Het paasweekend

De paasdagen zijn dit jaar onopgemerkt voorbij gegaan. Geen paasbrunch met de familie, ik had zelfs niets speciaals in huis gehaald om te eten. Geen zin in.

Dit jaar ook geen Kleine Man die paaseieren kwam zoeken in de tuin. En vorig jaar was hij nog te klein om er iets van te snappen. Al is hij er toen wel komen rapen maar was hij meer geïnteresseerd in de kleurige kartonnen eieren dan in de chocolade eieren.

Maar niet getreurd. Oma en opa hadden ‘gevideotelefoneerd’ en opa ging toch eens in de tuin kijken of de paasklokken niet geweest waren, geholpen door een peuter op 4 km afstand die enthousiast mee zocht. ‘Daarrrr opa, daarrrrr een ei!’ riep hij telkens ik inzoomde op een ei. Zo was het toch nog fijn voor oma, opa en kleinzoon.

We gaan de traktatie van de klokken (of de paashaas, wie zal het zeggen) straks aan de deur afzetten. Dan heeft hij weer een cadeautje. Sinds het begin van de lockdown steken we iedere dinsdag een kleinigheid in de brievenbus waarop altijd heel enthousiast gereageerd wordt. En waarbij we er wel voor zorgen dat hij ons niet ziet.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “Het paasweekend”

 1. Ach wat een lief klein mannetje op het fotootje van vorig jaar.
  Mooi dat jullie het zo creatief hebben opgelost dit jaar.
  Hopelijk volgend jaar weer in het echt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het zou zijn eerste échte keer geweest zijn…
  Gelukkig beseft hij zelf nog niet wat hij moet missen.
  Overal werd het een lange-afstands-Pasen, en daar reken ik ook 4 km bij 🙂
  Steeds meer wordt er gesproken over ‘nog een lange lockdown’, dat beangstigt me wel….

  Geliked door 1 persoon

  1. Het beangstigt mij ook. De onzekerheid vooral. Moest je nu weten, nog 2 maanden, dan kan je naar iets aftellen. Nu is er alleen onzekerheid.
   De heropflakkering in China en Korea beangstigt mij ook trouwens.

   Like

   1. Mij ook. Ik vrees dat opflakkeringen blijven duren tot er een vaccin is, en dat is nog wel even afwachten. Maar we proberen niet te gaan doemdenken…. De intentie is er alvast:-)

    Geliked door 1 persoon

 3. Ja het zijn rare tijden, nietwaar. En we moeten de moed erin houden en potverdikke, dat is niet altijd even gemakkellijk. Veel sterkte daar!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier ook geen paasbrunch… maar gelukkig hebben we nog enkele chocolade eieren (de meeste hebben we al opgegeten 😉 ).
  Zo leuk dat jullie iedere dinsdag voor iets leuks zorgen.

  Geliked door 1 persoon

  1. We zouden het heel erg vinden moest hij ons over een paar maanden niet meer kennen. 😉 (grapje hoor). Het filmpje dat we telkens krijgen als hij naar de brievenbus loopt en zijn pakje open doet … alleen daarvoor is het de moeite om te doen.

   Like

 5. Mooi opgelost zo. En wat lief dat jullie iedere week iets naar hem gaan brengen.
  Ik had ook niks speciaals in huis gehaald, maar we hebben daarom toch wel lekker gegeten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Je hebt dat leuk aangepakt. Hier was het een beetje zoals bij jou. Geen paasbrunch, geen kleinkinderen, geen paaseieren. De paashaas had er wel bij hen thuis geleverd en een briefje aangehangen wie ze gevraagd had aan de paashaas 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Superidee! Het is niet zoals het zou moeten (en zoals we zouden willen) zijn. Maar de afgelopen dagen heb ik iedereen over dat videobellen bezig gehoord. Ik moet me er toch eens in verdiepen, want het zou voor ons ook leuker zijn als we zo met de kids contact konden houden.

  Geliked door 1 persoon

  1. In tijden als deze is het gewoon het beste alternatief. En het hoeft niet moeilijk te zijn. Wij doen het gewoon met WhatsApp.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: