Ziek

Ik ga een beetje de flauwe uithangen. Ik ben ziek, en dan heb ik behoefte aan wat compassie en extra verwennerij.

Je zou denken, daar heb je toch een man voor? Dat dacht ik ook toen ik hem (bijna) 44 jaar geleden mijn ja-woord gaf. Mijn man is een supergoede vent maar attent? Vergeet het! Voorbeeldje van vanmorgen: wat eten we straks? Hij zal dan niet zeggen ‘ ik maak wel iets’. Of desnoods ‘ik haal wel iets’. Nee, dat komt niet in hem op. Hij zal dat doen als ik het vraag maar ik zou het zo tof vinden moest hij dat eens uit zichzelf zeggen/doen.

Nu ja, ik ga hem na al die jaren niet meer veranderen, daar ben ik mij van bewust. En ik heb daar op andere momenten ook geen behoefte aan maar als ik ziek ben, dan vind ik dat ik zielig mag zijn.

Einde klaagzang.

Ik leg mij terug op de zetel onder mijn dekentje.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

34 gedachten over “Ziek”

 1. Natuurlijk heb je recht op ziek zijn ! Niet dat het leuk is, dat is een ander paar mouwen. Ik heb het geluk dat mijne Wim Vijf jaar alleen heeft gewoon met zijn kids in co-ouderschap. Hij is het helemaal gewoon om te strijken indien nodig, poetsen, afwassen. Maar koken daar heeft hij geen kaas van gegeten. Maar hij zegt dan altijd, we kunnen ook gewoon een boterhammeke eten. Snel beter hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Komt goed! Over zijn hulp in het huishouden heb ik ook Kurt te klagen hoor. Hij moest vroeger, net zoals zijn broers en zussen, ook gewoon helpen thuis. Maar galant? Voor geen meter! 😉

   Like

 2. Verzorg je maar goed! Ik herken het. Ik vind mezelf ook altijd heel zielig als ik ziek ben en heb dan ook graag dat er iemand voor mij zorgt. Eigenlijk wil ik dan gewoon terug naar toen ik klein was en mijn moeder zonder dat ik iets moest zeggen al wist wat ik nodig had :-).

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt gelijk hoor. Daarom een warme knuffel van hieruit. Het is toch geen weer om een hond door te jagen, dan is de zetel een goed alternatief 😉.
  En mensen ‘op leeftijd’ veranderen lukt niet meer.
  Op je foto hebben jullie precies de zelfde zetel als wij?😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik verlang zó naar beter weer. Dit is toch echt vreselijk, niet?
   Gelukkig is er nog de koers op TV … en toevallig speelt het zich af in de plaats waar we in oktober zo’n fijne vakantie hebben gehad. Even wegdromen dus.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik sluit me aan bij jou. Ik ben ook ziek( keelpijn en hoesten) , maar niemand die voor mij moet koken: Ik heb geen honger en water verwarmen voor een thee dat lukt nog wel. en een yoghurtje uit de frigo gaat ook wel. en anders doe ik wel beroep op mijn diepvries, daar steekt altijd wel iets in dat zo kan opgewarmd worden ( ben een vooruitziende vrouw ,hahah). In het slechtste geval vraag ik hulp aan de dochter.,maar eer dat nodig zal zijn ben ik weer op de been 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Als mannen al “op sterven na dood” mogen zijn van een simpele snotvalling, dan mag jij ook zielig zijn als je ziekjes bent.

  Op dat punt heb ik het wel getroffen met Manlief. Als hij nog maar merkt dat ik moe ben, dan zegt hij meteen al dat ik niet hoef te koken. We kunnen friet of Chinees halen, of wilt ge liever iets gaan eten? Gelukkig stelt hij niet voor om zelf iets te koken, want dan zou ik me achteraf pas zielig en ziek voelen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahaha! 🤣 Ik heb de mijne ook liever niet in de keuken staan. Maar even een kopje thee brengen uit zichzelf, dat zou ik toch wel fijn vinden.

   Like

 6. Hehe, om één of andere reden had ik jouw blog niet in mijn feedly gestoken. Euvel dat nu rechtgezet is. Deze namiddag ga ik eens lekker bijlezen! Ik hoop dat je je ondertussen beter voelt. Mijn man zal eerder zeggen: je voelt je niet lekker, bestellen we iets? Qua medeleven vind ik dat best wel OK 😀

  Geliked door 1 persoon

 7. Als je ziek bent mag je klagen en zagen… op dat vlak heb ik een man uit de duizend… hij zou mij zoveel mogelijk verwennen (soms te) om ervoor te zorgen dat ik zo snel mogelijk beter ben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mijn man doet dat dus ook niet he… Als ik ziek ben, moet ik voor mijn eigen potje zorgen. Zijn moeder heeft hem te hard verwend, hij heeft thuis nooit iets moeten doen en heeft ook nooit alleen gewoond. En onze eigen gewoontes zijn zo gegroeid, dat ik dus meestal kook. Als ik iets gezond wil, moet ik er zelf voor zorgen 🙂 Instructies geven ja dat lukt wel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ach, mijn man doet best veel in het huishouden. Heeft dat ook zo geleerd thuis in hun groot gezin. Hij is alleen niet attent en dat is geen kwade wil.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: