Fietstochtjes in beeld

Manlief en ik hebben de laatste weken al wat afgefietst. Beweging is noodzakelijk en fietsen doe ik liever dan wandelen. Mijn tempo is laag, ook al rijd ik met een e-bike. Hoe dat komt? Ik moet alle ‘vijf voeten’ stoppen om foto’s te nemen. Want ook al vind ik op een slechte dag de ritjes maar saai en altijd hetzelfde, ik zie toch altijd wel iets om een fotootje van te nemen.

Die post ik soms ook op Facebook en gisteren reageerde er een Ierse kennis met de woorden ‘You are rather blessed that you are living in an area that most travellers would be delighted to visit‘. Ze woont zelf midden op het Ierse platteland, dus ze is wel wat gewend qua natuurschoon!

En weet je wat? Ze heeft gelijk. Ik zeg het vaak zelf tegen mijn man, als we weer eens een wegeltje in rijden dat ik niet ken ‘toch schoon hier hé’.

Ik laat jullie even mee genieten van onze ritjes langs bos, hei en wei.

Riet De Bakker schrijft winnend gedicht voor Stiltedag in Kalmthoutse Heide

kom, wenkt de stilte
ik wieg je woorden wakker
weeg de zwaarte, leg die
te drogen tegen de scherpe scheuren
onder het uitgedroogde ven – ik wikkel
je in geuren en draag je traag terug
het ruime landschap in

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

28 gedachten over “Fietstochtjes in beeld”

 1. Zij heeft gelijk, jij hebt gelijk, het gras is altijd groener aan de andere kant van de heuvels toch? En bij haar in Ierland is het zeker weten groen 😉 Prachtige foto’s, mooie uitzichten!

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Precies, dat heeft iedereen, wat je dagelijks ziet… wordt saai vaak zelfs, denk je… dat is dan ook onze kunst, toch telkens weer iets nieuws of moois te zien!

    Geliked door 1 persoon

  1. Haha, ja, daarom is mijn gemiddelde snelheid ook zo laag. Kilometers malen en niet rondkijken en genieten van de omgeving is niet aan mij besteed.

   Like

   1. O, aan mij ook niet hoor. Ik kijk mijn ogen uit, ook tijdens het stappen. Er is altijd iets te ontdekken, ook op de plekjes waar je al honderd keer voorbijkwam.

    Like

 2. Wat moet het heerlijk zijn om die plaatsen zomaar vanuit je woonplaats met de fiets te kunnen bereiken.
  Net als Pannenkoek ontdekte ook ik een microfoon bij die koe 🙂
  De Kalmthoutse heide is één van mijn favoriete plekjes, daarom zo jammer dat we het nu niet kunnen bereiken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aaah!! Nu zie ik het pas … mijn fietsstuur. 😆
   Ja, er valt hier best wat te fietsen en het is nooit druk. Manlief weet via fietsnet.be altijd wel weer een andere route tevoorschijn te toveren.

   Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto’s!
  Wij wandelen meer dan dat we fietsen (manlief fietst niet graag), maar wij moeten ook om de haverklap foto’s nemen als we aan het wandelen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Waow, mooie hoekjes daar bij jullie! Ik heb al jaren niet meer op een fiets gezeten. Geen idee of het nog zou lukken na anderhalf jaar evenwichtsproblemen, waar ik nu lijk van af te zijn, maar ik houd hout vast!

  Geliked door 1 persoon

 5. Heerlijk mooi daar. En prachtige foto’s! Bedankt om ons te laten meekijken, zo mis ik de uitstapjes net ietsje minder.
  Ik fiets ook liever dan ik stap, de actieradius is dan wat groter. Wandelen van huis uit is écht altijd hetzelfde. Ook omdat mijn lijf me niet toelaat meer dan 10km te stappen.
  Maar in de winter gaan we toch wel regelmatig ergens wandelen. Omdat ik ook zo’n salonfietser ben 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooi inderdaad! En mooi dat je ook dichtbij huis oog hebt voor alle natuurschoon. Ik fiets zoals jij, regelmatig eens stoppen, veel rondkijken. Mijn man is meer het type sportieve fietser. Hij heeft een koersfiets en ik heb er een paar jaar geleden ook één gekocht zodat we dat samen konden doen, toen bleek onze verschillende stijl toch wel eens voor frustraties te zorgen. Dan was ik rustig aan het genieten van de natuur en naar de koeien in de wei aan het kijken, en zag ik plots dat hij al lichtjes geïrriteerd achterom aan het kijken was omdat ik maar niet volgde :-). Daar zijn we dan maar mee gestopt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn man rijdt normaal ook met de koersfiets (gemiddeld 1.000 km per maand) maar heeft zich vorig jaar speciaal een stadsfiets aangeschaft om ook met mij te kunnen rijden. Nu hij niet in groep mag rijden, rijden we veel samen. Normaal heb ik zelf een groepje en rijdt ieder zijn eigen toerkes. Hij 80 km op 3 uren, ik op dezelfde tijd minder dan de helft. Ons groepje zit al eens graag op een terras tussendoor. 😋

   Like

 7. Heerlijk toch? En prachtige foto’s. Als morgen de rust op onze fietswegen weer wat is weergekeerd (ook in het negeren van de coronamaatregelen zit een week cyclus), kunnen wij weer eens aan de bak. De lenzen zijn al opgeblonken!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben gisteren nog gefietst. Totaal niet druk hier op de landwegen. We vermijden dan wel de wegen in de buurt van de heide. Geniet ervan morgen!

   Like

  1. Ja, en we zoeken het altijd maar op een ander. Nu leren we tenminste onze eigen streek kennen én appreciëren.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: