Oudjaar / nieuwjaar

Gisteren las ik een stukje van Guillaume Van der Stighelen in de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen waar ik het volmondig mee eens ben.

Lees even mee …

Guillaume vindt dat de winter het einde van een verhaal is, niet het begin en zegt daarover het volgende: “De winter, dat is het laatste seizoen, en dus zou de laatste wintermaand de laatste maand van een jaar moeten zijn. Dan vieren we oudjaar op de laatste dag van maart. De volgende dag worden we wakker in april. Als de vogels weer fluiten en de botten openbarsten. Als het leven uit zijn slaap komt en iedereen zin heeft in een nieuw begin. Dát zou pas Nieuwjaar zijn. Dán hadden we iets te vieren. Nu stap je buiten op 1 januari, en het begint met nog drie maanden ijzel en kale bomen.”

Zo zou het er kunnen uitzien…

Zoals de foto hierboven, zo zou het dus kunnen zijn. Van mij mag het! Er zijn tenslotte culturen genoeg die hun eigen Nieuwjaar hebben. Moslims, Chinezen, Joden, Hindoes, allemaal beginnen ze het jaar op een andere datum.

Ik zie het bij ons nog niet zo snel gebeuren. We komen niet eens overeen wat winter- en zomertijd betreft. 😕

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

10 gedachten over “Oudjaar / nieuwjaar”

  1. Ook ik kan hem geen ongelijk geven. Een nieuw jaar, een nieuw begin, dus de lente.
    Maar dat zou wel een hele grote verandering geven in ons denken, we zijn gewoonte dieren 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Tsjah, je zegt het zelf al, je kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten nieuwjaar, ik reken zelfs persoonlijke nieuwe jaren. Gezien iedereen op een andere dag is geboren, dat zie ik dan weer als het nieuwe jaar, voor die ene unieke persoon 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: