Zomaar een zondag

Zondagmiddag 12 uur. De bel gaat.

Schoondochter aan de deur met de vraag of wij onze Kleine Man kunnen opvangen. Ze reed met K. (= onze zoon) naar spoed want hij was tijdens het mountainbiken over kop gegaan (*).

Natuurlijk kunnen wij onze Kleine Man opvangen, graag zelfs.

Na de middagboterham zijn we aan de vijver de eendjes gaan voeren en hebben we in het bos gewandeld. Kleine Man is, net als zijn papa en opa, een echt buitenkind. Eikels en bladeren zoeken, stokken verzamelen, en terwijl maar babbelen en babbelen.

Opa en kleinzoon

Toen we terug naar de auto wandelden om naar huis te rijden was hij niet blij. ‘Nie naa mijn huis opa, naa jouw huis‘, zei hij. Gelukkig is zo’n kleintje nog snel gepaaid. Alle verzamelde stokken mochten mee om aan mama en papa te laten zien.

Wat was het weer fijn om zomaar onverwacht een paar uurtjes met hem te mogen doorbrengen.

(*) Ligamenten tussen sleutelbeen en schouder verrekt, gekneusde ribben en hersenschudding. Gelukkig draagt hij altijd een helm!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “Zomaar een zondag”

 1. Heerlijk, zo’n wandeling met een kwebbelend kleinkind 🙂
  Hopelijk is de papa snel hersteld. Maar misschien mag kleinzoon nog eens bij oma en opa komen terwijl papa herstelt?

  Geliked door 1 persoon

  1. Van ons mag het. Met veel plezier zelfs, maar door de week gaat hij naar de crèche en op vrijdag is mama zelf thuis.
   En zoon herstelt wel. Het is niet de eerste keer dat hij iets voor heeft … altijd een waaghals geweest en die kleine is van ’t zelfde kaliber.

   Geliked door 2 people

   1. Hahaha, je weet wat je te wachten staat dan 😀
    Ik zou toch eens vragen of ze geen rustig dagje met twee willen op vrijdag of in het weekend. Al helemaal omdat hij graag bij jullie is ook 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Mijn zoon zou dat wel willen, maar mijn schoondochter is een ander paar mouwen. De navelstreng zit, na 27 maanden, nog altijd veel te vast. Ik ben al blij dat we Wannes eens om 4u van de crèche mogen halen als ze ’s avonds hier komen eten.

     Geliked door 1 persoon

     1. Da’s echt wel heel jammer 😦 Hopelijk wordt die navelstreng een beetje losser, als hij naar school gaat misschien (da’s dan ook vaak wanneer het allemaal wat moeilijker te organiseren valt). Ik ben gezegend met een dochter en schoonzoon die de dingen graag zelf doen, maar tegelijkertijd ook de band tussen hun kinderen en oma en opa belangrijk vinden. Hier slapen doen ze niet vaak, maar we zien ze wel héél regelmatig. Soms in rustige omstandigheden, soms in haast-haast toestanden zoals gisteren… mamaaaaa, ik ga er niet op tijd geraken, kunnen jullie… 😉

      Geliked door 1 persoon

      1. Wij zien hem gelukkig ook iedere week. Als zij niet komen, dan gaan wij naar hen. En we zijn ook altijd welkom. Ze wonen maar 3 km bij ons vandaan. 25 mei gaat hij naar het instapklasje. Dan gaan we hem in de namiddag wel eens hebben want hij slaapt nog ’s middags. Maar ja, de andere oma en de opa (ze zijn gescheiden) willen ook hun deel. Wat ik volkomen begrijp.

       Geliked door 1 persoon

       1. Daar sta je op voorhand niet bij stil hè, dat er tussen grootouders onderling ook een bepaalde dynamiek is.
        Ik ben ziek geworden toen de oudste kleindochter een maand of 6 was, en dat heeft die dynamiek wel wat veranderd. In periodes dat er wat vaker opvang nodig is, worden we een soort goed geoliede machine 😀

        Geliked door 1 persoon

 2. Snel beter voor de waaghals. En zo konden jullie iets negatiefs in iets positiefs omzetten. Altijd fijn om te kunnen oppassen. Maar ook om ze s’avonds terug te brengen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je.
   Als hij hier een hele dag geweest is, ja, dan is het fijn om hem ’s avonds terug af te leveren bij zijn mama en papa. Zo’n kind is onvermoeibaar hé. Oma en opa daarentegen …

   Like

 3. Een foto van groot en klein in het bos, mooier kan niet. Vroeger moesten we smeken om opvang om zelf even vrij te zijn, nu smeken we om te mogen zorgen zodat zij even vrij zijn😉. Gelukkig zijn de kinderen blij met de aangeboden kansen. Iedereen wint dus.
  Veel beterschap voor de zoon.

  Geliked door 3 people

 4. Gelukkig viel de schade bij jouw zoon nog enigszins mee. Goede kennis moet nu gaan revalideren na een zwaar ongeluk met zijn fiets. Hij droeg geen helm, kans is zeer groot dat hersenletsel blijvend is …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik draag zelf ook geen helm, moet ik eerlijk toegeven. En een ongeluk is snel gebeurd hé. Succes voor je kennis!

   Like

 5. Gelukkig konden jullie kleinzoon opvangen.
  Beterschap voor je zoon. Ik had vorig jaar zelf een gekneusde rib en dat was niet fijn. Het herstel heeft vier maanden geduurd…

  Geliked door 1 persoon

  1. Komt goed hoor. Echtgenoot is ook een brokkenpiloot. Enkele jaren geleden uitgeschoven op een ijsplek met zijn fiets. Heup en zes ribben gebroken. Enkele jaren daarvoor schouder gebroken en ribben gekneusd. Zoonlief heeft het van geen vreemde …

   Like

 6. Héérlijk toch! Wij hadden Kleindochter hier. Ze was nog niet uit de auto of ze wou al met de hond gaan wandelen. En maar kwetteren! Na twee dagen zit er een ruis in je hoofd, maar ik zou het niet willen missen.

  Like

  1. Ja, dat is echt wel genieten. Als hij een hele dag geweest is, dan kunnen ze ons wel bij elkaar vegen hoor want hij houdt ons wel bezig!

   Like

  1. Dank je. Het ergste leed is al geleden. Ik hoop alleen dat hij zondag niet terug op zijn mountainbike stapt …

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: