Vraag ivm layout

Ofwel heb ik WordPress nog altijd niet onder knie, ofwel vraag ik iets van WordPress wat niet kan.

Hier is het ‘probleem’ dat zich stelt: ik werk met blokken (niet de klassieke editor dus). Soms wil ik in een paragraaf gewoon een hard return maken maar WordPress begint dan een nieuw blok. EN DAT WIL IK NIET!!!

Ik heb al overal gezocht hoe ik dit kan oplossen, maar vind nergens een antwoord. Misschien dat doorwinterde bloggers mij een antwoord kunnen geven. Ik heb trouwens gezien dat het met de klassieke editor ook niet gaat.

Wie o wie schiet mij te hulp???

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

24 gedachten over “Vraag ivm layout”

  1. Klassieke editor heb ik ook al geprobeerd, maar ook dan kan ik geen gewone harde return doen. Dat ding begint altijd een nieuwe paragraaf. Ook vervelend dat het er op PC zo anders uitziet dan op mobiel. Als het op PC goed is, dan trekt het op mobiel op niks. En andersom.
   Heb inmiddels al spijt dat ik bij Blogger ben weggegaan. Daar kon ik alles helemaal naar mijn hand zetten, kon ook gemakkelijk aan de html aanpassingen doen, foto’s kwamen veel mooier uit, enz.

   Like

   1. Dat valt idd dik tegen. Zou het aan je abonnement liggen? Ik heb een betaald abonnement, omdat dat zogezegd beter werkt, maar ik vind het best duur en weet eigenlijk niet goed wat ik daar allemaal aan het betalen ben… twee keer per jaar 18 euro en dan nog eens 98 euro… als ik mij niet vergis. Is dat bij anderen ook zo?

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik betaal niets en dat wil ik ook zo houden. Ik denk dat je vooral veel betaalt voor je domein. Ik heb ook nog een domein, van toen ik nog een eigen zaak had, maar ik ken het paswoord niet meer …
     Je za waarschijnlijk wel meer kunnen dan met een gratis blog. Dat mag ook wel voor dat geld!

     Geliked door 1 persoon

  1. Ja, echt vervelend want ik krijg mijn berichten niet zoals ik wil. Ik ben nogal een pietje precies op dat vlak (zal wel met mij vroegere werk te maken hebben, daar stak het ook nogal nauw).

   Like

  1. Ik heb op zich ook niks tegen die blokken, maar ze doen niet wat ik wil.
   Ik ga je suggestie eens proberen, maar vrees dat het er dan helemaal niet meer gaat uitzien. Je merkt het vanzelf wel. 😉

   Like

 1. Ik gebruik voor een nieuwe lijn in dezelfde paragraaf altijd een zachte return. Een harde is meteen een nieuwe paragraaf, dat klopt.
  In de reacties is dat anders, merk ik nu: daar is een harde return gewoon een andere lijn.

  Ik heb eens gekeken bij de instellingen, maar vind niet direct een manier om dat aan te passen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat wist ik dus ook niet. Ik had mij er al lang bij neergelegd dat dat niet kon. Bedankt Myriam om de vraag te stellen en Affodil voor de tip!

    Geliked door 1 persoon

   1. Blij dat ik kon helpen.

    Overigens gebruik ik ook die blokken niet. Ben meteen na 1 poging terug naar de oude editor over gestapt. Niet alles wat nieuw is is beter.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb een gratis account en de klassieke aan, en dat werkt goed, ik snap wel wat je bedoeld, maar als je bij mij in de eerste blogs weer gaat kijken, zijn alle spaties verdwenen en die krijg ik er ook niet meer in verwerkt :O

  Blokken, geen idee wat dat zijn dus… al gevonden?

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja hoor, alles in orde nu. Op de laptop tenminste. Op de telefoon vind ik het er niet uitzien, maar ik kijk/werk zelf altijd op de laptop, dus maakt verder niet uit. Ik blijf met de blokken werken, vind het toch wel handig.

   Geliked door 1 persoon

 3. Jippie, bij mij werkt het ook: Shift+Enter.
  Niet in een weblog hoor… ik heb er geen… maar ik zit altijd te vechten met Word (dat ik normaal niet gebruik) die datzelfde gebbetje uithaalt. Dank voor alle goede raadgevingen!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: