The randomness of being

Nog eens een vragenlijstje. Ik zag het een tijdje geleden bij Levelieze en ik vond het wel eens een leuke om ook te doen.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.
Het zal anders even lekker worden, met zijn waterige ogen en verontschuldigende glimlach en zijn flesjes wijn in de achterbak.
Komt uit ‘Even afrekenen graag’ van Jos Lammers, literaire non-fictie. In twee verhalen schetst Jos Lammers de laatste jaren van zijn beide ouders. De toenemende dementie, het ‘goede gesprek’ dat ondanks de naderende dood maar niet wil plaatsvinden en het afscheid van een dierbare vader en moeder.
Ik heb het boek graag gelezen.

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?
Ik tast in het ijle als ik mijn linkerarm uitstrek. Ik zit aan de keukentafel die bij het raam staat, omdat de zon hier lekker binnen schijnt.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
Ontbijten, zoals iedere morgen, met yoghurt en fruit en een koffie verkeerd. Mails checken ook.

4. Wat hoor je op het moment?
Het zoemen van de koelkast die net is aangeslagen. 😋 Normaal hoor ik ook de vele vogels in de tuin, maar nu is het te koud om het raam open te zetten, ondanks het zonnetje.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?
Echt buiten, als in ‘een uitstapje’, dat was vrijdag. Manlief en ik hebben toen weer een mooie fietstocht gemaakt. Gewoon boodschappen, maar met een grote omweg van zo’n 20 km. Helaas nog steeds zonder terrasje onderweg.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?
Ja, want ik droom heel veel en helder de laatste tijd. Deze nacht droomde ik onder andere dat ik vergeten was mijn baby zijn flesje te geven omdat ik gewoonweg niet thuis was! Welke ontaarde moeder doet zoiets? Erger nog, toen ik thuis kwam was de baby uit zijn bed gekropen en kruifelde hij me door de gang tegemoet.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?
Een half uur geleden. Met een foto van kleinzoon op zijn potje met zijn fietshelm op zijn hoofd. Zoonlief had er ‘safety first’ bij geschreven. 😅

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Schilderijen, plakwerkjes en tekeningen van mijn kleinzoon. Met heel veel liefde ontvangen en opgehangen.

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?
Neen. Ik ben veel te veel gehecht aan mijn plek onder de zon. En die is waar ik nu woon, dichtbij vrienden en familie.

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?
Door onze chauffageman. Hij mag eindelijk terug werken en gaf ons een afspraak voor de verplichte tweejaarlijkse keuring van onze chauffageketel.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?
Vorig jaar oktober, toen we een maandje resideerden in La Cala de Mijas. Het complex had drie zwembaden en daar ben ik wel eens even in het water geweest.

12. Luister je op het moment naar muziek?
Oei, ’s morgens? Ik dacht het niet!
Ik luister heel weinig naar muziek, ook al heb ik ellenlange playlists op Spotify. De laatste jaren geniet ik heel erg van de stilte.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?
In de slaapkamers ligt een mooi opgeschuurde en gebeitste oude plankenvloer. Middenbruin dus.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
Ons huis dateert van 1937 en het is slecht/niet geïsoleerd. Het dak is nieuw en goed geïsoleerd maar de muren laten wel te wensen over. We hebben hier ooit eens offertes voor opgevraagd maar werden duizelig van de prijzen.
Ik zou de keuken integreren in de leefkamer. Ik hou van open ruimtes, van het loft gevoel. Ik heb er soms nog wel eens spijt van dat we twintig jaar geleden, toen we ons huis gerenoveerd hebben, niet ineens door de zure appel heen hebben gebeten.
Ach, het is een prima huis zoals het nu is, niet te groot en niet te klein en de ligging is perfect.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Twee e-books, naar aanleiding van de reviews van Flavie.
1) Waarom moet ik u tegen jou zeggen? van Karin Driegen
2) Mijn ware verhaal van Karin Bloemen

16. Ooit op een motor gereden?
Achterop gezeten wel, bij een van de vriendjes vroeger.

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
Zuid-Afrika. Daar deden we in 2004 een rondreis met de huurwagen.

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?
Neen. Ik zou ook niet weten waarvoor ik dat zou verdienen.

19. Hoe heette je eerste huisdier?
Ons eerste huisdier was een rosse kattin en zij heette Mop, een eigenzinnige dame. We hebben haar 17 jaar gehad maar hebben haar helaas moeten laten inslapen. Het beestje was helemaal op.

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
Ai ai, daar moet ik heel hard over nadenken want ik ben geen bioscoopganger. Ik denk dat het ‘D’Ardennen’ was. Een film die ik overigens niet gesmaakt heb.

21. Wat doe je als je je verveelt?
Ik ben nu 4 jaar met pensioen en eigenlijk heb ik mij nog niet echt verveeld. In normale omstandigheden zijn we heel veel weg, maar zelfs nu tijdens corona is er van verveling niet echt sprake. Er zijn al wel eens dagen die wat langer duren maar dan pak ik mijn laptop. Altijd wel iets te zien op internet.

22. Wat wilde je vroeger worden?
Ik wilde heel graag iets in de toeristische sector doen. Werken op een reisbureau bijvoorbeeld, dat had ik wel graag gedaan. Maar dat was in de vroege jaren ’70 zo nog geen booming sector en het was (en is) slecht betaald.

23. Met welke auto rijd je?
Een Nissan X Trail, onze gezinswagen sinds ik zelf geen wagen meer heb.

24. Wat voor jobs heb je gehad?
Altijd administratieve jobs. Dat is denk ik ook het enige wat mij echt ligt. Ik heb op een verzekeringskantoor gewerkt, polissen getypt en dossiers afgehandeld. Ik heb op een internationaal tradingbedrijf gewerkt als secretaresse/personal assistant van de CEO (toen heette dat nog gewoon ‘directeur’) en op mijn 40ste, toen het bedrijf ophield te bestaan, ben ik mijn eigen ‘bedrijf’ gestart als freelance management assistant. Dat heb ik met veel plezier gedaan tot ik op mijn 62ste met pensioen ben gegaan.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?
Ik woon in mijn geboorteplaats. Meer nog, ik woon vier huizen voorbij mijn ouderlijk huis waar ik altijd gewoond heb.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “The randomness of being”

 1. Ik dacht nochtans dat je al verschillende bekers had gewonnen!
  Mooi en eerlijk ingevuld, deze tag. Ik zag hem gisteren al eens passeren, en twijfel of ik jem zelf zou aanpakken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat was pure noodzaak hoor. Ik had geen job meer en er werd me werk aangeboden, maar alleen op zelfstandige basis. Ik heb er wel eens over geblogd.

   Geliked door 1 persoon

 2. Altijd leuk om wat meer ‘achtergrond’ bij de bloggers te ontdekken.
  Een job in de toeristische sector lijkt je op het lijf geschreven, voor zover ik je ken :-). In ‘betere’ tijden schreef jij mooie reisverslagen!
  En wat puntje 25 betreft, dat lijkt me heerlijk, zelf woon ik 90 km verderaf, en soms mis ik het wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb altijd geweten dat ik ‘rond de kerktoren’ zou blijven. Mijn nichtje woont trouwens in ons ouderlijk huis. Ik kan er altijd nog eens binnenspringen als ik wil.

   Like

    1. Dat is wel zo. Mijn broer woont ook in de buurt. Alleen mijn zus is gaan vliegen. Die vond het hier te klein, te bekrompen. En ze heeft misschien wel gelijk, maar ik voel me hier geborgen.

     Geliked door 1 persoon

 3. Tof om te lezen… en leuk dat ik je geïnspireerd heb bij het kiezen van boeken… ik hoop dat ze je bevallen (mocht er nog eens een boek dat ik gelezen heb je aanspreken… wil ik het wel delen met je 😉 )

  Geliked door 1 persoon

  1. Veel verder zelfs. Ik ben beginnen bloggen in 2007, op een platform dat niet meer bestaat. In 2009 ben ik op Blogspot begonnen en vorig jaar overgestapt naar WordPress.

   Like

     1. Als ik een stokje pak, probeer ik ook altijd degene die ermee begon te noemen. Ik vond de eerste blog over randomness in 2015 en jij zegt nu dat er al eerder blogs over waren en je noemt je eigen blogproviders.. Ik kan geen oudere blogs vinden over dat onderwerp dus ik was benieuwd of jij die wel had.

      Like

      1. Oh echt, toen al? Ik vond hem vorige week bij Levelieze. Daarom heb ik haar blog ook getagd.
       In je eerste reactie dacht ik dat je verwees naar mijn blog (ik ontdekte dat hij al teruggaat tot 2015). Wat een verwarring! 😉

       Like

 4. Leuk om te lezen. Je leert altijd iets bij over de mens achter de blogger.
  Waarom weet ik niet, maar ik had mij jou steeds voorgesteld in een super-de-luxe nieuw groot modern designhuis. Grappig te lezen dat je in een oud huis woont.

  Geliked door 1 persoon

    1. Doet me denken aan toen ik nog werkte. Ik had toen heel veel telefonisch contact met een man met een heel iele stem. In mijn hoofd was dat een klein, mager mannetje. Was at schrikken toen ik hem in levende lijve zag!

     Geliked door 1 persoon

 5. hahahaha, de foto van je kleinzoon.. ik zie het in gedachten voor me 😀

  Mocht je nog leuke tags of lijstje zoeken, bij mij kun je zoeken op tags… dan komen er wel een paar naar boven, van muziek tot koffie en thee en ik weet het al niet eens meer waar ik ooit aan mee heb gedaan tags… slash lijstjes.

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: