30-week Song Challenge – 1

Ik dacht, laat ik eens zot doen. Ik doe de 30-week song challenge, afgekeken bij Satur9’s World.
Vanaf nu 30 weken op woensdag, goed voor elke week een streepje van ‘mijn’ muziek.
Music Maestro Please. Zet die boxen maar open!

A song you like with a color in the title

De eerste die bij me opkomt: L’amour est bleu van Vicky Leandros. Een lied uit mijn jonge jaren. Ik hield (en hou) van het Franse chanson.

Bleu, bleu, l’amour est bleu
Berce mon cœur, mon cœur amoureux
Bleu, bleu, l’amour est bleu
Bleu comme le ciel qui joue dans tes yeux

Vicky Leandros zong het in 1967 op het Eurovisie Songfestival waar zij toen Luxemburg vertegenwoordigde.

Een universeel onderwerp van alle tijden. De Liefde. Vreugde en verdriet.

Gris, gris, l’amour est gris
Pleure mon coeur lorsque tu t’en vas
Gris, gris, le ciel est gris
Tombe la pluie quand tu n’es plus là

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

25 gedachten over “30-week Song Challenge – 1”

 1. Bleu, bleu, l’amour est bleu
  Bleu comme le ciel qui joue dans tes yeux

  Zo voel ik me vandaag 🙂

  Ik hou ook van Franse Chansons,. Deze is wel al flink oud, toen keek ik nog niet echt naar het Eurovisiesongfestival, en toch herinner ik het me goed. Wellicht met dank aan mijn ouders.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik keek al wel toen, maar ik gaf nog geen punten. Toen broer en zus wat ouder waren gaven we punten. Ieder had een lijst met de nummers (uit de krant of de Joepie vermoed ik) en een notaboekje voor commentaar en punten. Leuke tijden die nooit meer terugkomen.

   Like

    1. Het song festival kijk ik al jaren niet meer. En de gezellige avonden met moeder, vader, broer en zus zijn ook voorgoed voorbij. Het zij zo.

     Like

 2. Mijn Vicky Leandros favorietje ( indertijd ) as “ich habe die liebe gesehen! Ik zong dat luidkeels mee, zo vals als een kat! Maar als ik alleen was . haha, ik zou dat niemand aandoen. Zingen is zo ontwapenend , maar ik kan het helaas niet. In de klas zong ik altijd luidkeels en euh, dat mocht niet van de juffrouw.

  Geliked door 2 people

 3. Leuke challenge! Misschien doe ik ook nog wel mee. Ik moet bekennen dat ik l’amour est blue niet ken, en ik zit in de wachtruimte van de garage te wachten tot onze auto klaar is, en kan het hier niet echt opzetten. Straks thuis eens checken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zelden heb ik geduld om filmpjes af te luisteren of te kijken. Dat ik slechthorend ben speelt daar ook bij mee. Veel plezier met je uitdaging.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel veel gouwe ouwe. Ik ben blijven hangen in de jaren ’60-’70 en ben totaal niet meer mee met de muziek van vandaag.

   Like

 5. Leuk initiatief! Zal zeker komen luisteren. Want in die jaren keek ik ook naar het songfestival. Nu niet meer ,ik vraag me soms af of zij die daar op de scene staan te brullen nog weten wat zingen eigenlijk is!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik kan me niet herinneren dat wij nog gekeken hebben sinds we getrouwd zijn (en dat is dus bijna 45 jaar geleden). Het voelt echt niet als een gemis.

  Maar dit vind ik een erg leuk initiatief! Ik ga zeker meeluisteren. En hier en daar ook meezingen, al gaat dat bij mij ook niet meer zo goed. Sinds het inhaleren van rook bij een brand zijn mijn stembanden stevig “geraakt”. Na een paar lintjes moet is stoppen omdat ze opzwellen. En ik deed dat zo graag!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik zong ook zo graag. De lage tonen lukken nog wel en op heel laag volume, eerder fluisterend zingen. Maar fluiten kan ik nog als de beste!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: