Friday Photo

Putte – B/NL grens

Zo ziet het er dus uit aan de sluipwegen tussen België en Nederland.

Ter verduidelijking en ter mijner verdediging: ik sta in het midden van de Canadalaan aan de Belgische kant. De ene kant van de straat is namelijk Belgisch grondgebied, de andere kant Nederlands grondgebied.

Ik weet niet of iemand ooit de Vlaamse serie ‘Cordon’ gezien heeft, maar daar begint het er hier wel op te lijken. Ik heb zelf slechts hier en daar een fragment gezien want ik vond het veel te eng. En nu zitten we er zelf middenin.

Wiki: ‘In de serie wordt door het fictieve Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen (NIIZA) in Antwerpen bij een patiënt een virale besmetting vastgesteld. Daarop wordt een wijk in de Antwerpse binnenstad van de buitenwereld afgesloten om zo de uitbraak van het besmettelijke virus te beperken.

Voor wie zich geroepen voelt, de serie is nog altijd (gratis) te zien op VTM.GO.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “Friday Photo”

 1. Ik heb alleen maar de eerste aflevering gezien en vond het toen ook “de ver van mijn bed show, ” en veel te ver gezorgd. Nu piepen we wel anders. Veel sterkte in dezer dagen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, het is niet te vatten. Ik was echt helemaal van mijn melk toen ik die container daar zag staan. Het gevoel van opgesloten te zijn en niet te weten hoe lang dit nog gaat duren, wat ons nog allemaal te wachten staat, …

   Like

 2. Hier ook, in verband met de problematiek van Baarle-Hertog en Nassau. Dochter woont in Hertog, bij ons in Hoogstraten stonden de eerste containers, ik vind het een “vies gevoel”.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vond ik ook. Zeer unheimisch.
   Is dat nu eigenlijk waar wat ik van de week op TV zag, dat de Zeeman in Baarle (half op NL en half op B grondgebied) maar voor de helft open is? Vind ik zó bizar.

   Like

   1. Het is waar, maar eigenlijk dom. De grens loopt daar door zoveel zaken, ze zijn er toch maar door in het nieuws geraakt 🥴, aandachttrekkerij!

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik moet spontaan denken aan de agressieve grenzen die ik ooit tussen Noord-Ierland en de republiek zag.
  Vies zicht, inderdaad.

  Geliked door 2 people

 4. En zo wordt wat ooit sciencefiction was nu plots pure realiteit.
  Ik ken de serie, maar heb ze nog niet gezien, en ga ze nu ook niet bekijken, misschien ooit, later?

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik hoorde hier dat je een vignet kan krijgen om naar België te reizen, maar daar werd dan gelijk alweer misbruik van gemaakt… Domme mensen!
  Ondertussen begrijp ik wel hoe er tussen twee landen oorlog kan ontstaan. Niet dat dit tussen Nederland en België zal gebeuren, maar ik snap het nu wel. De Belgen vinden het Nederlandse beleid niet goed en wij ergerden ons aan alle Belgen die hier in grote getale naartoe kwamen toen de winkels en horeca in België dicht gingen. Zo ontstaat dus onenigheid. Het zou handiger zijn als overal in Europa de regels hetzelfde zouden zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja, en wij ergerden ons dan weer aan de vele Nederlanders die hier kwamen tanken toen de benzine onder de 1 euro dook. Ik heb me al vaker afgevraagd waarom niet heel Europa dezelfde maatregelen neemt.

   Like

 6. Gelukkig mag ik dat cordon af en toe doorbreken. Gisteren geen enkel probleem gehad om naar mijn moeder te rijden.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: