Zeg het met bloemen

Ik hou enorm veel van bloemen, planten en van de natuur in het algemeen. Zij die mijn Instagram volgen zullen dit kunnen beamen.

Meerdere malen per jaar bezoeken wij het mooie Arboretum in onze gemeente, sinds kort opgenomen op de website ‘Great Gardens of the World‘ waar het staat te pronken in het adembenemende gezelschap van historische domeinen en botanische tuinen als Jardin Majorelle in Marrakesh (Marokko) of Peradeniya Botanical Garden in Kandy (Sri Lanka). In elk seizoen is er wel wat te zien in het arboretum, zelfs in de winter.

Omdat het Arboretum door Covid-19 gesloten is, post de conservator Abraham Rammeloo iedere dag een ‘digitaal dagboek’ met foto’s op Facebook. Mooi om te volgen hoe de natuur nu heel snel evolueert. Vorige zondag was hij, en zijn Arboretum, trouwens te zien in het programma BinnensteBuiten op NPO2. Je kan het hier terugzien mocht je interesse hebben. De opnames werden gemaakt tijdens de bloei van de Japanse kerselaars en de magnolias’s. Vanwege de sluiting was ik er dit jaar niet bij om de bloemenpracht in levende lijve te zien, maar ik heb nog foto’s van vorig jaar (genomen met de smartphone). Kijk maar mee …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

27 gedachten over “Zeg het met bloemen”

 1. Prachtig. Binnenste buiten heb ik ook genoten. Net zoals die keer toen het over Keukenhof ging, dan ben ik die programma’s dankbaar.
  Bloemen zijn heerlijk, ze fleuren letterlijk op.
  Ik stuur je een Paas🌷🌷🌷

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig mooi, hier staat de magnolia in de tuin, maar die is te vroeg uit gekomen, de vorst erover en minder mooi dan vorig jaar, sterker nog, het valt alweer uit. Zelfs de rododendron staat al in bloei, bloem 1 in elk geval, en knop 2 staat op springen, ook al veel te vroeg!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Onze rhododendrons gaan in ieder geval nog even tijd nodig hebben om open te komen. Nog geen kleur te zien! De seringen komen eraan, en ik zie wat heel voorzichtige bloesem aan de appelboom.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ah ja, maar da’s een hybride. Die zijn veel eerder open dan de wilde (lichtpaarse). Wij wonen in de streek van de wilde rhodo’s. In andere tuinen zie ik de hybrides/gecultiveerde inderdaad ook al open staan.

     Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig! Ik loop nu elke dag twee rondjes door de tuin: ’s morgens en ’s avonds. En je staat er van te kijken hoe snel het allemaal evolueert. De e.v. weken “ontploft” er vanalles aan bloemen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Er zijn zoveel mooie tuinen. Ik ging vroeger met mijn moeder wel eens naar de Tuinen van Arcen (Limburg). Prachtig!

   Like

  1. Heel mooi inderdaad maar je hebt er maar zo kort plezier van, en als de bloemblaadjes vallen is het echt een viezigheid. Wij hadden ze jarenlang bij ons in de straat staan.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: