na seizoen, nooit midden in de zomer.

    Geliked door 1 persoon

     1. Dat kan, weinig mis mee, als het kan… maar dan ligt de tuin er soms mooi bij en dan ben je er niet… wij leggen nu een tuin aan, waarin wij daar rekening mee gaan houden, reizen en soms wel en soms niet thuis. Het komt dan ook op mij aan, Liefste is geen tuinder 😉

      Like

  1. Volgend jaar weer veel bloemen dan. De onze gaan we na deze bloei goed moeten snoeien, dus volgend jaar geen bloemen!

   Like

 3. Jammer maar een foto van al je pracht. De tuin is echt een cadeau deze dagen, maar ik moet wel hard vechten tegen het onkruid en de droogte. De zonnehoed is bij mij ook nog niet erg ver gevorderd. Hij doet het wisselend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eigenlijk geniet én ontdek ik dit jaar ook veel meer in de tuin. En zo heeft alles zijn voordeel.
  Alles vraagt wel water in deze te droge tijden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat water hé. Onze regentonnen zijn allebei al leeg. Mijn man heeft nu een dompelpomp (met slang) in de regenput gehangen voor de planten. Om aan die put te kunnen moest half de berging ‘omgebouwd’ worden. 🙄

   Geliked door 1 persoon

  1. Geen werk hoor en je moet er ook geen groene vingers voor hebben, want dat hebben wij niet. Bijna alles staat in potten (winterhard, sterft af in de winter en komt helemaal vanzelf terug in de lente).

   Geliked door 1 persoon

  1. Niets bijzonders hoor. Gewoon heel veel (te veel) bloemen omdat ik daar niet kan aan weerstaan. Genieten doen we volop.

   Like

 5. Prachtig, bloemen zijn toch altijd geweldig om naar te kijken. Wij beseffen hier ook dat, als we niet op reis gaan deze zomer, eens voor de volle honderd procent gaan kunnen genieten van onze tuin. Normaal gezien zet ik geen bloemen in potten, omdat iemand die vaak water moet komen geven als we 3 weken weg zijn. Maar zie, dan kan dan nu wel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Prachtige bloemen! Wat zal het er bij jullie fleurig uitzien.

  Toen vorig jaar de kersen net rijp waren, gingen wij op vakantie. We hebben daar dus weinig van kunnen eten. Dit jaar zullen we daar geen last van hebben… tenzij alle vogeltjes de kersen sneller opeten dan dat wij ze kunnen plukken…

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat kan een tuin een zegen zijn als je “in je kot” moet blijven!

  Bij ons is de boerenjasmijn nagenoeg uitgebloeid, overigens. De margrieten komen er aan, de lavendel begint te kleuren en ik ruik de bergtijm al een beetje als ik er langs loop. Voor de kamperfoelie moet je wel wat later in de tuin blijven, maar het is dan ook een unieke kans om nachtvlinders te spotten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vergeet ook het mooie weer niet! Een tuin in de regen vind ik maar een troosteloze bedoening.
   Ik heb net de eerste takken van de boerenjasmijn in een vaas gezet. Ze staan te ver in de tuin om er ook binnen in huis ‘geniet’ van te hebben.
   O ja, kamperfoelie is ook zo mooi en ruikt heerlijk. Zien of we nog ergens een plaatsje hebben … Misschien als we wat stokrozen wegdoen …

   Like

   1. Toch verwacht ik tegen eind van de week een blije tuin, als de weersvoorspellingen uitkomen. Misschien toch nog gauw die regenton aanschaffen …

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, voor de tuin mag er wel weer wat nat vallen. Onze regentonnen zijn leeg. We hebben nu de waterput vrijgemaakt zodat we daar met dompelpomp en tuinslang water kunnen uithalen voor de planten. Een hele reorganisatie van de berging want het putdeksel zat goed verstopt onder een zware kast.

     Geliked door 1 persoon

 8. Wat een kleuren en soorten bloemen Myriam .Ik kan me voorstellen hoe jullie daarvan genieten .Echt prachtig .
  Gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 9. Inderdaad, geweldig om de tuin in volle bloei te zien, wat heb je veel moois. Hier ook in hoofdzaak vaste planten, soms om de mooie bloem, soms om het mooie blad zoals de Japanse Esdoorn. Wij zijn al een paar jaar niet met vakantie geweest dus ik mis niets van de tuin!

  Geliked door 1 persoon

  1. O ja, Japanse esdoorn is prachtig. Wij wilden er een in de voortuin zetten maar hij blijkt niet in de volle zon te mogen staan. Zijn nu op zoek naar iets anders met donkerrood blad.

   Like

    1. Bij ons zou hij pal op het zuiden staan, helemaal onbeschermd. En hij was best duur. Te duur om de bladeren te laten verbranden/verdrogen.

     Like

 10. Mooi hé! Ik word daar vrolijk van. Momenteel hebben we genoeg bloemetjes in de tuin… zo ging ik woensdag om nog 2 dahlia’s. Ik moet echt stoppen want straks kan ik hier zelf een bloemisterij beginnen 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ken dat. 😄 Ik heb dit voorjaar alleen een akelei en een clematis bijgekocht. Voorgaande jaren hadden we ook nog veel eenjarigen. Die hebben we dit jaar niet, maar er staat meer dan genoeg.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: