Ditjes en datjes

Er valt weinig te beleven dezer dagen. Ja, we mogen terug (functioneel) gaan shoppen maar aangezien ik geen shopper ben laat ik dat graag voor wat het is en geef ik met plezier aan anderen de kans om hun ding te doen.

Mijn haar groeit ondertussen alle kanten op. Van grijze uitgroei heb ik met mijn naturel grijs haar geen last. Maar de dikke bos die het, ondanks mijn leeftijd, nog altijd is doet nu echt zijn goesting. Ik heb er even de schaar en de effileerschaar bijgenomen. Sorry kapper, het moest. En nee, er volgt geen foto!

En mijn nagels! Ik heb nu zo ongeveer een French, maar dan met rode randjes in plaats van witte. Schoon hoor! Gelukkig mag ik maandag naar mijn nagelstyliste. Mét mondmasker en handgel (voor vóór en na).

Van het LBC kreeg ik een mail dat de Spaanse lessen op dinsdag tot het einde van het schooljaar blijven doorgaan via Zoom en dat er geen examens komen (oef!). We worden geëvalueerd op het globale beeld, gebaseerd op de gegevens vóór en na Corona. Gelukkig, want ik doe er eerlijk gezegd niet veel meer aan dood. De drive is weg.

Ik heb een nieuwe vriend(in). De poes van de (nieuwe) buren van twee huizen verder komt steevast op bezoek als ik in de tuin zit. Het is echt een allemansvriend, ze klimt op mijn schoot, spint dat het een lieve lust is en weet van contentement geen blijf met zichzelf. Een schatje!
Maar het blijft een jager. Zo ligt ze dikwijls ‘op vinkenslag’ onder de hoge ligusterhaag waar een koppel koolmeesjes hun nestje hebben gebouwd en vader (of moeder) koolmees heel jammerend begint te piepen om het dreigende gevaar aan te kondigen. Ik hoor de poes dan knarsetanden, maar tot nu toe druipt ze onverrichter zake weer af.

Ik mis het warme weer van de vorige weken. Ik heb zo genoten van onze fietstochten, van leven in onze tuin tussen alle planten en bloemen. Het leek wel vakantie! Maar volgende week belooft het weer prima buitenweer te worden. Dan kan deze salonfietser er weer op uit.

Wat mij heel veel plezier doet, is dat ik – ondanks de onrust in mijn lijf – de laatste weken toch opnieuw de rust én de goesting gevonden heb om te lezen. Ik las ondertussen al een boek of vijf. Naast de psychologische/literaire thrillers die ik gelezen heb, vond ik twee andersoortige boeken toch wel het vermelden waard.
Mazzel tov van Margot Vanderstraeten, soms wat langdradig maar het kon me wel boeien. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere culturen. Helaas blijft de Joodse gemeenschap zeer gesloten, dat heb ik ook mogen ondervinden enkele jaren geleden tijdens een rondleiding in de Joodse wijk in Antwerpen onder leiding van een orthodox Joodse dame. Op heel veel vragen kregen we geen antwoord. En die antwoorden heb ik ook niet gevonden in het boek van Margot Vanderstraeten.
Even afrekenen graag van Jos Lammers. Een eerlijk verhaal over de relatie van de schrijver met een vader van wie hij nooit waardering kreeg, een moeder die schipperde tussen haar man en haar kinderen, ouders voor wie de ‘schone schijn’ heel belangrijk was, en de gevolgen die dat had op zijn leven en op de periode die hij nu doormaakt met ouders die dement worden en overlijden. Het boek laveert tussen heden en verleden in korte fragmenten. Ik heb het graag gelezen.
Momenteel lees ik Unorthodox van Deborah Feldman, opnieuw een boek over de Joodse gemeenschap maar ditmaal de ultra-orthodoxe Joden. Ik ben er maar pas in begonnen maar was getriggerd door de positieve recensies die volgden op de Netflix serie. Aangezien we geen Netflix hebben, kocht ik het e-book.

Mijn manlief, mijn rots in de branding, heeft het wat moeilijk de laatste weken. Ik ga niet zeggen dat hij afglijdt in een depressie maar hij zit wel in een neerwaartse spiraal en is zeker niet zijn evenwichtige zelf. Echt niets voor hem. Hij – sociaal beestje – mist zijn sociale contacten. En hij heeft geluk want vanaf maandag kan hij terug met zijn fietsclub de weg op. 🚴‍♀️

Onze vlucht naar Namibië in september is door KLM geannuleerd. Het is de eerste keer van zolang ik hier op deze aardkloot rondloop dat ik blij ben dat we niet op vakantie kunnen moeten. Al maanden – van in het begin van de crisis – hoopte ik dat deze vakantie niet zou doorgaan. Wij willen op dit moment niet naar landen met slechte/zo goed als onbestaande medische voorzieningen.

Maar vóór alles hopen we met de hele familie dat onze neef (59) die geïntubeerd is en in het ziekenhuis in coma ligt met Covid-19, hier zonder kleerscheuren uitkomt. 🍀

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Ditjes en datjes”

 1. Ja, het begint door te wegen he. En ik had deze week iets uit de actiekrant nodig en heb het gewaagd om over de middag snel eens binnen te lopen. En het deed toch precies heel veel deugd, om eens terug iets te doen dat al zo lang niet meer kon. Veel sterkte en succes voor de neef. Weet je, als ik wakker word s morgens, probeer ik altijd errst te voele, k heb toch geen koorts, ik hoest toch niet. Want ik blijf op mijn hoede. Veel sterkte in deze moeilijke tijden.

  Geliked door 1 persoon

 2. De langere grijzige haren herken ik, alleen de dikke bos ontbreekt, en heb ik altijd gemist.
  De winkels heb ik al eens getrotseerd, ik had dringend een jas nodig tegen de regen, die maar niet komt.
  Net als jullie vullen we hier de zonnige dagen met fietsen.
  Gelukkig voor je man komt er stilaan weer meer vrijheid, het weegt inderdaad soms door.
  Jullie worden geconfronteerd met de ziekte van dichtbij, op hoop van zegen!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, vooral dat laatste. Ik hoop dat hij er goed doorkomt. Zijn kinderen hebben hun mama al verloren aan buikvlieskanker 13 jaar geleden.

   Like

 3. Jee, mijn bonusdochter ging ook al naar de nagelstyliste nog voor de kapper te bezoeken… nou ja, het zal wel, ik zou eerst naar de kapper gaan denk ik, maar goed, ik heb geen nep nagels of gel of wat voor nagels dan ook, behalve mijn eigen… ik heb daar dus niets mee.

  Jouw man, ik wens dat hij snel weer wat meer de oude mag zijn als hij morgen weer naar de fietsclub kan, ik kan het best snappen als je zo’n sociaal dier bent. Ik ben het ook, maar wanneer het mij uitkomt, hahaha met andere woorden ik hou ook van stilte en rust, en gewoon lekker op mijzelf zijn, al jaren trouwens, dus dat komt nu mooi uit eigenlijk.

  Jouw neef, heel veel beterschap, en ik wens dat hij snel weer beter mag worden en zijn!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zou ook eerst naar de kapper willen, maar daar krijg ik de eerste weken geen kans. Zij staat er alleen voor nu haar collega met zwangerschapsverlof is en ze doet eerst de klanten die nog een afspraak hadden staan (logisch) en daar was ik niet bij.
   Gelnagels, heel erg mooi maar niet na een uitgroei van 10 weken. Morgen kan ik weer onder de mensen komen.

   Geliked door 1 persoon

   1. hahaha ja, nou ja… ik zag de nagels van bonusdochter, het enige wat ik dacht, even nieuwe lak erop… dan was het goed geweest weer. Van de kapper snap ik 😉 Ik ben blij dat ik lang haar heb eigenlijk, en daarbij, mijn pony knip ik al met regelmaat zelf tussendoor… ik zit meestal maar 2x per jaar bij de kapper.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb normaal super kort haar en ge om de 5 weken naar de kapper. Maar ik ga het wat langer laten want ik het vind het niet slecht zo. Af en toe zelf de effileerschaar erin om wat uit te dunnen. Er zit wat ‘slag’ in mijn haar dus het valt niet eens op als het wat scheef is.

     Geliked door 1 persoon

     1. hahaha, kijk, spaart ook weer uit. Ik weet het ook wel hoor, ooit had ik ook super kort haar, maar ja, ik had de kappersmeiden met een kapperszaak naast de deur, ik was ook model voor 1 van de stagiaires in die tijd 😉

      Geliked door 1 persoon

 4. Mazzeltov heb ik ook graag gelezen en unorthodox heb ik gezien op t.v. Beviel me ook zeer.
  Ja, de leegte is soms lastig. Deze week hadden man en ik om beurten ons dipje. Maar dat komt wel weer goed. Het is vooral die uitzichtloosheid van afstand blijven houden die begint door te wegen. En de angst zit er natuurlijk ook in. Je ziet slecht nieuws, je hoort over erge gevallen, je voelt je wat minder… en dan slaat de onrust in je toch toe.

  Geliked door 1 persoon

  1. Weet je, mijn man is niet alleen heel sociaal, hij is ook heel actief. Het huis is in orde, de tuin is pico bello, je kan er niet in bezig blijven.
   Hij verheugt zich wel dat hij vanaf morgen weer in groep mag fietsen. Hoewel er misschien nog niet te veel gegadigden zullen zijn want het zijn allemaal 65 plussers.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb jouw blog in 1 ruk uitgelezen. Het beschrijft zo duidelijk wat er in iedereen omgaat, de kleine dingen die ons zo plots gelukkig en geestdriftig kunnen maken en de droevige dingen ook, die er een schaduw op leggen. Ik hoop dat alles zich ten goede keert.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Dat hopen we allemaal. Maar de ziekte komt wel heel dichtbij nu. Ben ook al een oom verloren aan corona.

   Like

 6. Ik duim heel hard voor je neef!
  Hier toch ook wat ‘kieteling’ om weer naar het normale leven te gaan. Een heel dubbel gevoel, want ik besef heel goed dat het nog veel te vroeg is hiervoor.
  Succes met je lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel.
   Ik wil ook wel buiten maar naar de winkels durf ik niet goed aan. Ze hebben ons echt wel heel bang gemaakt. En terecht waarschijnlijk.

   Geliked door 1 persoon

 7. Mazzel tov heb ik ook gelezen, een tijd terug. Ik vond hem ook wel wat langdradig bij momenten, maar toch interessant genoeg om door te lezen. Al had ik gehoopt op méér inkijk in de Joodse cultuur. Mij interesseert dat ook heel erg.

  Ik hoop dat je neef er zonder al teveel naweeën doorheen komt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een mooie inkijkje zoals jij met alles dealt. Fijn dat je weer kunt lezen. Ik ga er wel wat van op mijn lijstje zetten. Eerst nog eventjes speuren in de biebcatalogus. Ik hoop dat je man zichzelf gauw opwaarts fietst. En ik brand dagelijks een kaarsje voor de vele zieken niet dat dat helpt maar om er bewust bij stil te staan dat vele het heel moeilijk hebben zoals je neef en diens gezin. Ik stel het me maar even voor. Mijn man en ik zijn allebei 58, sportief doch beiden astmapatiënt. Het blijft heel goed oppassen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oppassen geldt voor iedereen. Mijn neef was kerngezond. Zijn partner en 2 zonen zijn verpleegkundigen en hebben het in lichte mate gehad. Hij heeft gewoon brute pech.

   Like

 9. Dat “dipje” van nu is heel herkenbaar. Ik denk voor velen wel. Gelukkig wordt het aankomende week beter weer, dan lijkt alles meteen stukken lichter. Het boek van Jos Lammers heb ik ook gelezen. Ik vond het – mede door het schitterende taalgebruik – een bijzonder prettig boek. Unorthodox staat op de planning voor Netflix. Maar momenteel ben ik helemaal verslingerd aan alle uitzendingen van Het Chalet. Ben er pas achter gekomen dat ik Njam ook via YouTube kan bekijken 🤗. Sterkte daar met alles!

  Like

 10. Ik hoop mee op goed nieuws voor de neef! En hopelijk kan je man zijn hoofd eens goed luchten door met de vrienden te gaan fietsen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Het begint inderdaad door te wegen voor velen.
  Ik kan pas naar de kapper op 11 juni, nog even dus. De nagelstyliste ga ik afbellen… ik ben er niet gerust in.
  Voor de rest proberen we er echt het beste van te maken en daar zal het goede weer de komende dagen zeker voor zorgen.
  Ik duim mee voor de neef, dat hij snel terug gezond en wel is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop dat het goed komt met mijn neef. Ze houden hem nu al bijna twee weken in coma.
   Mijn nagels zien er weer pico bello uit, met een zomers kleurtje.
   Ja, gelukkig dat het weer wat meewerkt. Stel je voor dat het dagen aan een stuk pijpenstelen regent …

   Like

 12. Oei, ik hoop dat jullie neef erdoor komt. Zo komt het toch wel erg dichtbij hè.
  En ik hoop dat je man zichzelf weer vindt als hij weer wat meer sociale contacten mag hebben.
  Ik begrijp maar al te goed dat je opgelucht bent dat de reis geannuleerd is.
  Ik heb net naar Unorthodox op Netflix gekeken, en ik was zéér onder de indruk. Heel mooie serie. Hopelijk is het boek even indrukwekkend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het boek is vooral heel langdradig. Geen idee of het gelijkloopt met de serie. Tot nog toe leeft het meisje nog altijd bij haar grootouders (pag. 75 van 292).
   Ja, mijn neef … het komt inderdaad heel dichtbij.
   En mijn man, die is vandaag weer gaan fietsen met de liefde van zijn leven. 🤣

   Like

   1. Gelukkig heeft hij die liefde van zijn leven nog hè 😀
    Ik vond het begin van de serie nogal zwaar om te doorploeteren. Maar het beterde. En je wordt gewoon meegezogen door de fantastische acteurs. Hopelijk komt het boek nog wat op gang ook 🙂

    Geliked door 1 persoon

 13. Nou een middagje winkelen zou ik wel zien zitten, maar zit er nog even niet . Is geen ramp natuurlijk want gelukkig heb ik niet écht iets nodig. ,
  Ik vrees het ergste voor dat nestje vogels de poes misschien voorlopig toch maar wegsturen.
  Ja de sociale contacten worden ondertussen door veel mensen toch wel erg gemist. Gelukkig gaan we de goede kant op en hopelijk geldt dat ook voor je neef.

  Geliked door 1 persoon

 14. Fijn dat je weer de rust hebt kunnen vinden om boeken te lezen. Ik vind het soms ook lastig om daar de rust voor te vinden. Wat naar dat je neef zo ernstig ziek is zeg. Ik leef met je mee.

  Like

 15. Ik mocht vandaag naar de kapster. Ze heeft dat heel goed opgelost. Een paar kapstoelen minder, wat haardrogers weg, een plexiglas scheiding tussen de stoelen aan de wasbakken. Héél rustig was het er( k heb zelfs een dutje gedaan in afwachting dat het permanent spul zijn werking had gedaan) en onmiddellijk een datum geprikt voor een kleuring. Organiseren kan ze als de beste ,al altijd..
  Ik heb nog altijd geen goesting om winkels af te schuimen en hou me enkel aan een bezoek aan de colruyt en kan dan weer voor een paar weken verder. Alleen weegt het zwaar dat alle contacten wegvallen ,maar het begint toch te versoepelen.
  Al zijn de ziekte gevallen aan het dalen er zijn toch nog altijd teveel mensen die sterven. Ik hoop van ganser harte dat je neef het haalt!
  Hou je goed !

  Geliked door 1 persoon

 16. Pingback: De week

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: