Trivialiteiten

Een wat luchtiger onderwerp vandaag.

Veel vrouwen hebben een schoenen fetisj, ik heb een oorbellen fetisj.
Ik ga nooit zonder oorbellen de deur uit. Ik heb wel eens gehad dat ik ze ‘in der haast’ vergeten was, dan stap ik de eerste de beste Kruidvat binnen voor een paar goedkope neppers. Als er niets aan mijn oren hangt voel ik mij niet aangekleed.

Een greep uit mijn collectie

Mijn collectie is dan ook aanzienlijk. Goud, zilver, edelstaal, kunststof, stekers, hangers, kort, lang, bescheiden, licht opvallend, … You name it, I have it. En als ik het niet heb, dan koop ik het. Als ik in een winkel kom waar ze oorbellen verkopen word ik heel hebberig. Gelukkig ga ik niet zo heel dikwijls shoppen.

Een tweede dingetje zijn mijn nagels. Altijd gelakt, al van toen ik jong was. Vroeger met gewone lak, maar als dat begint af te pellen is dat zo’n slordig zicht. En dat was dikwijls al na een dag of twee, drie. Een straatje zonder einde dus. Toen een jaar of tien geleden de nagelstudios als paddenstoelen uit de grond rezen ben ik daar eens gepasseerd en heeft de nagelstyliste gel op mijn nagels gezet. Niks valse nagels of zo, gewoon een laagje gel en een kleur erop, en laten uitharden onder de lamp. Drie a vier weken prachtig verzorgde nagels. Ik ben er nooit meer mee gestopt.

‘Mijn’ kleur is donker, bordeaux of bruin tot bijna zwart. In de zomer durf ik wel eens een lichtere of fellere kleur nemen, maar geen blauw, geel of groen. Dat laat ik voor de jeugd. Glitters en fantasietjes zijn ook aan mij niet besteed.

Foto: ProNails

Qua beauty is dat het enige waar ik geld aan uitgeef. En aan de kapper eens in de vijf weken.

Zo, weer twee weetjes waar u niet op zat te wachten. 😅

PS Ik heb nu wel een probleem. Normaal gezien had ik vandaag een afspraak om mijn nagels te laten bijwerken maar de nagelstudio is uiteraard gesloten. Als dit nog tot begin mei (of langer 😨) duurt zal ik er nogal schoon bijlopen!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

27 gedachten over “Trivialiteiten”

 1. Wat een bijzondere eigenschap! En dat je dan desnoods even snel oorbellen koopt bij de Kruidvat : ) Ik vind het heel leuk om te lezen. Zelf draag ik op het moment niets in de oren, omdat ik thuis veel mijn bril op heb. En dan heb ik al snel het gevoel dat het met oorbellen ‘te veel’ wordt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een gelijkgestemde ziel hier! Oorbellen, ik kan zelf een winkel beginnen. Als ik er geen in heb voel ik me echt naakt!
  Heb hier in het dorp een winkeltje waar ze de prachtigste exemplaren hebben, krijg altijd complimenten van wildvreemde mensen.
  Mijn nagels, daar ben ik ook trots op, koop sinds kort gellak, een tip van een blogster, droogt onmiddellijk en blijft lang mooi.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, mijn man zegt dat soms ook ‘ge kunt een winkeltje beginnen’. Maar oorbellen kan je niet genoeg hebben, toch? 😉
   Vroeger liet ik gellak zetten, die kon ik er zelf afweken. Nu gel en dat moet afgefreesd worden. Dat kan ik dus niet zelf. Maar ik zet er voorlopig een donkerder kleur op, dan zie je de uitgroei niet.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik had vroeger ook een milde oorbellenverslaving, zodat ik voor elke outfit wel een paar bijpassende oorbellen had. Helaas reageren mijn oren er niet goed meer op, ik heb veel last van allergische reacties en irritaties de laatste jaren. Daardoor draag ik er steeds minder vaak.

  Geliked door 2 people

 4. Ik heb geen gaatje in oren, ooit wel gehad maar ze bleven ontsteken.
  Dus ik ben op clips aangewezen en die zijn veel minder te koop. Van moeder en schoonmoeder een aantal mooie geerfd en ook bij de kringloop vind ik ze regelmatig. Ongeveer 160 paar heb ik al, ze hangen aan linten die aan en stok zijn opgehangen aan de muur en dat staat ook nog eens leuk

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat jij met oorbellen hebt, heb ik met lippenstift. Ik ga de deur niet uit zonder lippenstift op. En mocht ik het heel per ongeluk toch eens vergeten zijn en er geen in mijn tas hebben, dan ga ik er ook zo snel mogelijk een kopen.

  Ik heb in mijn oren aan beide zijden drie gaatjes, maar ik draag al jaren geen oorbellen meer. De gaatjes gingen ontsteken en toen iemand me aanraadde om gouden oorbellen te dragen, heb ik dat een paar jaar zonder problemen kunnen doen, maar op den duur kreeg ik daar ook last van. En toen ik wondroos in mijn gezicht kreeg ben ik er helemaal mee gestopt. Ik vind dat jammer, maar ik durf het echt niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, vrouwen en hun gewoontes hè.
   Jammer dat je geen oorbellen meer kan dragen maar je moet geen problemen zoeken natuurlijk.

   Like

 6. Ben zelf ook dol op oorbellen. Ik heb er veel en maak er ook zelf. Beschadigingen repareer ik met nagellak, soms geef ik ze een heel mooi kleur en ook irriterende haakjes doe ik met blanke nagellak

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb wel gaatjes, maar draag nooit oorbellen.
  Sinds een jaar of 4 ga ik door het leven met iedere 3 à 4 weken een nieuwe kleur gelnagels. Tot voor kort dus …… Ik heb via de nagel styliste vijlen besteld en de gellaag afgevijld. Ik loop dus weer ‘kaal’ door het leven, tot ….?

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelf vijlen, daar durf ik niet aan beginnen. Ik heb er nu een donkerder kleur gewone lak op gezet. Ik zie wel hoe lang het houdt.

   Like

 8. Je hebt mooie oorbellen. Ik was tot drie jaar geleden ook een oorbellen-madame. Tot ik plots allergisch werd en geen enkele nog kan verdragen. Hoe dit komt???
  Dus heb ik hier een grote voorraad liggen, jammer dat je zo ver woont, anders mocht je er komen uitkiezen.
  Mijn nagels daarentegen blijven puur natuur.

  Geliked door 1 persoon

 9. Dit tic heb ik ook een tijd gehad toen ik lenzen droeg ,nu draag ik nog zelden oorbellen .Wel heb ik een andere ” verslaving” parfum en ik noem mezelf dan ook een geuren junk want heb inmiddels een enorme verzameling .Soms ruilen we onderling via het forum waar ik bijna dagelijks wel even te vinden ben of nemen geuren van elkaar over . En zo hebben velen wel iets wat we verzamelen
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb vroeger ook wel een parfum tic gehad. Nu hou ik het bij twee zomergeuren en twee wintergeuren. Al jaren dezelfde, tot ik ze nergens meer vind.

   Like

 10. Haha heb ook een hele serie oorbellen en als ik er eentje kwijt raak is het ‘vloeken’ geblazen,! Mijn nagels kan ik niet lakken, na een uur zijn er aan het afpellen. Had ze eens laten behandelen in een nail studio met gel. Mooie nagels dieprood/Bordeaux kleurtje. Weet je wat? De volgende dag was er een hele nagel weg 😠. Toen ben ik helaas ermee gestopt.Het was zo leuk je log te lezen. Straks lees ik er nog eentje!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: