De Storm

Ciara hield ons danig in de ban afgelopen weekend. Zondag hebben we er niet veel van gemerkt, buiten de enorme hoeveelheden water die er gevallen zijn.

Maandag las ik op Facebook een bericht van Pier 7 Zandpaviljoen in Vlissingen dat de hoogwaterstand maandag namiddag om 14u50 op +3.60 boven NAP zou staan. Dat wilden wij toch wel eens met eigen ogen zien en eens naar Vlissingen rijden vinden wij geen straf. De stad heeft voor eeuwig een plekje in ons hart omdat onze zoon er tijdens zijn studie vier jaar op kot (kamers) heeft gezeten en we er toen heel vaak kwamen, dit geheel terzijde.

Al van toen we uit de auto stapten voelden we direct dat de wind hier toch een pak harder waaide dan thuis. Moest ik geen zwaargewicht zijn, ik was weggewaaid op de boulevard!

Wat een spektakel! Hoge golven zo ver je kon zien die rij na rij op ons af kwamen ; op het strand dik wit schuim als van een reuzen latte macchiato, … wat een prachtig natuurgeweld. Het zandpaviljoen had voor de allereerste keer de waterkering rond het paviljoen in gebruik genomen. En dat het nodig was!

Twee moedige kerels trachtten de golven te trotseren met hun surfplank. Eentje slaagde erin om in het water te geraken. De tweede probeerde dapper verder maar werd telkens terug op het strand gegooid, ondanks de supporters aan de kant.

Volgens de getijdentabel werd de +3.60 boven NAP lang niet gehaald (+2.65) en was de windsnelheid ‘slechts’ 7 Bft, maar de wind kwam wel recht uit de zee. Binnen in het paviljoen was het gelukkig lekker warm.

Foto’s en een videootje!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “De Storm”

 1. Ik vind het een machtig natuurfenomeen. De kracht die ervan uitstraalt…..
  En toch is het een kracht die vaak veel kwaad doet en ontembaar is én een teken van de aarde dat we niet goed bezig zijn met het milieu ,…..
  Sprekende foto’s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Brrr, niets vor mij om in het oog van de storm te gaan staan! Gelukkig vonden jullie er wel wat aan! Ik zit dan het liefst veilig thuis! Dicht bij hond en kat

  Geliked door 1 persoon

  1. ‘Het oog’ is veel gezegd hoor. We stonden op veilige afstand. De surfers die de zee in gingen vond ik niet zo verstandig maar er zijn geen redders in de winter

   Like

 3. Leuk dat jullie naar de kust geweest zijn. Mooie foto’s en filmpje.
  Die surfers zijn maar dapper! Zondag was er een surfer vermist op het Veerse Meer, maar gelukkig is hij ongedeerd teruggevonden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vele jaren geleden was een vriend van ons vergeten zijn wagen, die op de kaai stond, te verplaatsen bij springtij. Die stond tot aan zijn dak in ”t water!

   Like

 4. Het mooie Vlissingen, en dan nog in de storm. Prachtige kiekjes. We nemen regelmatig de boot naar de overkant Vlissingen. Er woont nog veel familie van mijn echtgenoot, o.a. zijn broer. De een woont bij de Oranjemolen van Vlissingen, de ander bij de vuurtoren van Breskens.
  Vandaag vaart de boot niet omwille van het woelige water.
  Fijn om mij hier even mee te nemen naar Vlissingen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij komen er ook graag, en vaak. Hebben vorig jaar ook nog de boot genomen naar Breskens om dan van daar naar Knokke te fietsen.

   Like

 5. Indrukwekkend wel, dat stormweer. Zolang je weet dat je veilig bent toch. Surfen zou ik nu wel niet gaan doen, we zullen maar veronderstellen dat die wisten wat ze deden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vond het ook niet verantwoord, maar als je aan zee woont kan je (misschien) de gevaren wel beter inschatten. Die ene was geen probleem, die is zelfs niet in het water geraakt. 😉

   Like

  1. Ja zeker spektakel. Het water kwam op een gegeven moment onder de waterkering door. Moest het écht 10 Bft geweest zijn zoals voorspeld, dan hadden ze het paviljoen wellicht moeten sluiten.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: