Lentekriebels

Ik geloof dat de lente in de lucht zit want ik ben zomaar begonnen aan het opruimen en herschikken van de kasten. Om te beginnen de voorraadkast in de berging.

Wat vielen hier toch weer veel lijken uit de kast!

In die kast zit voorraad, wat niet meer dan logisch is voor een voorraadkast. Maar ik ben zo iemand die naar de winkel gaat en daar pas beslist wat er gegeten wordt. Zo kan het dus gebeuren dat ik met een doos droge pasta naar huis kom en er nog vier dozen in de kast staan. En helaas is dat niet alleen met pasta het geval. Op den duur geraakt die kast overvol. Er wordt maar bij gestouwd, daar waar er nog een gaatje te vinden is.

Gevolg: ik vond gepelde tomaten achter de flacons handzeep en tussen de bakproducten … helemaal achteraan in de kast inmiddels … Nu zijn gepelde tomaten niet zo’n probleem. Conserven blijven lang goed. Maar ik vond ook nog wat luxe producten uit kerstpakketten (manlief krijgt die nog steeds, ook al is hij al drie jaar met pensioen) van voorgaande jaren die al ‘efkes’ vervallen waren. De ‘lijken’ dus. En da’s jammer want die worden bewaard voor speciale gelegenheden en bij speciale gelegenheden zijn we gewoon vergeten dat we die nog in huis hebben. En zoveel ‘speciale gelegenheden’ doen zich hier ook niet voor.
Note to self: opeten en ervan genieten als het binnenkomt.

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat die opruimwoede mij niet ieder jaar te beurt valt. ☺️ Ik, die voor (vrijwel) alles zo georganiseerd ben, krijg het toch voor elkaar om van die kast een stal te maken. Of ligt het misschien aan het feit dat ik niet alleen verantwoordelijk ben voor de inhoud van de voorraadkast?

Wat er ook van zij, mijn onze kast is weer proper en netjes geordend. Ik heb zelfs weer plaats over!

Properkes, nietwaar?!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

22 gedachten over “Lentekriebels”

 1. Van die kriebels heb ik te weinig last. Hoewel ik zeker weet dat het achteraf veel voldoening geeft. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Maar de zin om eraan te beginnen ontbreekt, zowel bij regen als bij zonneschijn 😦.
  En ja, je kast oogt prachtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook geen kuiser? 😅 Dit zijn helaas zo van die dingen die ik zelf moet doen. Voor de rest ben ik heel blij met mijn poetsvrouw (als ze niet ziek is tenminste).

   Like

 2. Net verhuisd zijn maakt dat ik die lenteschoonmaak gewoon kan overslaan. Ik heb trouwens geen aparte keukenberging meer zoals vroeger, alles staat nu heel dichtbij in de keuken en op beperktere oppervlakte. Dat maakt het allemaal wat gemakkelijker qua voorraadbeheer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet niet of dat voor mij verschil zou maken. Zoals ik al schreef: ik beslis pas wat we gaan eten als ik al in de winkel sta. En dan weet ik niet altijd (of meestal niet) of ik daar nog voorraad van heb. En ik wacht veel te lang met die kast uit te rommelen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb mijn voorraad sterk gewijzigd toen er hier 2 van de 3 kinderen het huis uit gingen. Ik doe meestal boodschappen met een lijstje. Dingen die ik niet gebruik gaan naar de voedselbank

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeker proper. Mijn kasten op orde houden is een groot probleem bij mij. Het ziet er hier best gelikt uit, maar trek geen kastdeuren open. Ook al ruim ik af en toe een kastje op, nog geen maand later is er niks meer van te zien en komt de inhoud mij tegemoet. Ik begrijp mezelf niet, maar het is gewoon zo.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat was hier vroeger ook zo. Nu ik tijd op overschot heb is het veel beter. Behalve die kast dan. En het schap waar de bewaardozen staan 😳 Een ramp!

   Geliked door 1 persoon

 5. Een werkje waar ik me binnenkort ook eens op moet gooien. Even tellen hoeveel porties droge pasta ik nog moet verwerken vóór ik verse kan maken. De theezakjes doen verdwijnen die overjarig, reuk- en smaakloos staan te worden, want ik maak nu vooral verse gemberthee. Even nakijken of het wel nodig is om (alweer) visconserven in te slaan, want Manlief is daar tegenwoordig niet meer zo in geïnteresseerd. Ik denk dat ik dan ook weer plaats ga hebben om verse confituur te maken en op te bergen. Gelukkig is die elk jaar op. Ik zou niet weten wat te doen met mijn tijd als ik geen confituur kon maken (NOT).

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: