Wat zit er in mijn handtas

Er wordt gezegd dat je aan de inhoud van de handtas kan zien wat voor persoon je bent.
Ik heb kleine handtassen, middelgrote en hele grote handtassen. ‘Waar ga je met die hutkoffer naartoe’, werd mij ooit al lachend gevraagd toen ik met een buitenmaats handtas op stap was …
Gemiddeld zitten er 15 ‘dingen’ in een damestas.
Maar wat zit er nu eigenlijk in míjn handtas?

-smartphone in een bookcase (met daarin ID, rijbewijs, bankkaarten en creditcard)
-portemonnee met een beetje cash geld en een nagelknipper
-zonnebril
-pakje papieren zakdoekjes
-sleutelbos
-autosleutel
-blarenpleisters
-buisje dafalgan
-balpen

Ruim onder het gemiddelde dus!
Maar wat dat nu zegt over mij als persoon?
Vooral één ding: dat ik niet van overbodige prullen houd. Niet in mijn handtas, maar ook niet in mijn (ons) huis. Strak, simpel, degelijk. Dat zijn mijn codewoorden wat dat betreft.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

20 gedachten over “Wat zit er in mijn handtas”

 1. Ik begin altijd met een lege handtas maar gaandeweg wordt het altijd een zak vol rommel die ik regelmatiger zou moeten leegmaken. Dit ga ik vandaag doen na het lezen van jouw blog. Bij mij moet er wel altijd een flesje water in. Dat neemt veel plaats en gewicht in.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zelf ben ik geen handtassenmadame. Ik maak van de nood een deugd. Het is praktisch. Een flesje water is ook voor mij broodnodig. En een opvouwbare grotere stoffen zak om onverwachte grotere aankopen in kwijt te kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb een leuke link voor je, ik heb het boek, maar ik ben er nog steeds niet uit of het werkelijk zou kloppen allemaal, hahaha

  Mijn handtas is sowieso een rugtasje, ook dit vertelt al een boel zo zegt Yoeke Nagel.
  https://damestasjeslezen.nl/

  Ennuh, hier op het moment, niet zo heel veel… mijn B12 met naalden voor het geval ik onderweg kan spuiten. Agenda, gek genoeg zit mijn telefoon er bijna nooit in, die draag ik dan in mijn jas. Portomonee hetzelfde, vaak in mijn jas, en soms in de rugtas. Pen, nagelvijl. op dit moment ook zakdoekjes… dan hebben we het wel gehad, dat is de start. Als ik weg ga, langere ritten, dan is deze tas namelijk ook bedoeld voor mijn camera, grote 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik koop alleen nog kleine handtassen en hou ze net als u minimalistisch. Meestal twee kleine portemonnees, mijn smartphone, zakdoek, agenda en een zak in nylon kleingepakt om boodschappen in te steken. Meestal kan mijn sleutelbos er zelf niet meer bij mij en moet ik die in mijn jas steken, of mijn agenda thuis laten.
  Ik ben ooit geopereerd aan mijn schouder en hou het niet lang vol om iets zwaars te dragen. Ik koop dan ook meestal cross over body handtassen.
  Of mijn man neemt een tasje mee en dan ben ik helemaal gemakkelijk. Hij kiest daar dan liever voor als dat hij mijn handtas moet dragen.

  Like

  1. Een tas aan de schouder vind ik ook niet comfortabel. Een grote tas hang ik meestal gelijk een oud bommake aan mijn arm, een kleine of een met korte riemen, draag ik aan mijn hand. Cross body tassen vind ik ook heel handig, zeker voor op de fiets.

   Like

 5. Bij mij hangt het af vanwaar ik naartoe ga, maar meestal neem ik ook weinig mee, dat noemen ze efficiënt zijn :-), ik heb wel een klein overlevings tasje op het werk liggen 🙂 :-), maar ik sleur dat niet meer dagelijks mee er waren andere tijden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik probeer om het binnen te perken te houden, maar de papiertjes en losse voorwerpen zoals mascara of vijf verschillende zakdoeken komen dan uiteindelijk toch in mijn handtas terecht. Geen idee hoe dat komt…

  Geliked door 1 persoon

 7. Sleutels heb ik meestal in mijn jas- of broekzak Bril zit op m’n neus en zonnebril ligt in de auto want die draag ik gebruik ik alleen in de auto. Dus in mijn tas zit de portemonnee, telefoon, zakdoeken, l de compact camera. een opvouwbaar boodschappentasje, pleisters en een breekmesje ( beiden voor als de drukkerij een klusje heeft) en zo’n plastic poncho van een euro voor het geval dát!
  Ook niet het gemiddelde al zit er sóms nog wel iets meer in als dat nodig is.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: