Hier zit ik dan

Het is twee uur ’s nachts. Ik ben, zoals gewoonlijk, om middernacht naar bed gegaan maar ik kon de slaap niet vatten. Gebeurt me wel meer, maar dan draai ik een paar keer en komt het uiteindelijk wel goed. Vandaag niet dus. Temeer daar het weer gratis concert was naast mij. Normaal steek ik dan oordoppen in maar ik heb een flinke verkoudheid en dan irriteren die dingen in mijn oren.

Dus ten langen leste maar terug naar beneden gekomen. Wat forums bezocht, instagram, facebook, maar ’t was overal maar stillekes. Ah ja, een normale mens ligt nu in bed want die moet morgen vroeg op om te gaan werken. Of om andere nuttige dingen te doen.

Gezellig is het hier niet hoor. De haard is uit, en het begint koud te worden. Mijn fleece dekentje biedt gelukkig uitkomst.

Zou ik al aan het eten voor morgen beginnen misschien? De kinderen komen eten en wij pikken om 4 uur onze Kleine Man op van de crèche. Ik heb al druifjes in huis want dat eet hij graag. En kroketten, want dat eet hij ook graag. Net zoals wortels & erwten. En de kalkoenstoofpot die ik een tijd geleden gemaakt had vond hij ook lekker. Dus morgen komt die in de herhaling. Het kind krijgt hier alleen maar wat hij graag eet. Het is een goede eter, een plezier om te zien hoe lekker hij alles vindt. Hij is nochtans klein en fijn: 11 kilo voor een peuter van 27 maanden is echt een lichtgewichtje. Maar hij is – buiten zijn eeuwige snottebellen – goed gezond.

Van de week moest ik even bij hen thuis gaan babysitten en plots zegt hij ‘ik chips eten, ik heb hongerrr‘ (met de franse R) en hij troonde me mee naar de kast waar – vermoed ik – de zakken chips opgeslagen liggen. Geen chips te zien echter! Hij zag het zelf ook en vroeg zo lief ‘mag ik dan een cracotje‘. Natuurlijk mag jij een cracotje, lief kind.

Ik zou ook nog wat Spaanse werkwoorden kunnen oefenen, maar dan doe ik van frustratie straks helemaal geen oog meer dicht.

Ik denk dat ik mij nog op een half slaaptabletje ga trakteren en nog wat ga draaien in mijn bed. Eerst mijn wederhelft stil krijgen … ik hoor hem snurken tot hier beneden!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

25 gedachten over “Hier zit ik dan”

 1. Dat zijn bij mij nogal dikwijls “normale werkuren”. Is jààààren zo geweest. En dat ik dan overdag échte werkuren moest draaien, veranderde daar niet veel aan. Mijn gedachtenmolen maakte nacht na nacht overuren en was niet stil te krijgen.

  Pas toen we hier kwamen wonen heb ik het genot van doorslapen nachten leren kennen. Opeens viel het op hoe erg de storing van het nabije snelwegverkeer 40 jaar lang heeft doorgewerkt. De eerste week hier in de stilte stond ik ’s morgens op met hoofdpijn van de hele nacht te proberen een geluid te horen …

  Maar het gaat nog altijd met perioden. Aard van het beestje, want mijn moeder heeft dat ook. Ik ben zoals de weerwolven: rond de tijd van volle maan zit ik steevast een halve nacht beneden. Mét of zónder gratis concert naast me. Afgelopen nacht was net mijn eerste “slaapnacht”. Vroeg erin en dan doorslapen als een blok tot ’s morgens. Een vroeger ongekende luxe waar ik alleen van kon dagdromen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aard van het beestje, denk ik ook. Van straat- of ander lawaai zal het in ieder geval niet zijn want het is hier muisstil ’s nachts en stikkedonker. Ik ben heel gevoelig aan licht en geluid.
   Ook ik lig halve nachten wakker rond volle maan.
   Zoals bij Matroos al geschreven: doorslapen, zo eens een uur of vijf aan een stuk, daar droom ik van. Ik zou er geld voor geven!

   Like

 2. Die slapeloosheid heb ik heel erg gehad. Op den duur sliep ik maar drie uur per nacht meer, tot ik er akelige ziekteverschijnselen van kreeg. Slaappil hielp niet meer want er ontstond gewenning. Heb echt gekwakkeld. Nu gaat het goed. Hout vasthouden. Ik haal het met gemiddeld zes uren en doorslapen per nacht. Deze nacht zelfs zeven. Wat een luxe. Dat het zo mag blijven… Ik gebruik voedingssupplementen en wordt behandeld bij een osteopaat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij mij ging het de laatste tijd ook redelijk. Alleen zou ik eens willen vijf uren aan één stuk doorslapen. Ik word heel vaak wakker ’s nachts en geraak dan moeilijk terug in slaap. Maar goed, het is wat het is en gelukkig hoef ik niet meer te werken.

   Geliked door 1 persoon

  2. Welke supplementen gebruik je als ik zo vrij mag zijn? Voel je niet verplicht! Een osteopaat kan helpen? Slapen en ik zijn ook geen beste vrienden……

   Like

   1. Ik neem Griffonia Complex 5HTP van Solgar, 20 mg CBD in capsulevorm van Lucovitaal en een heel weinig (1/2 mg) Melatonine. Het is een beetje zoeken, maar ik bevind mij er goed mee. De osteopaat werd mij aangeraden door de apotheker. Zij werd zelf behandeld tegen het wakker worden ‘s nachts door de osteopaat waar ik nu bijna in Ede (nabij Epressweg) nabij Maldegem met succes. We zien wel. Het gaat nu heel goed op die manier en ik hoop het zo te houden want de laatste jaren was het niet bepaald een pretje. Zeker niet als je nog werkt.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik ben een heel moeilijke slaper. Kan het een vrouwelijk probleem zijn?
  De gedachtenmolen kan ik dan ook niet stop zetten. Hoe ik ook mijn best doet met zelf geveinsde meditatie of mindfulness.
  En in de winter is het koud in de living, niet uitnodigend. Hoewel het nu nog mee valt, voordeel van de storm!?

  Like

  1. Een mannelijk probleem is het hier ten huize zeker niet! Ik kan soms zo jaloers zijn op mijn man. Die slaapt echt waar hij zit/ligt.

   Like

   1. Dag of nacht, zet mijn man desnoods op z’n kop in de hoek van de kamer: die slaapt! In de zetel: idem. Voor de pc: idem. Ooit heb ik hem op de wc wakker gemaakt…

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is zeker een vrouwelijk probleem. Door de daling van het progesteron ga je slecht slapen tijdens en/of na de overgang. Je kan bio identiek progesteron slikken, maar dan moet dat gecombineerd met bio identiek oestrogeen. Oestrogeen hoef je niet te slikken, daarvoor bestaat natuuridentiek oestrogeen in sprayvorm (enkel in Belgie te koop onder merknaam Lenzetto) die je op je arm doet. Helpt super tegen opvliegers. Dit moet je overleggen met een gynaecoloog die veel over overgang en hormoontherapie weet. Veel dokters schrijven een veel te zware synthetische hormonenbom voor.
   Veel vrouwen en dokters zijn er tegen. Ik niet. Zonder dat sliep ik helemaal niet meer… Ik gebruik wel enkel deze methode zoals je in onderstaande link kan lezen. Let wel: weinig dokters zijn hiermee vertrouwd. Ik werd dit voorgeschreven in UGent, daar hebben ze een menopauzekliniek.

   Je kan er hier alles over lezen:

   https://vuurvrouw.nu/bio-identieke-hormonen/

   Zo, nu was ik behoorlijk open hierover, maar ach.. als ik er iemand kan mee helpen, graag gedaan!

   Geliked door 1 persoon

   1. Bij mij is het zeker niet overgang-gerelateerd. Ik slaap al slecht vanaf dat mijn zoon geboren is. In het moederhuis (10 dagen nog in die tijd) kreeg ik telkens een slaaptablet En dan ben ik bjiven nemen …
    Eigenlijk mag ik nu niet klagen want het slaapprobleem is veel en veel erger geweest.
    Wat hormoontherapie betreft, ik heb jarenlang (van mijn 50 tot twee maanden geleden) hormonen genomen. Eerst vrij zware, nadien heel lichte. Qua slapen merk ik geen enkel verschil sinds ik daarmee gestopt ben. Ja, het donsdeken vliegt wel eens een paar keer naar achter, maar daar kan ik mee leven. De andere overgangsklachten (moodswings, vre-se-lijk!), daar ben ik gelukkig vanaf.

    Like

  3. Ik heb vannacht nog wel een aantal mooie fietsroutes in Zeeland uitgestippeld. Heb ik me toch nog wat nuttig beziggehouden. 😉

   Like

 4. IK vind wakker liggen ook zo vreselijk. Ik kom meestal gewoon een melatoninepilletje nemen, want het is kil beneden en dan is er niets meer op tv en zoals je zegt, niets meer te doen op de computer, iedereen slaapt. Een mens is gemaakt om te slapen s’nachts. Hopelijk slaap je vannacht een heel stuk beter!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb ook een tijd melatonine geprobeerd maar ben zo verslaafd aan mijn slaappillen dat dat totaal niet helpt natuurlijk.
   Hopelijk vannacht een betere nacht!

   Like

 5. wel ik neem al meer dan tien jaar een halve trazolan dagelijks. En de melatonine gebruik ik als extra. Wel 5 mg. Ik koop die in Nederland, daar heb je geen voorschrift nodig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Weet ik. Ik heb die ook in huis. Maar ik durf die niet nemen in combinatie met mijn Lormetazepam. En melatonine alleen doet niks bij mij.

   Like

  1. De mijne is van armoe naar de logeerkamer getrokken. Hij houdt mij wakker met zijn gesnurk, ik hou hem wakker met mijn draaien en zuchten. Allebei goed geslapen!

   Like

 6. Ik ben gelukkig een goede slaper, als er niet te veel wind is… dat is iets waar ik echt wakker van kan liggen. En… gelukkig geen snurker naast mij 😉 .

  Geliked door 1 persoon

  1. Prijs je gelukkig! Toen ik nog werkte kreeg ik heel dikwijls in de namiddag complete black-outs. Gelukkig was ik freelancer en niet gebonden aan kantooruren.

   Like

 7. Ik ben geen slechte slaper ,maar een lichte slaper die vlug van ongewone geluiden wakker wordt ( zeker nu er zo regelmatig stormwind is ). Na de zware operatie nu een jaar geleden heb ik periodes gekend dat ik in blokken van twee uur sliep. Mijn hersenen deden overuren en ik kon me moeilijk ontspannen.. Op den duur ben je op en loop je slaapdronken rond overdag. Medicatie is een vloek voor mij: verdraag heel weinig. Maar met de hulp van homeopathie lukt het me nu toch al aardig om wat meer uren na elkaar te kunnen slapen.! Ik ben op goede weg!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat slaapdronken rondlopen overdag herken ik maar al te best. Ik had het vaak toen ik nog werkte. Volledige blackouts zodat ik na de middag tot niets meer in staat was. Gelukkig is dat voorbij. Het op pensioen zijn zal daar wel voor iets tussen zitten: niets moet, alles mag.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: