24 gedachten over “Friday Photo”

 1. Dank je. Vandaag, 1 mei, zouden ze in Wallonië weer met kleine stalletjes langs de wegen staan met boeketjes. Of dat nu het geval is, weet ik niet. Maar 1 mei (of iets in die buurt) was voor ons jarenlang het moment bij uitstek om naar Nismes te rijden in de Viroinvallei. En ik herinner me die lange rijd tafeltjes met emmertjes vol meiklokjes.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik denk gewoon 1 mei. “Feest v/d Arbeid” is in Wallonië nét dat ietsje méér dan een extra vakantiedag. En het zit in de buurt van Moederdag, he.

    Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk het wel. Ik ruik helaas bijna niet meer. Wat ook zijn voordelen heeft bij het vervangen van een pamper bijvoorbeeld. 🤣

   Geliked door 1 persoon

     1. En vind je dat niet vreselijk moeilijk? Ik weet van mezelf dat ik het daar echt lastig mee zou hebben. Wat is, dat is, en je moet ermee door, dat weet ik wel… maar toch.

      Like

      1. Dat komt niet van dag op dag hé. Dat gaat heel langzaam en in ’t begin heb je dat niet eens in de gaten. Ik heb heel lang sinusitis gehad. Is het daarvan een gevolg? Geen idee. Mijn moeder had het ook. Is het erfelijk?
       Mijn reuk en smaak zijn niet helemaal weg hoor, maar wel heel fel verminderd. Reuk is nog meer weg dan smaak.

       Geliked door 1 persoon

       1. Denk dat dat inderdaad klopt, als het traag gaat, dat je daar leert mee leven.
        Mijn ex had een tante die geen reuk of smaak meer had. Dat is iets wat me altijd bijgebleven is, vandaar dat ik dat vraag. Heb er eigenlijk ook al regelmatig over nagedacht hoe ik dat zou vinden. Na zo van die episodes met sinusitis, inderdaad, waarbij je niks meer ruikt en proeft. Ik vond dat deprimerend.

        Like

        1. Jij spreekt over niks meer ruiken en proeven. Zo erg is het gelukkig bij mij niet. Ik ruik veel minder maar ik ruik nog altijd wel iets.

         Geliked door 1 persoon

 2. o jou tuin staat er vol van ? Hier verdwijnen ze elke winter. Ik heb nu twee bloempotten vol met meiklokjes, gekregen van een buurvrouw. De ene bloempot is verleden jaar geplant en heeft het gehaald. De tweede bloempot heb ik onlangs volg gestopt met meiklokjes met flink wat wortels eraan. Nu maar hopen dat ze krachten verzamelen zodat ik ze tegen volgend jaar kan uitplanten!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: