30-week Song Challenge – 2

Ik dacht, laat ik eens zot doen. Ik doe de 30-week song challenge, afgekeken bij Satur9’s World.
Vanaf nu 30 weken op woensdag, goed voor elke week een streepje van ‘mijn’ muziek.
Music Maestro Please. Zet die boxen maar open!

A song you like with a number in the title

Seven Seconds, van Youssou N’Dour ft. Neneh Cherry. Youssou N’Dour is een Senegalese zanger. Dit nummer uit 1994 heeft me gepakt vanaf de eerste keer dat ik het hoorde, ook al begrijp ik het eerste stuk tekst in het Wolof niet, maar de melodie deed me iets. En uiteraard zit mijn liefde voor Afrika er ook wel voor iets tussen.
De titel en het refrein verwijzen naar de eerste ogenblikken na de geboorte van een kind dat nog niets weet over de problemen en het geweld in de wereld waarin het moet opgroeien. Of hoe de kansen die je krijgt evenredig zijn aan de plaats waar je geboren wordt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

14 gedachten over “30-week Song Challenge – 2”

 1. Jaaaa… wat een mooie! Een nummer dat bij mij ook van de eerste keer dat ik het hoorde, een snaar raakte.
  Manchild van Neneh Cherry is er ook zo eentje.
  En onlangs ging ik op zoek naar In Your Eyes van Peter Gabriel, en kwam deze zalige live-versie tegen. Niet met Youssou N’dour, maar met Papa Wemba. Heerlijk, dat enthousiasme waarmee die groep speelt, de dansjes… prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ook een mooie! Ik heb mezelf wat aangedaan hoor … er zijn zoveel nummers waard om beluisterd te worden. Moeilijk kiezen soms!

   Like

 2. Een vd leukste met een nummer: When I am 64 van de Beatles. Dat was nog heel ver weg toen het gemaakt werd. Ondertussen ben ik er al jaren overheen

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: