Ergernis

Gisteren liep ik in het Wijnegem Shopping Center bij een optieker binnen, Eyes + More om geen namen te noemen, want ik ben toe aan een nieuwe bril. Vele jaren geleden had ik in Breda bij dezelfde keten al eens een leesbril gekocht en daar was ik zeer tevreden over, zowel over de kwaliteit van het montuur als over de glazen.

Ik draag nu al jaar en dag een multifocale bril en ik wou gewoon eens weten welke glazen zij te bieden hebben want dat steekt bij mij nogal nauw. Mijn eerste multifocale bril heb ik niet kunnen dragen omdat ik er niet mee kon lezen. Tenminste, ik kon er wel mee lezen maar ik moest mijn hoofd telkens zodanig draaien dat ik er gek van werd. Op den duur droeg ik mijn dure multifocale bril alleen nog in de auto en thuis een 5 euro leesbrilleke van de Blokker. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Mijn glazen moeten dus een zeer breed leesveld hebben en daarom hebben mijn laatste brillen wat men noemt maatglazen.

Ik ga binnen, er komt zo’n gladde jongeman met pompadour kapsel op mij af die met een brede smile vraagt wat hij voor me kan doen. Ik antwoord dat ik graag wil weten wat voor soort glazen zij in hun multifocale brillen steken. ‘Wij hebben geen glazen, alleen kunststof’ antwoordt hij. Ja, duh, dat noem je toch ook glazen, niet? Enfin, ik vraag hem of ze maatglazen kunnen (laten) maken zonder of met minimale vertekening. Zijn blik maakt mij duidelijk dat hij absoluut niet begrijpt waar ik het over heb. ‘Ja maar, wij hebben geen glazen, alleen kunststof’ antwoordt hij me weer. Ik krijg het al stevig op mijn zenuwen. Hij is van het vak en blijkbaar begrijpt hij niet eens mijn eenvoudige vraag. Ik leg hem uit dat ik multi- (of vari)focale glazen – ‘dubbel zicht dus’ – wil met een zo breed mogelijk leesveld. Hij gaat nog eens met zijn hand door zijn pompadour maar een antwoord krijg ik niet. Ik heb het opgegeven en met een diepe zucht het pand verlaten.

Als trekpleister voor de winkel kon hij tellen, dat zien mijn oude ogen ook wel, maar of ze daar op die manier veel brillen gaan verkopen? Het zou me verbazen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Ergernis”

 1. Dat meen je nu toch niet? Wat een onbekwaamheid!
  En een pompadour kapsel, ik had er nog nooit van gehoord. Ben jij trouwens ook zo geërgerd als die mannen dan tig keer met hun handen door het haar gaan?

  Geliked door 1 persoon

 2. Tja de ideale bril vinden ‘voor de leeftijd’ kan tijd vragen 😉.
  Voor mezelf ga ik nooit naar een keten, maar kies ik voor de optieker hier in de buurt, niet goedkoop, maar hij maakt wel op maat, gepersonaliseerd. Blijkbaar hebben mijn ogen dat nodig, ook al gaat het leesgedeelte zienderogen achteruit, en wil ik niet constant een nieuw exemplaar kopen wegens te hoge prijs. Ik sukkel dus eerst een paar maanden verder door…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik tot nog toe ook altijd gepersonaliseerde glazen van de optieker, maar ik ga toch proberen een goedkopere oplossing te vinden. Als ik zie wat een mooie brillen mijn schoonzus heeft van de Hans … en voor zo weinig geld, én maatglazen. Ik durf dat wel eens proberen.

   Like

  1. Een winkel met alleen maar jonge mannekes … dat is het toch niet hoor. Dit soort winkels focust waarschijnlijk op de jeugd. Maar dan nog, ze mogen wel weten waar ze mee bezig zijn!

   Geliked door 1 persoon

 3. Daar krijg ik het dus ook van op mijn water, he. Hoe zeggen ze dat tegen vrouwen? “Soit belle et tais toi”?

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeioei het was duidelijk zijn eerste dag! Zlfs bij Hans Anders kan je zo’n glazen kopen. Ik word het altijd gevraagd als ik een bril ga kopen. Ik koop trouwens minstens 1 bril per jaar als het gratis glazen actie i. Daar moet je dan wel opleggen voor die speciale glazen, maar echt voordelig. Al is de keuze van de monturen wel minder.

  Geliked door 1 persoon

 5. Duidelijk niet competent… In zo’n zaak moet je niet alleen verkoper zijn maar ook kennis hebben over hetgeen je verkoopt he. Niet verantwoord eigenlijk…

  Geliked door 1 persoon

 6. Die denkt bij glazen zeker aan een ander soort glazen?

  Vroeger ging ik voor mijn contactlenzen altijd naar een keten toe. De laatste jaren ga ik naar een optiek omdat ik het daar prettiger vind. Het is er een stuk duurder maar dat heb ik er wel voor over. Voor Hans Anders zijn mijn ogen trouwens te slecht, die werken daar maar tot een bepaalde sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die goede optiekers vind je overal, ook bij ons in het dorp. Maar ik wil geen 1200 euro meer uitgeven aan een bril, dat is het ‘probleem’.

   Like

 7. Jammer voor deze winkel maar daar zal jij wel geen voet meer binnenzetten. Zelf ging ik tot voor kort ook altijd naar een opticien ,en goedkoop was die niet. Hij begon al geld te vragen als je nieuwe “neusjes” vroeg. Hij sprak zijn verzekering niet aan toen een brilglas barstte( door het te veel aan te spannen is achteraf gebleken). Mijn zoon heeft me toen overgehaald om eens naar Pearl te gaan om een nieuwe bril. Ik ben ook zo honkvast en wilde dit eerst niet. Maar er was toen een actie dat brilmontuur en glazen voor de helft van de prijs waren. Ik heb het dan wel gedaan en ik ben erg tevreden. De bril kost me precies de helft van bij de opticien. De glazen waren dezelfde en daar vroeg hij al 100 euro meer voor ! Voor het barsten van het glas( na één week in gebruik aan de prijs van 900euro) had hij zijn verzekering moeten aanspreken en de neusjes zijn overal gratis ( zeiden ze bij Pearl) Wat is het resultaat: hij is een klant kwijt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ik ga toch ook eens een keten proberen. Ik ken ondertussen al best veel mensen die tevreden zijn van Pearle of Hans Anders.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: