30-week Song Challenge – 10

Vandaag het volgende deel van mijn 30-week song challenge, afgekeken bij Satur9’s World.
Music Maestro Please.

A song that makes you sad

Hier moet ik niet lang over nadenken. Hallelujah, oorspronkelijk van Leonard Cohen, maar ik kies voor de versie van Natalia en Gabriel Rios. Een prachtig nummer, met immens verdrietige herinneringen. De twee dochters van mijn zus hebben het in januari 2014 gezongen op de begrafenis van mijn moeder. Hun papa, mijn schoonbroer, die hen begeleidde op gitaar, is inmiddels ook al overleden. Dat waren zwarte tijden in de familie.
Ik vind het een fantastisch mooi nummer maar heb het nog altijd heel moeilijk als ik het hoor.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

17 gedachten over “30-week Song Challenge – 10”

 1. Van Cohen veruit mijn lievelingslied, telkens weer word ik geraakt door dit lied, het maakt weemoedig maar ook blij.
  Deze versie had ik nog niet gehoord, maar ze is ook heel mooi.
  Heel aangrijpend. Jij associeert de song aan het overlijden van je zus, dan komt er onvermijdelijk altijd een weemoedig gevoel bij

  Geliked door 1 persoon

   1. Sorry ja, je schreef over de dochters van je zus, vandaar was ik even in de war, je weet ondertussen dat dat lied me in zijn greep heeft, blijkbaar teveel nu.

    Like

 2. Zalig liedje! Heel veel gecoverde versies! Ik zou niet weten welk eentje kiezen. Maar ik ben wel geweldig fan van Leonard Cohen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel begrijpelijk. Het is al een ongekend mooi stuk muziek en als dat geassocieerd wordt met een droevige gebeurtenis in je leven, kunnen de tranen zomaar rijkelijk vloeien. Voor mij is dat de Canon van Pachelbel. Overigens heb je het Hallelujah van Bon Jovi al eens gehoord? Geloof het of niet, maar ook zo gevoelig gezongen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik wou de vrouwenstem er mee in omdat mijn nichtjes het gezongen hebben. De stem van Cohen heeft voor mij niet dezelfde betekenis. Sorry!

   Like

 4. Ik ga later even deze versie luisteren, gelukkig, heb ik die herinneringen nog niet aan dit nummer… ik snap je wel, ik heb het weer met andere nummers, in de tijd terug, was het vooral Andrea Bocelli bij ons…

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: