Pfff

Ik slaap weer slecht en ben ook al een paar dagen ‘slecht’ opgestaan en dat neem ik helaas een groot stuk van de dag mee.

Ik heb in niks nog zin. Wandelen en fietsen, altijd zowat hetzelfde toerke. (*) Het komt me echt de keel uit. Alle dagen zien er hetzelfde uit. Nog efkes en ik loop de muren op. Lichtpuntje is gelukkig dat we nog altijd wat bewegingsvrijheid hebben.

En iedere dag weer die hoge cijfers van overlijdens en nieuwe besmettingen. Eerst was er het tekort aan mondmaskers en medisch materiaal, nu weer het dreigend tekort aan levensnoodzakelijke medicatie. Om moedeloos van te worden. En toch kan ik het niet laten om alle nieuwsberichten en TV-uitzendingen te volgen.

De onzekerheid weegt ook zo door. Hoe lang gaat dit nog duren? Wanneer gaan we weer een beetje een normaal leven kunnen leiden? Ik ben niet super sociaal maar ik begin toch mijn oude leven heel hard te missen. De kinderen, de vrienden, de uitstapjes, … Geen paasbrunch met de familie volgende week, geen Kleine Man die paaseieren komt zoeken.

Het leven staat nu gewoon on hold.

Natuurlijk ben ik blij dat we allemaal nog gezond zijn en ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar het begint wel op mij te wegen. Gelukkig is er dan mijn rots in de branding die er tot op heden geen last van heeft. Ik kan en mag af en toe wat tegen hem zagen.

Ik zit ook heel erg in mijn maag met onze reis van september. Moest ik het nu kunnen annuleren, ik zou geen moment twijfelen. Maar het is nog te vroeg. En ik wil niet weten wat het ons gaat kosten moest het toch niet kunnen doorgaan. Epidemie/pandemie is niet gedekt door onze annulatieverzekering en het gaat hier niet om een pakketreis. Een reis waar ik zo naar uitgekeken had, het zegt me totaal niets meer.

De juni-vakantie naar Frankrijk heb ik al geannuleerd. Ik kon hem gratis verplaatsen naar volgend jaar, maar wat is het dan misschien weer? Neen, geen verbintenissen voorlopig.

On a lighter note …
Omdat ik toch weet dat er niemand langs komt trek ik direct na het avondeten lekker mijn huispak, aka pyjama, aan. Niemand die het ziet en het is o zo comfortabel om bij de haard (**) te chillen voor de TV.

Lekker warm en gezellig

(*) Natuurlijk is het niet altijd hetzelfde toerke, maar als je een slechte dag hebt zie je alles negatief. En die had ik gisteren toen ik dit logje schreef. Het is alweer wat beter.
(**) Ter info voordat ik hier op mijn donder krijg: onze oude inbouwhaard is recent vervangen door een nieuwe hoogrendementshaard die voldoet aan de recentste milieunormen en ons hout (uit ons eigen bos) is kurkdroog en van super kwaliteit.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Pfff”

 1. Ik begrijp je, Myriam, wij zien onze juni-reis naar UK eveneens in rook opgaan… Maar in september krijg ik een verse kleindochter en ik zal echt boel zoeken als ik dan niet naar Gent zou kunnen afzakken 😁

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha Myriam, op je donder zou ik je nooit geven hoor!! Ik lees, je hebt een eigen bos? Waaahhhh!

  Voor de rest kan ik hier niet veel aan toevoegen, je beschrijft het zoals ook ik me geregeld voel, ook al vecht ik hard tegen alle negatieve gevoelens die me overvallen.

  Een kleine positieve noot, de zon helpt ons echt door deze dagen heen, ze doet uitzonderlijk goed haar best.

  ‘Normaal’ zaten we nu met de bende in Nederlands Limburg, we krijgen een voucher voor een volgende vakantie, geen geld terug.

  Ik begrijp je angst om te vertrekken, en als er geen lockdown is gaan ze wellicht niet vergoeden. Moeilijk!

  En de lang geleden gekochte paaseieren om hier te verstoppen voor de kindjes, zal ik zelf moeten opeten??

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, we hebben een écht bos van een halve hectare. Mijn grootvader had nogal wat gronden (bos en weiland) en daarvan hebben wij na de dood van mijn moeder een deel geërfd. Goed voor heel veel (veel te veel) gratis hout voor ons en onze zoon.
   De paaseieren gaan we maar bij Wannes in de brievenbus stoppen denk ik.
   En nu spring ik nog maar eens op de fiets en ga ik proberen mijn hoofd leeg te maken.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik kom er vrijwel nooit. Dat bos is om te werken hé. Als er weer eens een storm wat bomen weggeblazen of afgeknakt heeft, dan ga ik hooguit manlief eens helpen om de gezaagde stukken boom in de aanhangwagen te gooien. Wannes vindt het er trouwens wel leuk. Was hij wat ouder, dan zou hij opa goed kunnen helpen.

     Geliked door 1 persoon

 3. We hebben allemaal weleens een slechte dag. Ventileren helpt.
  Dat slapen is nu ook weer minder bij mij. Komt wel weer goed.
  Ik doe mijn best om niet teveel te piekeren en lees niet meer alle nieuwsberichten. We kunnen zo weinig doen… afgezien van thuis blijven…
  Veel goede moed daar.

  Geliked door 1 persoon

 4. We hebben allen wel af en toe eens een dipje in deze moeilijke tijd. Blog er gerust over. Het is allemaal heel menselijk om eens goed te balen. Geniet van het lentezonnetje en probeer eens iets anders te doen van wat je anders doet. Misschien is het dan wat minder saai. Veel sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nog eens een fietstocht gedaan hier in de omgeving en mooie weggetjes ontdekt waarvan ik het bestaan niet kende. Daar fleur ik wel wat van op.

   Like

 5. Veel mensen die van zichzelf denken/dachten niet echt sociaal te zijn merken met onze maatregelen dat ze toch veel missen. Vooral het menselijk contact met de familie, maar ook een terrasje, ergens een (dag)schotel in een gezellig restaurantje, een pannenkoek,…
  Morgen voel je jezelf een stuk beter!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik voel me ook zo on-nuttig. Normaal kook ik één keer per week uitgebreid als de kinderen komen eten, ik help mijn vriendin met haar smartphone en laptop problemen, ik sleutel mee aan de activiteiten van onze ‘overjaarse jeugdclub’, enz. Dat valt allemaal weg.

   Like

 6. Zelf ben ik blij dat de zon schijnt, dat houdt mij altijd aardig op de been. Als het begin januari was gebeurd dan weet ik ook niet hoe ikernu voor zou staan. Belabberd denk ik.

  Like

 7. Van welk merk is jullie haard? En die uitstoot van fijn stof door een haard is zeer klein als je goed stookt… En slecht slapen is de hel… En dan wordt alles wat somber. Gelukkig mooi weer op komst…

  Geliked door 1 persoon

    1. Het ging tussen M Design en Jidé. We hadden niet zoveel keuze omdat de ruimte om hem te plaatsen beperkt was (oude haard was maatwerk) en kleine haarden zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Maar wel heel blij mee! Geplaatst door Van Bogaert uit Melsele.

     Like

      1. Mijn zoon had ook een haard van Van Bogaert (een M Design) en vond die mensen zeer correct én proper. Bij ons hebben ze ook nogal wat moeten aanpassen aan de schouw (een ‘blok’ ervoor gezet om ze dieper te maken) en dat hebben ze zeer vakkundig gedaan.

       Like

 8. Ik slaap de laatste nachten goed, maar dat wisselt enorm bij mij. Slecht slapen is ellendig. Veel te veel tijd om na te denken.
  En ja, het weegt. Ik ben ook niet de sociaalste van den hoop, maar ik mis mijn kinderen en kleinkinderen en de rest van de familie.
  Weet je wat ik ook mis? Ergens naartoe kunnen rijden om te wandelen. Ik ga zo graag eens naar Ronse naar het muziekbos in deze periode, of gelijk welk ander bos…
  En tegelijk heb je altijd dat gevoel van “ik mag niet klagen”, en soms wordt dat er keihard ingewreven. Ja, I count my blessings. Ja, ik ben blij dat er nog steeds geen zieken zijn in onze familie. Ja, ik vind het verdomme vreselijk allemaal, als je leest wat er gebeurt in de ziekenhuizen en zo, ik zit er soms bij te bleiten. Maar tegelijk… willen we af en toe toch eens een zaagske spannen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ergens naartoe kunnen rijden, een andere omgeving, dat mis ik ook zo. Wij zetten gemakkelijk de fietsen op de auto om in een onbekende omgeving te fietsen. Geen ritje door de bloesems in Haspengouw of de Betuwe dit jaar. Maar dat zijn weer van die first world problems.

   Like

 9. Slecht slapen is echt een ramp ondanks de pilletjes die ik heb slaap ik nooit langer dan ong 2 uur achter elkaar en heb heel veel nare dromen..Ik denk na als ik wakker lig over wat er nog allemaal gaat komen en maak me vaak zorgen om mijn dochter die in de zorg werkt .Ik ben steeds thuis behalve de paar keer dat ik toch boodschappen moet doen wegens ruimte gebrek. Opvallend is hier hoe beleefd de mensen zijn om afstand te houden in de winkels .Zo jammer dat ik niet de energie heb om echt een wandeling of fietstochtje te maken .Maar ik probeer positief te blijven al valt dat niet altijd mee. Ik schrik elke keer van de berichten over de doden en zieken van het virus .en hoop dat het ons bespaard mag blijven .Zorg goed voor jezelf en ben voorzichtig in het contact met anderen
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor de mensen in de zorg, en bij uitbreiding voor iedereen die voor ons zorgt, neem ik echt mijn petje af.
   Ik was net weer wat beter aan ’t slapen (wel altijd met een pilletje), maar nu lig ik meer wakker dan dat ik slaap. Ik pieker niet echt, dat denk ik althans, ben wel heel onrustig en geraak gewoon moeilijk of niet terug in slaap.
   Zorg jij ook goed voor jezelf!

   Like

 10. We zijn socialer dan we door hebben denk ik, ik ben zelf een kluizenares zeg ik weleens, juist als het mooi is, kan ik binnen zitten, juist als het regent, kan ik erop uit trekken omdat ik dan weet, dat het stil is op straat, hahaha

  Ik heb er weinig moeite mee, maar ik merk wel, dat er toch sociale dingen zijn die er nu niet zijn en dat dit vaker is dan ik dacht. Net als bij jullie, mijn dochter is 6 mei jarig, mijn kleinzoon is 9 april dus jarig, en dat is erg! Pasen deden wij al niet aan, maar evengoed, inderdaad… Tot nu toe gaat het nog goed, maar ik kan het mij heel goed voorstellen dat je ergens begint met balen, als dit nog heel lang gaat duren allemaal, zal die dag hier ook arriveren denk ik.

  Sterkte, en gelukkig de update, het gaat alweer iets beter. 😉

  x

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Ja hoor, het gaat weer beter. Somber zijn zit niet echt in mijn aard. Ik schrok er zelf van hoe ik me voelde. Het even van me afschrijven heeft vast geholpen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat raad ik ook altijd aan, aan anderen, als ze even in de knoop zitten, dat werkt zeker weten! Heel fijn, dat het jou ook heeft geholpen 😀

    Geliked door 1 persoon

 11. Ik ben blij dat wij pas verhuisd zijn, anders had ik er gegarandeerd ook last van ‘altijd datzelfde tourke’ te moeten wandelen/fietsen. Ik begrijp je zorgen rond je geplande vakantie. Maar wie weet hoe de dingen er voor staan tegen september, er kan nog veel veranderen. Hou je goed!

  Geliked door 1 persoon

 12. Als het efkes teveel wordt, kan je het nog altijd hier kwijt. Hier is het – naast de volle maan – vooral de hond die voor onrust zorgt ’s nachts. Maar ook die heeft last van de volle maan. Nog een paar nachten … En intussen een siësta’ke in de tuin, dat helpt ook.

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik kan ook zo van die dagen hebben dat ik mij zo opgesloten voel… geen energie om iets te doen… ik vraag mij ook af hoe lang dit nog ga duren en ik vrees dat het nog voor eventjes is.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: